Mar25tin Odesláno 28. července Nahlásit Odesláno 28. července On 7/25/2025 at 9:18 AM, moco said: Kdo shání mlýnek, tak mě kamarád zbavil peněz a informoval o slevě na Timemore https://www.kofio.cz/prislusenstvi/timemore-chestnut-c2-rucni-mlynek-dark-grey/3562 Děkuji. Objednáno jako dárek a dnes jej odeslali
DaLo Odesláno 28. července Nahlásit Odesláno 28. července před 10 hodinami, Jocker napsal: Když jsem vybíral, tak pořadí nakonec bylo Eureka, Niche, DF64…Eureka celkově vyhrála vzhledem, tichostí, kvalitu mletí znám od kamaráda, který to má k Rocketu. Nakonec jsem, ale sehnal DF64 za cca 395€, tak jsem šel do toho. Oproti Eurece dělá víc bordel okolo, ale zase na stejné kávě méně hrudkuje….ale z pohledu běžného uživatele jsou to minimální rozdíly imho. Jeste bych v podobny cenovy hladine pridal Timemore Sculptor 064s. Fantastickej mlynek za rozumny penize.
redd Odesláno 29. července Nahlásit Odesláno 29. července (upraveno) @Bert Pokud hledáš mlýnek ty, tak jako kávový guru a náčelník fóra bys měl jít příkladem a nebát se pustit trochu víc a jít high-end - něco jako Kafatek Monolith Flat/Max nebo Ceado E37Z… nebo Weber Workshops Upraveno 29. července uživatelem redd
moco Odesláno 11. srpna Nahlásit Odesláno 11. srpna Kdo chtěl mlýt espresso, tak na kofio mají hezkou slevu na C3. https://www.kofio.cz/prislusenstvi/timemore-c3-rucni-mlynek-cervena-limitovana-edice/11183
Maro Odesláno 11. srpna Nahlásit Odesláno 11. srpna Nemyslim, ze c3 zvládne umlit na espresso, ale cena to je moc pěkná.
moco Odesláno 11. srpna Nahlásit Odesláno 11. srpna Píšou, že jo. Ti co jej mají, nechť to potvrdí Já dnes udělal objednávku a espresso nemelu. Tímto jsem obměnil svou dvoučlennou stáj mlýnků a snad už slevy nikdy na nic nebudou
warann Odesláno 11. srpna Nahlásit Odesláno 11. srpna Nevím kam jinam to dát. Za mě celkem pěkná mašinka: https://www.novinky.cz/clanek/auto-kava-z-plocheho-dvouvalce-stylovy-kavovar-ma-soucastky-z-motoru-bmw-40533673#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
redd Odesláno 11. srpna Nahlásit Odesláno 11. srpna Timemore má velký skoky v nastavení mletí… takže jako namelo na jemno, ale doladit to víceméně nejde, nebo jen přes gramy. 1
AlfGS Odesláno 12. srpna Nahlásit Odesláno 12. srpna (upraveno) před 18 hodinami, warann napsal: Nevím kam jinam to dát. Za mě celkem pěkná mašinka: https://www.novinky.cz/clanek/auto-kava-z-plocheho-dvouvalce-stylovy-kavovar-ma-soucastky-z-motoru-bmw-40533673#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Nic proti, když se to někomu líbí.... Ale když už za to chcou takový prachy, alespoň ty krytky na kterých jsou pak manometry mohli udělat pořádně, né to vytisknout na 3D tiskárně a ještě tak hnusně jak prdel! Kus frézovanýho hliníku s hezkou povrchovkou by vypadal naprosto jinak. Je to zrovna tam, kde na ty budíky čumíš při každém vaření kafe. Mě by tohle teda sralo hrozně!!! Upraveno 12. srpna uživatelem AlfGS
Axel Odesláno 12. srpna Nahlásit Odesláno 12. srpna V 11. 8. 2025 v 17:11, redd napsal: Timemore má velký skoky v nastavení mletí… takže jako namelo na jemno, ale doladit to víceméně nejde, nebo jen přes gramy. Přesně tak, měl jsem a potvrzuji (i vyšší řadu), na espresso příliš velké skoky.. Proto jsem v kupoval Kingrinder K6, citlivost vynikající, přitom stojí 2 litry
Jocker Odesláno 12. srpna Nahlásit Odesláno 12. srpna Jenom ať neumřu blbej, fakt používáte ruční mlýnek na pravidelné mletí a vaření espressa? Já mám taky někde ruční Hario, ale namlýt na tom 16g je docela záhul. Měl jsem ho na dovolený, kdy jsme dělali filtr nebo coldbrew. Ale od tý doby co mám ten set od Outinu, tak ruční už je doma v šupleti. Teď jsem to měl ssebou aji v letadle.
