RedAce666 Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2016 Měl by někdo ze zdejších milovníků kávy tip na nějakou dobrou literaturu? Mám poměrně dosti zainteresovaného otce, respektive poslední dobou se s kávou dosti rozjíždí a napadlo mě, že bych mu mohl dát nějakou knihu/knihy, ve kterých by se dočetl více, např i z historie apod. Zkus ještě místo knihy zvážit nějaký kurz přípravy kávy. Knížka je hezký dárek, ale aktivní zážitek ho posune mnohem dál, pokud se o kávu fakt zajímá. Třeba Doubleshot dělá super kurzy - buď nějaký ten základní nebo domácí přípravu filtrované kávy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kytkosaurus Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2016 Knihu od Petry Veselé mám a je to pěkné čtení, Dělá i kurzy, kde je to zajímavé. Dále dělá školu kávy i Roberto Trevisian http://www.skolakavy.cz/web/default/o-nas/roberto-trevisan Petriny kurzy jsou urcite super, akorat nevim, jestli nejsou ciste pro profiky. Roberto mam dojem jel italskou klasiku vcetne vsech s tim spojenejch v oblasti vyberovy kavy prekonanejch veci. Ale treba se nekam posunul, nesleduju ho, nebyl moc duvod (ale spis pochybuju) Jak psal kolega vyse, fajn kurzy i pro nadsence dela v Praze Doubleshot, dal taky Kavovy klub a mozna jeste nekdo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2016 Zkus ještě místo knihy zvážit nějaký kurz přípravy kávy. Knížka je hezký dárek, ale aktivní zážitek ho posune mnohem dál, pokud se o kávu fakt zajímá. Třeba Doubleshot dělá super kurzy - buď nějaký ten základní nebo domácí přípravu filtrované kávy. Na několika kurzech už byl a předpokládám, že i nějaké ještě absolvuje v rámci své práce, občas se mu naskytnou takové možnosti, takže tam nemám moc co ještě vymyslet, proto mě napadla ještě nějaká kniha, tu doma žádnou nemá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 10. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2016 Mám rád standard-mix arabiky a robusty.(takové to dělnické kafe)Jinak každé kafe je vlastně dobré když je čerstvě namleté. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 10. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2016 Jinak každé kafe je vlastně dobré když je čerstvě namleté. S tím bych si dovolil nesouhlasit resp. minimálně já si tam to rovnítko položit určitě nemůžu. Ale tisíc lidí, tisíc chutí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 10. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2016 S tím bych si dovolil nesouhlasit resp. minimálně já si tam to rovnítko položit určitě nemůžu. Ale tisíc lidí, tisíc chutí...No jistě že každý dokáže dlouze diskutovat o směsi,pražení,mletí,přípravě a jiných.Pro mě je základní rozdíl lepší kavý v čerstvém mletí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
(z)denny Odesláno 10. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2016 (upraveno) 2x stejný příspěvek. omlouvám se.. Upraveno 10. března 2016 uživatelem (z)denny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
(z)denny Odesláno 10. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2016 Jedině 100% arabica :-) Zkus v Brně kavárnu - pražírnu MONRO Mají kávu z celého světa, různé typy pražení a chuť luxusní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kytkosaurus Odesláno 10. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2016 No jistě že každý dokáže dlouze diskutovat o směsi,pražení,mletí,přípravě a jiných.Pro mě je základní rozdíl lepší kavý v čerstvém mletí. Mozna by se dalo rict, ze mas stesti. My, co jsme v kafi zmlsanejsi, si musime peclive vybirat, kde a jaky si dame. Ale zas ta odmena kdyz najdem nejaky, ktery nam opravdu zachutna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 10. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2016 čerstvé mletí je určitě pozitivum ale že by to zachránilo všecko, to bych teda neřek. Já celkem často dělám podivné experimenty, koupím nějakou tu supermarketovou nádheru a musím říct že svět kávy je neustálé překvapení. například jsem nedávno koupil v kauflandu Carte noir a bylo to hrozný. Zrna všech velikostí a tvarů, chuť podivná, prostě odpad. A nedávno brácha koupil tamtéž cosi v dřevěném soudečku s nápisem tuším Salvador, za cenu Jihlavanky a nemám proti tomu celkem nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 11. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2016 Jedině 100% arabica :-) S tímhle názorem jsem se taky u jednoho pražiče setkal. Mě třeba vyhovují kavárenské směsi do 15% robusty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 11. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2016 Nezachrání to ani 100% arabika, ani čerstvé mletí, ani mašina, co umí 214 barů,... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Manek49 Odesláno 11. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2016 Dneska jsem pořídil od Doubleshotu Rwandu, tak jsem docela natěšenej, jaký to ráno na filtru bude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 11. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2016 Jaké používáte filtry do dripperu? Teď jsem měl Melittu a potřeboval bych dokoupit. Našel jsem dvě alternativy, které mají výrazně lepší cenu, má někdo zkušenost? http://filtry-do-kavovaru.heureka.cz/filtry-kavove-fino-rozmer-4-80ks-box/ http://filtry-do-kavovaru.heureka.cz/filtry-na-kavu-velikost-4-100ks/specifikace/#section Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 11. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2016 Nemám dripper, ale do Haria kupuju originální bělený. Všude jsem čet, že bělený jsou lepší (papírová pachuť či co), nicméně to není tak významná položka, abych v tom experimentoval... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kytkosaurus Odesláno 11. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2016 Origo beleny, jak Hario (dole spicaty), tak Moccamaster (tvar jako na obrazku), stejny jsou i pro Clever dripper). Jednou jsem nesehnal, koupil nejaky levny hnedy (tam, kde jsem byl nic lepsiho nemeli) a musel jsem kazdym prolit par litru varici vody, nez byl vubec pouzitelnej. Ty do Moccamasteru jdou za min jak stovku krabice 100 ks, takze cenu bych fakt neresil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 12. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2016 S tímhle názorem jsem se taky u jednoho pražiče setkal. Mě třeba vyhovují kavárenské směsi do 15% robusty. máme asi podobné chuťe a postoj ke kafi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pb69 Odesláno 12. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2016 Zjednodušeně. Když kávu .. tak čerstvě praženou, cca 1 týden odpočinutou, pak namlít na správnou hrubost, nechat nahřát mašinku na požadovanou teplotu včetně páky ... šup s tím do páky, řádný tamping. Pokud je dobře namleto (myslej tím správnou hrubost), vyteče za cca 25-28 sekud, objem do max. 30ml esspresa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pb69 Odesláno 12. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2016 ... vypadá to asi takhle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pb69 Odesláno 12. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2016 a ještě jednou cvak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se