Tikal Odesláno 22. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2024 Tak zase z jiného soudku. Byl jsem požádám o přechutnání tří vzorků kávy, tak se s vámi podělím. Vzal jsem si k tomu synka, protože už také něco vypil a chuťové buňky má mladší a otevřenější než já... Vše porce na dva šálky 19g kávy, tedy stejné co používám i u svých káv, mletí i čas stejné /překvapivě to sedlo všem vzorkům/ Použit distributor a temper s momentem. Předehřáté šálky Walküre, Brasilia Belle Epoque. Precizní miska IMS 18g. První je pod brandem vinařství Hort, čistá Kolumbijská arabica. Zrna jsou spíše světlejší, vůně lehčí, ale se zvláštně ostým koncem. Nápoj v hrnku vypadá slušně, světlejší nízká crema, vůně nakyslá. Chuťově nejsem cílovka, protože tohle je přesně to, co nemám rád, klasické "hipsterské kafe". Opravdu vysoká kyselost, která přebije jakoukovi chuť, včetně chuti kávu vůbec polknout, oba jsme to svorně vyplivli a bez milosti vylili, tak zlé to pro nás bylo... Další dva vzorky pochází z Táborské firmy Fixi Coffe. Co se týká obalu a celkového pojetí, tak jednoznačně tleskám, má to šmrnc a vtip. První 80/20 Arabiky z Brazílie a Kolumbie s Indickou robustou, jak jsem se dočetl. Zrna tmavší, vůně zemitější, málo výrazná až mdlá. Nápoj v hrnku vypadá slušně, světlejší nízká, ale konzistentní crema, vůně opět nevýrazná. Chuť je podobná vůni, nevýrazná s vyšší kyselostí. Zde jsem polkl, ale žádný další vjem jsem nezachytil. Takové chuťově ploché, synek použil výraz, že mu to přijde řídké. Nedopito a šlo se na další vzorek. 70/30 brazilská arabika a indická robusta Můj oblíbený poměr 70/30. Zrna tmavá, vůně zemitá, lehce nakouřená, ale celkově slabá. Nápoj v hrnku vypadá bídně, crema nejhorší ze všech tří, roztrhaná, řídká a vůně opět celkem nevýrazná. Chuť nezajímavá, nudná, nevýrazná. Kyselost nejnižší ze všech vzorků. Opět chuťově ploché, nezáživné. Celkem zklamání. Po té bídě jsem tam poslal přístavní 70/30 a svět byl zase v pořádku.... konec hlášení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 22. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2024 před 3 hodinami, Tikal napsal: Krásný tigr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2024 Borci muzu vas poprosit o pomoc s vyberem el. mlynku na espresso? Rad bych se vesel do +-3k. Mam doma obycejnou delonghi dedica s nahou pakou. Diky edit: Tady mam dva adepty: https://elektro.bazos.cz/inzerat/191414762/mlynek-na-kavu-catler-cg-8010-pro-kavove-gurmany.php https://elektro.bazos.cz/inzerat/191187244/mlynek-rancilio-rocky-doserless.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2024 před 3 minutami, Pepino777 napsal: Borci muzu vas poprosit o pomoc s vyberem el. mlynku na espresso? Rad bych se vesel do +-3k. Mam doma obycejnou delonghi dedica s nahou pakou. Diky Do práce jsme kupovali tento z Lidl shopu https://www.lidl.cz/p/silvercrest-kitchen-tools-elektricky-mlynek-na-kavu-s-mlecimi-kameny-skkm-200-a1/p100362176 Za ty prachy super....mele na prach až po velkou hrubost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2024 Co konzistence mleti? V teto cenovce jsem mel delonghi mlynek a krom toho, ze jsem musel upravovat dorazy aby mlel jemneji, mel blbe serizene kameny a vysledek vypadal jako bych to mlel v mlynku na koreni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2024 (upraveno) Mně to přijde v pohodě...jak nastavis, tak pomleté části mně přijdou stejný.... Upraveno 30. září 2024 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2024 Tvůj rozpočet je velká bída, zázraky nečekej. Rocky po předělání na stepless ti může chvilku posloužit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2024 Vim ze je rozpocet hodne nizko, ale verim, ze se najde neco s rozumnym pomerem cena/vykon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2024 A co ten Catler, nebo nize zmineny Sage? https://elektro.bazos.cz/inzerat/190785503/mlynek-na-kavu-sage-bcg820bss.