bohus76 Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března Kup jim jako omluvu Jihlavanku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března Jako vtip by to vzali. A pak by možná začali pít čaj... Zelený... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března @walter10 Tou kávou vlevo bych si ani nešpinil mlýnek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března Otevřel jsem i druhý 1kg balíček, dle nabídky "středně pražená" Guatemala Tres Maria. Tady jsou zrna už i zřetelně "opocená" mastnými fleky (praženo 3. 2. 2025). Opět srovnání s běžně odebíranou Brazílii Santos by CoffeeSpot (světlejší zrna), dle nabídky praženou na stupeň č. 4 z 5 možných (intenzivní): Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hufnor Odesláno 7. března Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března před 10 hodinami, walter10 napsal: Otevřel jsem i druhý 1kg balíček, dle nabídky "středně pražená" Guatemala Tres Maria. Tady jsou zrna už i zřetelně "opocená" mastnými fleky (praženo 3. 2. 2025). Opět srovnání s běžně odebíranou Brazílii Santos by CoffeeSpot (světlejší zrna), dle nabídky praženou na stupeň č. 4 z 5 možných (intenzivní): Četl jsem, četl, ale nedočetl se, které konkrétní krematorium takhle likviduje zdrojovou surovinu. Rád bych varování, abych si náhodou někdy nenaběhl. Kdysi jsem takhle na tip objednal po půl kile asi čtyři různé kafe z Holešovické pražírny (Mezzo) bez prostudování recenzí a narazil jsem. Neviděl jsem problém v nízké ceně. Taky beru kafe mimo jiné od CoffeSpotu a například moje velmi oblíbená monzunová Indie bývala před nedávným nepříjemným plošným cenovým skokem vyloženě za hubičku. Ve finále jsem udělal všechny 4 ty kafe z Holešovic najednou (Tanzanie, Rwanda, Salvador a Laos) pro přímé srovnání a všechny chutnaly jako kafe z Holešovic - naprosto stejně. Ne vyloženě "blbě", ale na půl blešího chlupu stejně. Zrna od pohledu jiný tvar, ale všechno tak přepražené, že veškeré případné rozdíly ve vstupní surovině byly pryč. Tak jsem to sesypal ze čtyř dóz do jedné, napsal na to Cuvée du Ho l'Eschowitz a používal to na ledové kafe a provozní kapůčo. Na mlíku to bylo pořád ještě pitelné, ale na úrovni průmyslové tmavé italské směsi, ne single origin z pražírny, kde jsem očekával rozmanitost. (Které se mi dostalo v hojné míře například u loňského skvělého kávového adventního kalendáře od Coffe Dream z Uherského Ostrohu - s dokonce jednatřiceti vzorky. Zhusta doporučuju.) Když někdo dělá v dnešní době kafe takhle blbě (nebo dobře), nemám problém mu udělat adekvátní reklamu, tak myslím, že by bylo na místě dát sem jmenovité varování. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 7. března Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března @hufnor Máš pravdu. Konkrétně jde o nabídky: KAVA.CZ Guatemala Tres Maria 1 kg (espreso/filtr) - KAVA.CZ KAVA.CZ Dominikánská republika Barahona 1 kg (espreso/filtr) - KAVA.CZ P. S. Kávu si sami nepraží, ale mají smlouvu s (neuvedenými) pražiči. Viz popis: Citovat Káva z celého světa nejen od věhlasných světových, ale i lokálních pražíren V nabídce KAVA.CZ byl od prvopočátku mix značkových i čerstvě pražených káv, což nám dávalo smysl, a tak jsme to tak nechali i dál. Jen se nám za tu dobu nabídka trochu proměnila. Za důležité považujeme kvalitu, různorodost a čerstvost kávy, a tomu přizpůsobujeme i naše portfolio, přičemž postupně se čím dál víc stěhujeme do lokálních vod. Spolupracujeme s několika výbornými pražiči, pro které je káva vášní a zároveň k nám mají také lidsky blízko. Kávu si necháváme pražit každý týden a snažíme se ji točit tak, abyste nemuseli dlouho čekat. Může se však stát, že ji budeme pražit až přímo pro vás na objednávku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 18. března Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března Dobrý odpoledne, kafaři... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se