MarcelG Posted July 23, 2014 Report Posted July 23, 2014 Bremont Wright Flyer Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. zdroj: http://www.hodinkee.com/blog/introducing-the-bremont-wright-flyer
kloubik Posted July 23, 2014 Report Posted July 23, 2014 Me se to libi, instant mi to vzal z pusy, rotor je trochu kyc, ale moc pekny... Zajimalo by me vic informaci k tomu udajnemu Bremont inhousu. V clanku k nemu moc napsano neni a vzhledem k tomu, ze inhousem dneska zacinaji vyrobci nazyvat kazdou druhou nepatrne pozmenenou ETU, jsem trochu skepticky.
StanoBare Posted July 23, 2014 Report Posted July 23, 2014 (edited) Tak už ja Bremont má in-house Nemáme viac podrobnosti? Či to nebude nejaký odvar. Ha, tak s klobíkom myslíme na to isté. Na wus, som sa dočítal, že v tom má prsty Soprod. Edited July 23, 2014 by StanoBare
Kluk jako buk Posted July 23, 2014 Report Posted July 23, 2014 Hodinkee: "designed and built in England from a combination of British and Swiss components" Ablogtowatch: "An automatic movement with 25 jewels, the BWC/01 has a power reserve in excess of 50 hours and operates at 28,800 vph. With bi-directional winding, a Glucydur balance, Nivarox balance spring and Nivaflex 1 mainspring, the BWC/01 is a modern movement that represents a big milestone for Bremont. The movement is signed "London" and many of its components are manufactured at Bremont HQ in Henley-on-Thames, England." Mě se to opravdu líbí, i přes ten kus plátna uvnitř. Trochu škoda velikosti, ale jsou to vlastně pilotky, takže asi OK.
jacob Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 Něco z diskuze na hodinkee ke stroji "It's not an in house movement it's a La Joux-Perret Calibre movement that from there standard range. Number Cal:6901" a dále něco k ceně "19k GBP for the Stainless steel (limited to 300 pieces) and 30k GBP for the gold version (limited to 100 pieces and 50 pieces for the rose and white gold respectively)".
Micey Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 Hodinky se mi úplně nelíběj, ale ten rotor je maso:) Cena je opět brutální, neni mi úplně jasný, jak Bremont ty svoje kousky za ty prachy může prodat..Většina se mi jich líbí, ale ceny maj prostě z mýho pohledu ulítlý. A kupodivu ani nějaký moc slevy nejsou.
jacob Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 Já o jejich cenách nějak neměl ani tušení a říkal jsem si, že je to skvělá alternativa třeba k takovým Calibre De Cartier, které jsou ale za cca 20% ceny Bremontu .
Daemonultimate Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 (edited) Rozhodně líp se na ně dívá průhledem. Edited July 24, 2014 by Daemonultimate
Guest Alda Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 Hodinky pekne, cena smesna, ostatne jako (v mych ocich )cely Bremont.
IzTaPa Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 ta cena je trochu vyssi, ale neobaval bych se, ze celou kolekci nerozprodaji dosti rychle...
Ohm-Aztec Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 Hodinky pekne, cena smesna, ostatne jako (v mych ocich )cely Bremont. Proč Ti připadá Bremont směšný? Mně se zdá, že jdou podobným (relativně nová značka, používání Ety vč. částečného odladění, práce na vlastním in-housu, tvrzená pouzdra) směrem, jako Damasko. Nerad bych svým komentářem spustil diskusi na téma, v čem je Damasko super, jen se mi zdá, že Bremont není špatná značka a subjektivně mi připadá vzhledově propracovanější.
Ohm-Aztec Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 Moc se mi líbí model Solo 37 - nevím, jestli bych si ho aktuálně koupil, mám v tuto chvíli jiné hodinkové plány, ale po tomto modelu se koukám už docela dlouho. Spíše se na to dívám tak, že kdybych si měl vybrat mezi Damasko s inhousem a Bremont Solo 37, tak naprosto bez váhání beru Bremont.
Ohm-Aztec Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 (edited) Samozřejmě chápu, že ignorování inovací a propracované technologie u Damaska je na fóru skoro sebevražda, ale jak sám Alda říká, hodinky se nejprve musí líbit. A Mně se Damaska prostě nelíbí, i kdyby měly sebelepší in-house. Edit: doplnění fotky - zdroj google Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited July 24, 2014 by Ohm-Aztec 1
Chosef76 Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 Samozřejmě chápu, že ignorování inovací a propracované technologie u Damaska je na fóru skoro sebevražda, ale jak sám Alda říká, hodinky se nejprve musí líbit. A Mně se Damaska prostě nelíbí, i kdyby měly sebelepší in-house. +1 my "srdcaři" Damaska prostě nekupujeme, nemusíš se za to omlouvat...oni nás pochopí. ;-) 1
Ohm-Aztec Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 Ono to s tím D zase tak Off Topic není... V mých očích je na tom Bremont a Damasko podobně a v rámci vymezení vztahu vůči Bremontu jsem použil paralelu srovnatelné značky.
Guest Alda Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 Cely ten jejich podnik je sranda. Od narazuvzdornosti nakreslene na cifernicku a pouzitou Etou, pres potapky se slozitym x-dilnym pouzdrem, az po tenhle "inhouse". Kdyby delali pouze do tech letadylek o ostatnich picovinek a prodavali to ve stanku pred vystavistem v Basileji, ani neceknu. Takhle delaji ze sebe a z ostatnich leda chuje.Stejna cesta jako Damasko ? To je sranda jeset vetsi
Ohm-Aztec Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 Ach jo, já věděl, že na to nemám reagovat... Od konkrétního modelu k hodnocení značky jako takové jsem to nesvedl já, pouze jsem reagoval na něco, s čím nesouhlasím. Vlastně ani nevím, jestli v této diskusi mám dále pokračovat... nerad bych prohluboval míru OT (případné další OT výhrady prosím do SZ). Wright Flyer se mi moc líbí, do jaké míry je to In-house asi nedokážu posoudit. Cena tohoto modelu je asi mimo (ale diskuse nad tím, kde je cena ještě OK a kde už ne je takový evergreen fóra), ale svého kupce si jistě najde.
Guest Alda Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 (edited) Ja napsal pouze svuj nazor. Znacka Bremont me nikdy nechytla, byt maji hodinky velice pekne. Kdyz uz mam dat penize za hodinky, dam je za hodinky a ne za vrtulku na ciselniku a rotoru. Myslim, ze srovnani s Konradovou manufakturou a pristupem k hodinarine, je skutecne trochu mimo. Edited July 24, 2014 by Alda
Recommended Posts