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2024 Pepíno, Ty Catlera nechceš. Ty chceš tohle: https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/espressomuehle-mazzer-super-jolly-singledose/2860391221-176-16432 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanciBB Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2024 Ja som kupil tu: (Teraz je čierny/chrom za 371€-ale sú vypredané,resp.tam napísať) -prišiel mi na SK za cca 4 dni DHL Eureka Mignon Specialità Espressomühle online kaufen | Coffee Circle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2024 před 1 minutou, JanciBB napsal: Ja som kupil tu: (Teraz je čierny/chrom za 371€-ale sú vypredané,resp.tam napísať) -prišiel mi na SK za cca 4 dni DHL Eureka Mignon Specialità Espressomühle online kaufen | Coffee Circle " idealo – Die Nr. 1 im Preisvergleich " Eureka Mignon Specialita ab 366,00 € (September 2024 Preise) | Preisvergleich bei idealo.de Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2024 Borci, čemu nerozumíte na : +-3000 korun? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanciBB Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2024 Sorry,kúpil som ho v 01/2024 za 355€ vrátane dopravy DHL na SK...(16CR matte/black) Zatial som spokojný (Použ .k Lelit Mara X) Single dose som nechcel,aby si mohla kávu robiť aj manželka... Niekedy kupujem aj odtiaľto.. Elektrické mlynčeky - Coffegarden JK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanciBB Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2024 Sorry2,tak by som bral to Rancilio,mal som ho asi 20 rokov, ked sa dobre nadstaví,mal som kávu ako v kaviarni s Gaggia Classic.. (Ostatné je vyhodenie penazí,potom radšej ručný....) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2024 před 8 hodinami, redd napsal: Tvůj rozpočet je velká bída, zázraky nečekej. Rocky po předělání na stepless ti může chvilku posloužit. před 4 minutami, JanciBB napsal: Sorry2,tak by som bral to Rancilio,mal som ho asi 20 rokov, ked sa dobre nadstaví,mal som kávu ako v kaviarni s Gaggia Classic.. (Ostatné je vyhodenie penazí,potom radšej ručný....) Pepino, jak tak čtu prudkého nováčka @JanciBB, raději věř @redd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2024 před 8 minutami, Bert napsal: Borci, čemu nerozumíte na : +-3000 korun? Hodil jsem jen odkaz na "německou heureku". Uváděný výrobek zde mají. Sám si v dané cenové kategorii netroufnu nic doporučovat. Snad jen rada - pokusit se poptat v sekci "Ostatní - prodej, koupě, výměna" nějakou starší kvalitu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanciBB Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2024 OK,želám pekný večer.Myslím že hovoríme obaja to isté... Rocky bude OK,je to trvácny mlynček, poslúži dobre... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suflik Odesláno 1. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2024 Tady tu nablýskanou okřídlenou mašinu mají v jedné cukrárně v Brně https://www.google.com/maps/place/Cukrárna+Tutti+Frutti/@49.1907532,16.593919,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipP1XOslZs8KBI5HUE2zZKlQBtJjrneycqGXfrw0!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipP1XOslZs8KBI5HUE2zZKlQBtJjrneycqGXfrw0%3Dw203-h114-k-no!7i4032!8i2268!4m7!3m6!1s0x4712944c58b8e353:0xb29c5590262f23f1!8m2!3d49.1905673!4d16.5940005!10e5!16s%2Fg%2F11c4bts23d!5m1!1e1?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkyNS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D Docela by mě zajímalo si o tom něco přečíst, nevíte nahádou o nějaké zdroji, kde by Elektrou zabývali? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 1. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2024 A co potřebuješ vědět? 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se