Jump to content

Káva


Recommended Posts

Tak jsem zjistil,že tmavější směsi ( více pražené) a chuťově ostřejší mi vyhovují do mašiny, ale na " prasáka" ( rozuměj turka) mi moc nechutnají,hořkost se zvýrazní, to je kuwa dilema 🤪

Link to comment
Share on other sites

Ahoj, navštívil jsem trhy kávy v Brně u Vaňkovky a naprosto mě dostala chuť kávy zpracované karbonickou macerací. Konkrétně filtrovaná Ethiopia Guji z jedné bratislavské pražírny. Ta vůně po burbonu a široká škála intenzivních chutí, to jsem u kávy ještě nezažil. Ochutnal jsem tam většinu káv, ale tato ty ostatní dle mého názoru naprosto deklasovala. Setkali jste se už s tímto způsobem zpracování? Jaký na něj máte názor?

Link to comment
Share on other sites

Trosku zblbly z dnesni doby, kdy na vsechno se da dohledat slusna apka (vcetne treba mereni přesnosti hodinek) jsem si myslel, ze nabehnu do google storu a vybehne na mne hafo aplikaci pro zacatecniky, ktere by hezky shrnuly druhy kafi, vahu, doby extrakce, idealne rovnou se stopkami a ono prdlajz.. nic moc hezkeho jsem nenasel... nevite o necem kultivovanem?

Link to comment
Share on other sites

V 19. 9. 2021 v 21:50, bronas_k napsal:

Ahoj, navštívil jsem trhy kávy v Brně u Vaňkovky a naprosto mě dostala chuť kávy zpracované karbonickou macerací. Konkrétně filtrovaná Ethiopia Guji z jedné bratislavské pražírny. Ta vůně po burbonu a široká škála intenzivních chutí, to jsem u kávy ještě nezažil. Ochutnal jsem tam většinu káv, ale tato ty ostatní dle mého názoru naprosto deklasovala. Setkali jste se už s tímto způsobem zpracování? Jaký na něj máte názor?

Tak kafe s bourbonem nebo rumem je vzdycky lepsi, to da rozum 🙂 

Link to comment
Share on other sites

Ahoj, navštívil jsem trhy kávy v Brně u Vaňkovky a naprosto mě dostala chuť kávy zpracované karbonickou macerací. Konkrétně filtrovaná Ethiopia Guji z jedné bratislavské pražírny. Ta vůně po burbonu a široká škála intenzivních chutí, to jsem u kávy ještě nezažil. Ochutnal jsem tam většinu káv, ale tato ty ostatní dle mého názoru naprosto deklasovala. Setkali jste se už s tímto způsobem zpracování? Jaký na něj máte názor?
Měl jsem z jedné farmy v Brazílii vzorky mikrolotů zpracovaných různými experimentálními a/nebo pro Brazílii netradičními metodami a byl jsem nadšený, jak "nebrazilsky" může káva chutnat, když se nejde klasickou suchou cestou, ale zpracuje se třeba postupem typickým pro africké kávy (fermentace + promytí).
Nakonec jsem bral pytel kávy zpracované nějakou řízenou anaerobní kvasinkovou fermentací, která byla moc dobrá, ale rozhodně mě v porovnání s ostatními výběrovkami na zadek neposadila.

Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Tohle jsem zažil v 7g coffee v Portu. Pak jsme se bavili a říkali, že hrozně trpí tím, že musí dělat osvětu, protože jižani jsou prostě zvyklí na svůj klasický dark roast. Každopádně presne tam měli ultimátni nebrazilsky chutnající ovocnou brazilii, tipoval jsem všechno možné, když na mě vybalil že brazílie tak jsem nevěřil.

Link to comment
Share on other sites

Ze ja se necham taky na vsechno zblbnout.. :-)) po návratu v patek v noci, po par pivech, holt nas první spolecny den s pakou byl intenzivní :-)) jo vsude bordel... a k tomu opet moje klasika, nejdriv pro jistotu udelat všechny chyby, co se jen daji vymyslet.. :-)20210924_235323.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pro začátečníky.. sage express.. jak byly ty dny marianne, tak jsem tam soupnul slevu a uz to jede.. :-)

pro začátek jsem tam na frajera dal single wall basket na malou davku, protoze kdo studoval na youtube, ten umi prece vsechno.. abych pak vecer pokorne vytahl double wall vetsi sitko a holt hezky postupne pomalu.. si budeme na sebe zvykat.. :-)




Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...