Ondrej71 Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2016 Tvoje fotky mají moc fajn atmosféru , radost pohledět Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2016 Hmmm paráda, ostatně jako vždy, když přijdu k tobě do vlákna, focení ti prostě jde o tom není pochyb. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atari Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2016 Jojo, umíš si s tim vyhrát. Máš super světlo, vše krásně ostré, bezchybné.Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2016 Siwiho fotku bych poznal i kdyby fotil něco jiného než hodinky. Má krásný rukopis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 7. ledna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2016 Přátelé, všem vám moc děkuju za slova uznání. Ty poslední fotky jsou z Vánoc, kdy jsem vyrazil na venkov a bylo nádherné počasí. Hlavně podvečer, kdy fotím nejraději. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanky Odesláno 27. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2016 >> CASIO W-780 To je nostalgie. Do dneška je mám taky a s podobnou citovou vazbou. Pořídil jsem si je někdy na střední škole (kolem 1992). Časem se mi nějak začala rozepínat spona nebo vypadávala jedna stěžejka až jsem je jednou v Krkonoších na běžkách ztratil v bílé stopě. Byl jsem z toho tak vyřízenej, že jsem je hned po víkendu běžel shánět po Praze a našel je v Růžové ul. (teď je tam nějaká cestovka). Ty druhé jsem pak nosil až do konce vejšky. Sem tam je ještě vytáhnu na zahradu. Měl jsem z toho jejich kovového tahu vžycky úplně depilované zápěstí - byl trochu jiný než ten tvůj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 27. dubna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2016 Ano, já je mám taky z Růžové ulice. Koupil jsem je tam v roce 1998. Originální kovový tah se mi u nich nelíbil. Měl moc velké dílky. Proto jsem ho vyměnil za jiný, který jsem koupil už v roce 1995 v Máji ke svému prvnímu exempláři. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 21. května 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2016 Po dlouhé době si sem zase něco odložím Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 22. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2016 pěkný fotky, tu máš siwi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 22. května 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2016 @El Nano: Díky. Však taky chodím pro inspiraci mimo jiné i do El Nanovlákna Dnes jsem vzpomínal na to, jak jsem byl mladej: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 22. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2016 Tohle ja parada, Siwi! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 22. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2016 To rád slyším Vojto! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dufi Odesláno 22. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2016 Nádhera. ..já jich měl a vše šlo bohužel tenkrát pryč jako bezcenný hodinky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 22. května 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2016 To byla tehdy bohužel běžná praxe Já je zas rozebíral. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 21. srpna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2016 Myslím, že je na čase trochu oživit toto vlákno, ačkoliv ještě minulý týden touto dobou bych si nemyslel, že budu mít čím. Po roce a 7 měsících mě zcela náhle přepadl chronobundus a zatoužil jsem po nových hodinkách. Šlo to ráz na ráz, vše bylo vyřízeno během jednoho dne. Béčka odputovala k novému majiteli a na mém zápěstí teď tikají zcela nová DAMASKO DA 34 na tahu. Hodinky zas tak často nestřídám. Proto je vše ještě živé a teprve tuto novou akvizici tak nějak vnitřně zpracovávám, při čemž se nevyhnu srovnávání B versus D. Srovnání to není objektivní, jelikož, jak známo, láska je slepá a navíc ještě nosí růžové brýle. I přesto si myslím, že by mohlo někomu pomoci. Proč mě přepadl chronobundus je jasné, to tu zná každý. Prostě potřeba změny. Ale co se vlastně mělo změnit? Po Béčkách jsem toužil dlouho a nikdy jsem si nebyl jist, jestli se k nim vůbec někdy dostanu. Když jsem je pak konečně nasadil poprvé na ruku, rozprostilo se ve mě nepopsatelné štěstí. Splněný sen, kterého jsem dosáhl vlastní disciplinovaností a cílevědomostí. Jenže vedle tohoto štěstí se začaly objevovat obavy. Co když s nimi někde praštím nebo je dokonce ztratím? Co když budou potřebovat po záruce servis ale peníze budou potřeba jinde? No a k tomu navíc počáteční hrůza z každého nově objeveného šrámu, který se na nich objevil. Nechat ho tam nebo ho okamžitě řešit? Prožíval jsem rozporuplný pocit. Hodinky jsem nedokázal z ruky sundat. Přeci když už jsem na ně tak dlouho šetřil, nenechám je teď ležet v hodinkovnici. Vždyť pohled na ně je tak krásný a pokaždé