Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník vwtyp11
Odesláno

Nechápu, proč do vlákna o espressu cpeme fotky pití pro buchty ;D

Odesláno (upraveno)

Vlakno je o kávě a třeba i Tikal si občas dopřeje pořádné chlapučínko.

 

A mimochodem takovouhle penu casto dela opravdu kvalitni mleko - cerstve, tucne, nepasterizovane, nehomogenizovane. Pri styku s kyselou kavou se struktura mikropeny uplne rozpadne a nic se s tim neda delat. Je i videt, ze tam, kde je ciste mleko, se pena drzi dobre. Barista s timhle bohuzel nic nenadela a na chut to vliv nema...

Upraveno uživatelem RedAce666
Odesláno

Jo, ale chlapučínko se stalo při návštěvě pohostinství bohužel nutností, bo jsem zmlsané hovado a nedej bože, když ještě vidím na mašinu a přípravu, to zpravidla končím u bublavé vody /jsem zhýralec/ :lol2:

Odesláno

Nechápu, proč do vlákna o espressu cpeme fotky pití pro buchty ;D

 

Já ti nevím, ale vlákno se jmenuje Káva, takže stejně jako espresso, tady může být i cokoliv z espressa udělané dál, jako je chlapučíno, flatwhite apod. a stejně tak sem patří i další způsoby přípravy kávy, ať už to bude Džezva, French, Moka atd.

 

Btw: ani moc nechápu to ohrnování nosu nad kávou s "mlékem", když je rozšířená po celém světě a latte art je samostatná disciplína a ne zrovna jednoduchá.

 

Tohle ohrnování nad vším mi vždy přijde jak honění trika (bez urážky, myšleno obecně), jakože já a já piju jen espresso a jen to je to nejlepší a samozřejmě dělám to nejlepší na světě... žít a nechat žít, každému chutná něco, každý má rád i kávu na jiný způsob atd.

 

Samozřejmě když v nějaké "kavárně" udělají kávu, která stojí za prd, tak prostě stojí za prd a nezmění to ani to mléko, i když to alespoň částečně potlačí.

Odesláno

Berte, Pivovar Marina je mírou profesních kvalit personálu vyhlášený. :)

V gastrokuloárech (já vím, zákazníka to nezajímá) se ví, že pan majitel neplatí.

Odesláno

Vlakno je o kávě a třeba i Tikal si občas dopřeje pořádné chlapučínko.

 

A mimochodem takovouhle penu casto dela opravdu kvalitni mleko - cerstve, tucne, nepasterizovane, nehomogenizovane. Pri styku s kyselou kavou se struktura mikropeny uplne rozpadne a nic se s tim neda delat. Je i videt, ze tam, kde je ciste mleko, se pena drzi dobre. Barista s timhle bohuzel nic nenadela a na chut to vliv nema...

 

Z nehomogizovaného mlieka sa tá mikropena kvôli rôzne veľkým čiastočkam tuku nerovnomerne rozmiestnených v kvapaline robí blbo.

Odesláno

Já ti nevím, ale vlákno se jmenuje Káva, takže stejně jako espresso, tady může být i cokoliv z espressa udělané dál, jako je chlapučíno, flatwhite apod. a stejně tak sem patří i další způsoby přípravy kávy, ať už to bude Džezva, French, Moka atd.

 

Btw: ani moc nechápu to ohrnování nosu nad kávou s "mlékem", když je rozšířená po celém světě a latte art je samostatná disciplína a ne zrovna jednoduchá.

 

Tohle ohrnování nad vším mi vždy přijde jak honění trika (bez urážky, myšleno obecně), jakože já a já piju jen espresso a jen to je to nejlepší a samozřejmě dělám to nejlepší na světě... žít a nechat žít, každému chutná něco, každý má rád i kávu na jiný způsob atd.

 

Samozřejmě když v nějaké "kavárně" udělají kávu, která stojí za prd, tak prostě stojí za prd a nezmění to ani to mléko, i když to alespoň částečně potlačí.

 

Možná si to popichování vzal moc vážně, alespoň já to pochopil jako špičkování...

 

Od kamarádů jsem dostal k narozeninám předplatné, tak se bude experimentovat, jen se bojím, jestli najdu ještě ty staré verky, co jsem přestal už pradávno používat. Stejně to nakonec proženu Brasilií, protože mě už ty filtry vůbec neberou...

 

20200305_090627.jpg

 

Nicméně, nic jsem neponechal náhodě

 

20200304_152808.jpg

 

Odesláno

Z webu ne, napiš mail, že chceš 70/30 a kolik a oni ti napíší, kdy je k vyzvednutí. Mě to naposled trvalo 3dny, alespoň bylo čerstvě upražené

Odesláno

 

Možná si to popichování vzal moc vážně, alespoň já to pochopil jako špičkování...

 

Od kamarádů jsem dostal k narozeninám předplatné, tak se bude experimentovat, jen se bojím, jestli najdu ještě ty staré verky, co jsem přestal už pradávno používat. Stejně to nakonec proženu Brasilií, protože mě už ty filtry vůbec neberou...

 

 

Nicméně, nic jsem neponechal náhodě

 

Možná i jo, vzhledem k přetrvávajícím zdravotním problémům jsem asi už pěkně nabroušený a chytlavý. Zrovna poslední dva týdny jsem měl s čistým espressem i docela problém, takže používání mléka byla celkem nutnost...alespoň jsem ten svůj latte neart trošku potrénoval :)

 

Mezzo jede ;) já budu mít novou várku své oblíbené Brasil Rainforest příští týden.

Odesláno

Háček na nákupní tašku ? :lol2:

 

Jinak vás nebudu otravovat fotkama a sáhodlouhým rozborem stran Aguacatal, není to káva na presso a tím bych to uzavřel.

 

Ne, jako káva je to super zpracované, voní to a všechno to okolo, ale tohle já neocením, jsem pressař...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...