redd Odesláno 12. srpna Nahlásit Odesláno 12. srpna @Jocker Já mám na espresso elektrický s plochými kameny SSP 74 mm red speed. Ruční mlýnky mám dva - klasiku commandante c40 mk3 a když cestuju na lehko, beru Timemore Nano - oboje používám na filtr (aeropress a ceado hoop). 1
AlfGS Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna (upraveno) před 12 hodinami, Jocker napsal: Jenom ať neumřu blbej, fakt používáte ruční mlýnek na pravidelné mletí a vaření espressa? Já mám taky někde ruční Hario, ale namlýt na tom 16g je docela záhul. Měl jsem ho na dovolený, kdy jsme dělali filtr nebo coldbrew. Ale od tý doby co mám ten set od Outinu, tak ruční už je doma v šupleti. Teď jsem to měl ssebou aji v letadle. Já třeba doma používám ruční mlýnek od Haria.Na ty 3 espressa za den ( když jsem na Home officu) jinak jedno kafe denně mi nedělá problém namlýt ručně Upraveno 13. srpna uživatelem AlfGS
Maro Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna Jenom at nejsem spatne pochopen, ten timemore na filtr bude super. Dokonce jsem na jeho předchůdce (c2) přecházel z elektrického haria v60. Konzistence mletí je dobrá, kameny taky relativně drží (i kdyz kdyz jsem ted mlel na kamaradove nové c2 tak je poznat, ze ty moje maji uz něco za sebou). Kazdopadne mlit na normálním ručním je v pohode, ale předpokladem jsou ocelové kameny rozumné velikosti. Můj první mlýnek byl Hario Sketron a to je za me fakt asi to nejhorší co ve světě mlýnku existuje, na tom se fakt nedá umlit nic a společně s nesmyslnou regulací hrubosti mletí je to uplne to nejhorší, co jsem mel v ruce. Takze @Jocker pokud máš Hario tak silně doporucuju ho hodit do koše a na cestování vzit tohle
enGiN Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna Tak po podrobných rešerších, dlouhém vybírání a nekonečném čekání na pošťáka už je nový setup v provozu. Nakonec jsem (i v návaznosti na rady místních borců) zvolil cestu E61 - Lelit Mara X a mlýnek DF64. Pokrok je to velmi znatelný a nejradši bych kafe dělal furt - hejblátka na E61 jsou návyková a nápoj výborný Současně jsem od Bunacafe obdržel nacenění opravy mé Gaggia Classic (s PID úpravou). Oprava by vyšla na cca 6.700,- Kč a je to tedy přesně hranice, kdy nevím, zda do toho jít. Kávovar bych chtěl poslat dál a nemám v plánu na něm nějak rýžovat, nerad bych však zaplatil raketu za servis, abych ho pak prodával za méně. Myslíte, že má smysl opravu provést a je reálné jej za cca 7.000,- Kč prodat (včetně poměrně bohatého příslušenství)?
redd Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna @enGiN Uplně nevím, jestli správně chápu tvůj příspěvek. Jako, že dáš 6,7 za opravu a pak to za 7 prodáš? V tom případě nech opravu na novém majiteli. Za 3 stovky to prodáš vždycky
enGiN Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna před 9 minutami, redd napsal: @enGiN Uplně nevím, jestli správně chápu tvůj příspěvek. Jako, že dáš 6,7 za opravu a pak to za 7 prodáš? V tom případě nech opravu na novém majiteli. Za 3 stovky to prodáš vždycky Je to tak - chtěl bych jej opravit, aby někomu dalšímu mohl dělat radost. Ale je pravda, že to mohu nechat na někom jiném a poslat jej dál za symbolickou cenu...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se