Tikal Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2019 Díky, s tím smířením se mám problém, raději si dávám venku chlapučíno, tak se to lépe schová Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2019 Vsak jasne - venku se taky zbabele schovavam za mleko nebo aspon hodne vody. :-) Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2019 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbuddy Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2019 Dnešní zásilka z eBaye, přímo z Nipponu.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lostekos Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 Hral sa tu niekto s flow/pressure profilingom pri príprave espressa? Začínajú sa množiť mašiny, ktoré to umožňujú - v našich končinách je asi najdostupnejšia Lelit Bianca + samozrejme všetky manuálne pákové (piston). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 U sve stavajici i predchozi masiny jsem dodelaval manualni ovladani vykonu cerpadla a manometr prave kvuli pokusum s profilingem a dospel jsem k tomu, ze skutecne vyznamny benefit maji 2 rezimy pouzivani.Prvni je obecne snizeni vykonu cerpadla (tohle plati primarne pro SBDU masiny typu Silvia, ktere maji hlavu primo na bojleru). Standardni nabeh tlaku je prilis prudky a casto vede ke kanalkovani. Snizeni vykonu na cca 60% zmirni nabeh tlaku (vysledkem je podobny profil jako manualni e61) a obecne snizi prutok. Vysledkem je rovnomernejsi extrakce.Druhy rezim je extremne mirna a dlouha preinfuze (podobne jako maji Slayer kavovary a co ted propaguje Scott Rao jako "blooming espresso" na Decent kavovaru). Umoznuje jemnejsi mleti, vyssi extrakce, mensi davky a lepsi espresso. Projevi se to zejmena u svetle prazenych single origin kav, ktere je jinak narocne pripravit jako espresso. U tmavsich smesi je to zbytecne.Cokoliv dalsiho (ruzne profily s nekolika fazemi pri ruznem tlaku) mi prijdou sice zajimave, ale dlouhodobe spis zbytecne a na ukor konzistence. Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 Tak ještě foto 80/20 ta se táhne jako med a v chuti jsou krásné čokoládové a lehké kouřové tóny. Není vůbec špatná, ale 70/30 je u mě výše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2019 Tak ještě foto 80/20 ta se táhne jako med a v chuti jsou krásné čokoládové a lehké kouřové tóny. Není vůbec špatná, ale 70/30 je u mě výše. 20190605_182530.jpg20190605_182533.jpg20190605_182600.jpg20190605_182602.jpgTo je extrémní sadismus. Jdu si udělat rozpustné s mlíkem a se třema kostkama cukru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2019 To je extrémní sadismus. Jdu si udělat rozpustné s mlíkem a se třema kostkama cukru Nahodou rozmichany rozpustny v mlice s cukrem sem pil uz jako malej, to neni vubec spatny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2019 Ten Tikal je strašně šikovnej kluk. Stačilo po úvodním školení pouhých SEDM měsíců pokusů, investice TŘICET tisíc, a on už dokázal vyrobit DVA šálky espressa, tedy dohromady asi PADESÁT mililitrů kávového moku. Napadá mne spousta matematických výpočtů, zahrnujících předchozí numera, ale furt mi to tak nějak v hlavě vychází, že mi to nevychází. Hlavně mu to ale nikdo neříkejte :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2019 Když má člověk dobré kamarády, nepotřebuje nepřátele... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2019 Teď vážně: krásnej výsledek. Smekám a jdu psát Zdendovi, jestli ten profilovací ventil už laskavě soudruzi z Amerikanistánu pošlou do Evropy, nebo jestli furt trvá to jejich pseudo embargo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2019 Prepisuju denik a nasel jsem prihodu, ktera by se asi libila. Na web ji davat nemuzu, pac uz je moc a utrpela by moje vaznost. Ale sem by pasovala. I kdyz mne budete hubovat, ze kupuju sracky. Mam slib od Berta, ze ji kdyztak mazne? A obzvlast nechci slyset nejaky reci jako pametihodnosti. Jen ze to vyjadruje mou hravost, no.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2019 MŮŽEŠ .... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2019 Je to bez uprav. Hrubky a tak. Uplne jsem zapomnel, ze jsem si to sepsal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2019 Lol Sent via IPoAC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2019 Takhle asi vzniknul ten vtip, jak pán usnul v ranním vlaku s otevřenou pusou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2019 Nemuzu davat vsechno , co mam. Fakt v pytli. Hned nekdo rozkryje, jak to bylo doopravdy.Mne hrozne bavi manzelku škádlit, delat si z ni srandu. Nemuzu si pomoct. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 10. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2019 Rano jsem zjistil ze muj coffee level se ocitl v kritickych cislech a zbyva mi 44,3g, takze tak do vecera a to musim hodne setrit.. a je pondeli! Zacal jsem preplanovavat celej den kvuli ceste do nejblizsi prazirny (cca 50km), do toho pisu sms RedAce666. Fakt horor tohle zjistit v pondeli rano. Najednou ale zvoni telefon, posta, kafe. Kafe doma, prazeno pred par dny, voni to na dalku, coffee level recharged na dalsich 10-14 dní. Díky Ace! Coz mi pripomina predminulej vikend, byl jsem v prazirne, rikam "chci neco cerstvyho na filtr" ... prijde za mnou profi prazic co tam dela uz nekolik mesicu a rika "tady mame vsechno cerstve" ... rikam "ok" ... v aute to ze zvedavosti rozbaluju abych si potvrdil svou domnenku .. datum prazeni byl pred tremi tydny. Fajn, zmrdi. Priste ho za to budu sikanovat, dam si tam kafe a budu se ho ptat jak se ma, kolik toho naprazi za den, co si lidi kupujou, jak se ke kave dostal a na podobny nesmysly. Aby vedel jaky to je kdyz mu lidi rikaj sracky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
464 Odesláno 12. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2019 Ja byl v prazirne dneska a datum prazeni mam na obalu 9 dnu zpet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se