jiný, že zpříjemní každý všední den. A tak jsem je nosil rok a tři čtvrtě v kuse a současně se o ně bál. Později už ne tolik. Ale určitý pocit zodpovědnosti tam byl pořád. A právě TO měla nová akvizice změnit. Mé nové hodinky měly být také výjimečné (alespoň pro mě), ovšem současně nemají být příčinou pocitu nesvobody při jejich užívání. Kandidátů bylo několik, volba nakonec dopadla, jak dopadla. Proč? 1) Jak mnozí vědí, hodně špatně vidím, takže alfu a omegu pří výběru hraje vždy čitelnost.2) Vždy jsem upřednostňoval matovou úpravu pouzdra i tahu3) Hodinky měly být alespoň o trochu lehčí, aby ještě lépe seděly na zápěstí4) Povrchová úprava DAMASKO připomíná titan. Matně šedavý odstín mi učaroval už dávno. Navíc je tu příslib, že by snad mohl odolávat více. Tolik kritéria, která mě vedla k rozhodnutí a nyní mě nutí srovnávat: 1) Čitelnost - na oboje hodinky je vidět velice dobře, ale na každé jinak. U prvků ciferníku vsadil Breitling na práci s odrazem okolního světla. Indexy jsou matně lesklé, silné a za všech světelných podmínek se jeví světlejší než tmavý ciferník. Ručky jsou leštěné, vyplněné světle zelenou luminiscenční vrstvou. Takže i na ně je vidět doslova vždy. Výjimku tvoří leštěná vteřinovka, která namířená proti temnotě splývá s ciferníkem. Zde je třeba vyhledat její konec se šipkou, kde je rovněž luminova. Vše je pak kryto klenutým sklíčkem s oboustranným antireflexem, díky němuž je každý pohled na hodinky úplně jiným zážitkem. Naproti tomu DAMASKO pracuje s nekompromisním kontrastem černé a bílé. Zde se nic neleskne a čitelnost je ve dne ze všech úhlů konstantní nehledě na to, svítí-li slunce nebo je zataženo. Výborně se čas odečítá i za šera, v noci pomůže luminiscence, jež je u bílých ruček standardně slabší. Ploché sklíčko s oboustranným antireflexem má pak na svědomí zajímavý efekt - ručky vypadají jako namalované a spolu s indexy jakoby vystupují z ciferníku směrem k očím. Celý ciferník je v kombinaci se šedavým pouzdrem velice výrazný a nápadný. Jo, a červenou vteřinovku hledat nemusím. Ve dne ji vidím vždy a v noci se o to ani nepokouším, luminovu nemá. 2) K matované úpravě nemám co napsat krom toho, že se mi prostě líbí a čas ukáže, jak to bude se stopami nošení. Každopádně už teď se s touto povrchovou úpravou cítím svobodný a nebojím se. 3) Hodinky jsou skutečně lehčí a díky svému rozměru 40 mm na ruce sedí perfektně. Subjektivně mi přijdou pohodlnější než B. už kvůli nižšímu pouzdru. Jako další pozitivum Damasek vidím jejich větší korunku, s níž se manipuluje s mnohem větší jistotou. Ale abych jen nechválil: Má výtka směřuje k tahu, resp. k jeho sponě. Jestliže hodinky jako takové byly koncipovány s maximálním ohledem na funkčnost, v případě spony jednoznačně zvítězila estetičnost. Je naprosto zřejmé, že její tvůrci chtěli, aby nebyla vidět. To se jim beze zbytku povedlo, avšak za cenu obtížného rozepínání. Nemá tlačítka. Je tudíž "trhací". Ale protože jakoby neexistuje, není kde zapáčit. Když jsem měl třetí den zlámané nehty a bolestivá bříška prstů, sedl jsem k počítači a napsal do Damaska, jak tohle mysleli. Evidentně jsem se svým dotazem nebyl první, jelikož odpověď přišla obratem. Prst je třeba zasunout mezi ruku a sponu a tahem její segmenty vytlačit. Jde to, ale tlačítka u japonských hodinek nebo např. Omeg by mi byla mnohem milejší. Tolik pro začátek a nyní pár prvních fotek: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 21. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2016 Ty aji kdyby na ruce vyfotils hovno, tak ho budu chtít, moc pěkné fotky a Damaska jsou taky velmi povedené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 21. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2016 Nádherná fota ještě hezčích hodinek, které mají pro mne titěrnou a tudíž zcela nenositelnou velikost. Škoda veliká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 21. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2016 (upraveno) Vojto, hodinky už jsem Ti chválil a ani tentkrát to nebude jinak. Neni náhodou, že pokud mi to nevyjde s B, mám políčeno na portfolio Damasko; však jsme to posledně docela prodebatili Nicméně fotky, resp. FOTKY! To jsou prostě produktovky jako vyšité, naprostá paráda! Musím vyzvihnout číslo tři se šroubky a šroubovákem - nemám slov! Upraveno 21. srpna 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 21. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2016 Siwi, diky za reportaz. Priznam se, ze jsem byl v soku kdyz jsem tu zmenu videl. Ty Brajtle k tobe sedely. Ale tak ted si budu muset zvyknout na Decka.Gratuluju tedy k nakupu. Prozradis jake dalsi kousky byly jeste ve vyberu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 21. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2016 moc gratuluju siwi:)) jsou paradni... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se