Gustaf Posted October 27, 2021 Report Share Posted October 27, 2021 Sefik byl rychlejší Link to comment Share on other sites More sharing options...
hator Posted October 27, 2021 Report Share Posted October 27, 2021 Jasny diky. Musim ji vyzkouset kdyz je tak chvalena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton_ Posted October 27, 2021 Report Share Posted October 27, 2021 Tak jen podám krátký report z dneška. Potvrzuji, co psal RedAce, že na precizní sítko je třeba mlít jemněji. Při stejném nastavení mlýnku i dávce, to na tom VST proteklo jako by tam nic nebylo. Tudíž jsem zjemnil a začal se pomalu zase objevovat tygr. Začíná to být pitelný, už hezky voní, ale pořád ještě taková ostřejší(jakoby kovová-nevím jak to popsat) chuť po polknutí. Ale přijde mi, že se pomalu vytrácí. Napadla mě teorie, jestli tam taky nemůže hrát roli novota kávovaru, a že jsem ho nedostatečně propláchl. Závěr dne, pospíchal jsem a udělal jsem takovej pokus, že jsem místo 17g, na kterých to ladim, dal 17,5g. Teklo to pomalu - 39sec. Chtěl jsem to rovnou vylejt, ale nedalo mi to, tak jsem to sebe kopnul a kupodivu, to byl zatím nejlepší šot na novém stroji Věřím, že se to časem vyladí Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted October 27, 2021 Report Share Posted October 27, 2021 A nemůžete to být kávou, ta chuť? Já jsem bral jednou směs a jedna z cca 10 káv taky měla divnou pachuť. Jakoby olejnatou... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton_ Posted October 27, 2021 Report Share Posted October 27, 2021 To si nemyslím. Mám pořád tu samou várku a před tím na Silvii to ten ocas nemělo, navíc jsem i odsypal kamarádovi, kterej to začal dávat do svýho Delonghi a tam to kafe zase chutná jinak...takový lepší nespresso. Není tam to "tělo". Link to comment Share on other sites More sharing options...
14titi Posted October 27, 2021 Report Share Posted October 27, 2021 Mysli na to, že u těch směsí se můžou shoty od sebe lišit v závislosti na tom, kolik zrnek jaké kávy máš zrovna namleto v misce. Když budeš mít směs tří různých arabik např., tak už od prodejce nebude každé balení stejné. Stejně pak každá dávka, kterou použiješ na těch 17g cca může obsahovat různá zrnka (různých arabik), stejných arabik různé kvality a stupně upražení. Prostě směs no :-). Možná to není odpověď, kterou hledáš ale přišlo mi to na mysl :-). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewolucionar Posted October 28, 2021 Report Share Posted October 28, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oplt Posted October 28, 2021 Report Share Posted October 28, 2021 před 4 hodinami, ewolucionar napsal: Nádhera, páku už nemám protože se pořád srala. Z automatu co teď mám tohle nikdy nevyleze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bert Posted October 28, 2021 Report Share Posted October 28, 2021 @ewolucionar Dobrá práce! Otázka: to jsou termohrnky? Pokud ano, jak se z nich pije? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewolucionar Posted October 28, 2021 Report Share Posted October 28, 2021 Su to obycajne hrubostenne sklenene šalocky s gulatym dnom...pije sa z nich tak obyčajne:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bert Posted October 28, 2021 Report Share Posted October 28, 2021 Jo díky, já totiž přemýšlím o zakoupení pár kousků ze skla,ale zato s dvojitým pláštěm. Dík. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewolucionar Posted October 28, 2021 Report Share Posted October 28, 2021 Kréma s toho tecie krasne Link to comment Share on other sites More sharing options...
bohus76 Posted October 28, 2021 Report Share Posted October 28, 2021 před 15 minutami, Bert napsal: Jo díky, já totiž přemýšlím o zakoupení pár kousků ze skla,ale zato s dvojitým pláštěm. Dík. Švagr je má a pro mě je to divně lehké,evokuje mi to plast Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bert Posted October 28, 2021 Report Share Posted October 28, 2021 No právě proto se ptám na případné zkušenosti. Ale zase, je to jen pár stovek, uvidím. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bohus76 Posted October 28, 2021 Report Share Posted October 28, 2021 Já raději plné ( těžké) sklo či hen ten porculán. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr_cha Posted October 28, 2021 Report Share Posted October 28, 2021 Ja si vzal dva vetsi dvoustenne sklenene hrnky na cappucinno a je to trochu nezvyk.. lehke, s hranou, ze ktere pijes takovou buclatou... blbe se mi v tom odhaduje objem ..ale teplo to drzi super.. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bronas_k Posted October 28, 2021 Report Share Posted October 28, 2021 před 35 minutami, Bert napsal: Jo díky, já totiž přemýšlím o zakoupení pár kousků ze skla,ale zato s dvojitým pláštěm. Dík. Termohrnky používám a výhoda je, že není potřeba je nahřívat a i tak káva vydrží déle teplá. Druhá stránka věci je zvyknout si v puse na silnou tloušťku hrnku, ale po druhé kávě už to člověk nevnímá Link to comment Share on other sites More sharing options...
bronas_k Posted October 28, 2021 Report Share Posted October 28, 2021 V 27. 10. 2021 v 18:07, Anton_ napsal: Tak jen podám krátký report z dneška. Potvrzuji, co psal RedAce, že na precizní sítko je třeba mlít jemněji. Při stejném nastavení mlýnku i dávce, to na tom VST proteklo jako by tam nic nebylo. Tudíž jsem zjemnil a začal se pomalu zase objevovat tygr. Začíná to být pitelný, už hezky voní, ale pořád ještě taková ostřejší(jakoby kovová-nevím jak to popsat) chuť po polknutí. Ale přijde mi, že se pomalu vytrácí. Napadla mě teorie, jestli tam taky nemůže hrát roli novota kávovaru, a že jsem ho nedostatečně propláchl. Závěr dne, pospíchal jsem a udělal jsem takovej pokus, že jsem místo 17g, na kterých to ladim, dal 17,5g. Teklo to pomalu - 39sec. Chtěl jsem to rovnou vylejt, ale nedalo mi to, tak jsem to sebe kopnul a kupodivu, to byl zatím nejlepší šot na novém stroji Věřím, že se to časem vyladí Měl jsem to podobně. Když se mi podařila extrakce 35-40s, tak jsem to vyléval, až jednou jsem si řekl, že je škoda to aspoň nechutnat a tak káva neměla chybu. Od té doby jedu extrakce nad 30s a spokojenost největší Jen když mám chuť na vyšší aciditu, tak to nechám kolem těch 25s s lehce sníženou teplotou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton_ Posted October 29, 2021 Report Share Posted October 29, 2021 Začínám se pomálu blížit. Teď mi to taky vyteklo za 35s a taky celkem ucházející. Po obědě mám v plánu udělat "salami shot" - tj. rozdělím ho do 5 šálků, abych lépe porozumněl tomu, co se tam děje s chutí v čase Jinak co se týče hrnků, tak jsem ze začátku taky používal skleněný šálky od nespressa, ale nějak mi to jakoby víc chutná z těch tlustejch porcelánovejch. Chtěl bych si koupit hrnky od Walküre, který maj udělaný zajímavě ten "rantl", ale nemůže je nikde sehnat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lynx12 Posted October 29, 2021 Report Share Posted October 29, 2021 Tohle by mohlo být ono (nedávno jsem na to narazil při hledání něčeho jiného ) https://www.bunacafe.cz/ecse62-ecm-salek-s-podsalkem-60-ml-set-2-ks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now