Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 10 hodinami, Jocker napsal:

Když jsem vybíral, tak pořadí nakonec bylo Eureka, Niche, DF64…Eureka celkově vyhrála vzhledem, tichostí, kvalitu mletí znám od kamaráda, který to má k Rocketu. Nakonec jsem, ale sehnal DF64 za cca 395€, tak jsem šel do toho. Oproti Eurece dělá víc bordel okolo, ale zase na stejné kávě méně hrudkuje….ale z pohledu běžného uživatele jsou to minimální rozdíly imho.

Jeste bych v podobny cenovy hladine pridal Timemore Sculptor 064s. Fantastickej mlynek za rozumny penize. 

Odesláno (upraveno)

@Bert Pokud hledáš mlýnek ty, tak jako kávový guru a náčelník fóra bys měl jít příkladem a nebát se pustit trochu víc a jít high-end - něco jako Kafatek Monolith Flat/Max nebo Ceado E37Z… nebo Weber Workshops :)

Upraveno uživatelem redd
Odesláno

Píšou, že jo. Ti co jej mají, nechť to potvrdí :) 

Já dnes udělal objednávku a espresso nemelu. Tímto jsem obměnil svou dvoučlennou stáj mlýnků a snad už slevy nikdy na nic nebudou 😀

Odesláno (upraveno)
před 18 hodinami, warann napsal:

Nic proti, když se to někomu líbí.... Ale když už za to chcou takový prachy, alespoň ty krytky na kterých jsou pak manometry mohli udělat pořádně, né to vytisknout na 3D tiskárně a ještě tak hnusně jak prdel!

Kus frézovanýho hliníku s hezkou povrchovkou by vypadal naprosto jinak. Je to zrovna tam, kde na ty budíky čumíš při každém vaření kafe. Mě by tohle teda sralo hrozně!!!

Upraveno uživatelem AlfGS
Odesláno
V 11. 8. 2025 v 17:11, redd napsal:

Timemore má velký skoky v nastavení mletí… takže jako namelo na jemno, ale doladit to víceméně nejde, nebo jen přes gramy.

Přesně tak, měl jsem a potvrzuji (i vyšší řadu), na espresso příliš velké skoky.. Proto jsem v kupoval Kingrinder K6, citlivost vynikající, přitom stojí 2 litry 😉

Odesláno

Jenom ať neumřu blbej, fakt používáte ruční mlýnek na pravidelné mletí a vaření espressa?

Já mám taky někde ruční Hario, ale namlýt na tom 16g je docela záhul. Měl jsem ho na dovolený, kdy jsme dělali filtr nebo coldbrew. Ale od tý doby co mám ten set od Outinu, tak ruční už je doma v šupleti. Teď jsem to měl ssebou aji v letadle.

Odesláno

@Jocker Já mám na espresso elektrický s plochými kameny SSP 74 mm red speed. Ruční mlýnky mám dva - klasiku commandante c40 mk3 a když cestuju na lehko, beru Timemore Nano - oboje používám na filtr (aeropress a ceado hoop).

  • Like 1
Odesláno (upraveno)
před 12 hodinami, Jocker napsal:

Jenom ať neumřu blbej, fakt používáte ruční mlýnek na pravidelné mletí a vaření espressa?

Já mám taky někde ruční Hario, ale namlýt na tom 16g je docela záhul. Měl jsem ho na dovolený, kdy jsme dělali filtr nebo coldbrew. Ale od tý doby co mám ten set od Outinu, tak ruční už je doma v šupleti. Teď jsem to měl ssebou aji v letadle.

Já třeba doma používám ruční mlýnek od Haria.Na ty 3 espressa za den ( když jsem na Home officu) jinak jedno kafe denně mi nedělá problém namlýt ručně  ☕☕☕

Upraveno uživatelem AlfGS
Odesláno

Jenom at nejsem spatne pochopen, ten timemore na filtr bude super. Dokonce jsem na jeho předchůdce (c2) přecházel z elektrického haria v60. Konzistence mletí je dobrá, kameny taky relativně drží (i kdyz kdyz jsem ted mlel na kamaradove nové c2 tak je poznat, ze ty moje maji uz něco za sebou).

Kazdopadne mlit na normálním ručním je v pohode, ale předpokladem jsou ocelové kameny rozumné velikosti. Můj první mlýnek byl Hario Sketron a to je za me fakt asi to nejhorší co ve světě mlýnku existuje, na tom se fakt nedá umlit nic a společně s nesmyslnou regulací hrubosti mletí je to uplne to nejhorší, co jsem mel v ruce.

Takze @Jocker pokud máš Hario tak silně doporucuju ho hodit do koše a na cestování vzit tohle 😀

Odesláno

Tak po podrobných rešerších, dlouhém vybírání a nekonečném čekání na pošťáka už je nový setup v provozu. Nakonec jsem (i v návaznosti na rady místních borců) zvolil cestu E61 - Lelit Mara X a mlýnek DF64. Pokrok je to velmi znatelný a nejradši bych kafe dělal furt - hejblátka na E61 jsou návyková a nápoj výborný :)

Současně jsem od Bunacafe obdržel nacenění opravy mé Gaggia Classic (s PID úpravou). Oprava by vyšla na cca 6.700,- Kč a je to tedy přesně hranice, kdy nevím, zda do toho jít. Kávovar bych chtěl poslat dál a nemám v plánu na něm nějak rýžovat, nerad bych však zaplatil raketu za servis, abych ho pak prodával za méně. Myslíte, že má smysl opravu provést a je reálné jej za cca 7.000,- Kč prodat (včetně poměrně bohatého příslušenství)? 

Odesláno

@enGiN Uplně nevím, jestli správně chápu tvůj příspěvek. Jako, že dáš 6,7 za opravu a pak to za 7 prodáš? V tom případě nech opravu na novém majiteli. Za 3 stovky to prodáš vždycky :)

Odesláno
před 9 minutami, redd napsal:

@enGiN Uplně nevím, jestli správně chápu tvůj příspěvek. Jako, že dáš 6,7 za opravu a pak to za 7 prodáš? V tom případě nech opravu na novém majiteli. Za 3 stovky to prodáš vždycky :)

Je to tak - chtěl bych jej opravit, aby někomu dalšímu mohl dělat radost. Ale je pravda, že to mohu nechat na někom jiném a poslat jej dál za symbolickou cenu... :) 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...