Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

přátelé, já nevím jestli jsou běžně k mání anebo jde o náhodu, každopádně dnes v hodinářství jsem potkal dvoje oblíbené Prim Sport II - automatic v nerezovém pouzdře, indexy bílá/zelená, u "6" značeny CZECH MADE (asi to bude Miyota?), cena cca 2.300,-

tak kdyby je někdo moc chtěl ozvěte se :)

Odesláno
přátelé, já nevím jestli jsou běžně k mání anebo jde o náhodu, každopádně dnes v hodinářství jsem potkal dvoje oblíbené Prim Sport II - automatic v nerezovém pouzdře, indexy bílá/zelená, u "6" značeny CZECH MADE (asi to bude Miyota?), cena cca 2.300,-

tak kdyby je někdo moc chtěl ozvěte se :)

Běžně k mání nejsou, ale sehnat se dají. Takže další úlovek. No myslím, že je můžeme pomalu spočítat. Pokud jich bylo vyrobeno jen 200 kusů (jak mi napsal pan Prokop), tak bude určitě čtvrtina u členů chronomagu.

Odesláno

ja ich mam sporty II so zelenymi indexami zeleno svietiacimi ruckami a cervenou sekundovkou v nereze s napismi automatic, water resistant 40M a czech made uz ich dva tyzdne nosim su super kupil som ich NOS za cenu nieco cez 2K bez krabice a su to moje najmilsie primky okrem kvazisportiek ktore uz ale schovavam len ako relikviu a nenosim......

ano je v tom miyota presnost suprova zcela nezavisla na polohe rucny natah nezavisle preklapanie datumu ak by sla zastavit sekundovka tak sa mozu rovnat s ETOU, poznate ich na prvy pohlad podla toho ze napisy na dynku niesu vyrazene ale ako keby vypalene alebo vyleptane proste ine ako na klasickych sportoch ..... tieto hodinky su must have pre kazdeho milovnika sportiek lebo myslim ze ziadne lepsie sportky uz prim nerobil u mna by ich prekonali len kvazisportky ale museli by byt v nereze a to sa nerobilo :(

.....inak po nadseni z nosenia tychto sportiek mam uz naozaj silne nutkanie zohnat niekde tu miyotu a osadit s nou aj moje letecke nerezove zkladacky lebo ten kaliber co je v nich je kram najvyssieho ranku, presnost plus minus 2min za den silne zavisla na polohe navyse prinitovany rotor je uvolneny a mierne sa odiera o dynko videli to dvaja hodinari (vcetne mechana) a svorne sa vyjadrili ze s tym nejde nic spravit len vymenit to cele. :(

Odesláno (upraveno)
ja ich mam sporty II so zelenymi indexami zeleno svietiacimi ruckami a cervenou sekundovkou v nereze s napismi automatic, water resistant 40M a czech made uz ich dva tyzdne nosim su super kupil som ich NOS za cenu nieco cez 2K bez krabice a su to moje najmilsie primky okrem kvazisportiek ktore uz ale schovavam len ako relikviu a nenosim......

ano je v tom miyota presnost suprova zcela nezavisla na polohe rucny natah nezavisle preklapanie datumu ak by sla zastavit sekundovka tak sa mozu rovnat s ETOU, poznate ich na prvy pohlad podla toho ze napisy na dynku niesu vyrazene ale ako keby vypalene alebo vyleptane proste ine ako na klasickych sportoch ..... tieto hodinky su must have pre kazdeho milovnika sportiek lebo myslim ze ziadne lepsie sportky uz prim nerobil u mna by ich prekonali len kvazisportky ale museli by byt v nereze a to sa nerobilo :(

.....inak po nadseni z nosenia tychto sportiek mam uz naozaj silne nutkanie zohnat niekde tu miyotu a osadit s nou aj moje letecke nerezove zkladacky lebo ten kaliber co je v nich je kram najvyssieho ranku, presnost plus minus 2min za den silne zavisla na polohe navyse prinitovany rotor je uvolneny a mierne sa odiera o dynko videli to dvaja hodinari (vcetne mechana) a svorne sa vyjadrili ze s tym nejde nic spravit len vymenit to cele. :(

Také musím pochválit své hodinky a jejich japonský strojek. Spolehlivost i přesnost jsou opravdu solidní.

Upraveno uživatelem Jeňa
Odesláno
Myslím, že takové Sporty také mají (nebo měli) v hodinářství v Dejvické ulici.

Zjistil jsem, že v Praze jsou tři prodejny Hodinářství Vrána: OD Jasná (na Novodvorské), hodinářství v Dejvické (19?) a Francouzská 10. Ve všech je zjevně mají. Tedy, na té Francouzské už né, pokud tam měli jen jedny :cigar: Nakonec jsem neodolal a pořídil si kus do svého muzea, ač jinak Humberto moc nemusím. Kde jinde je mají, to nevím. Ale asi se mi začnou líbít, jak tak na ně porád koukám. Kdybyste někdo mimopražský chtěli, můžu taky posloužit dodávkou, pokud budou ještě k mání.

Co je vevnitř, nevím, neotvíral jsem je a nebudu. Ale podle všeho Miyota (rychlé překlápění data, hlučné natahování). Kalibr 96 to určitě není, 69 jsem ještě v ruce nedržel.

Odesláno

urcite je to miyota pohon len na jednu stranu a poskakujuci rotor uplne rovnako sa chovala aj miyota v citizenoch co som nedavno predal,...69 (a jeho verzia s odmontovanym rotorom 64) sa pokial viem daval najviac do kvazisportov a podla mojho sukromneho odhadu je to in house lacnejsia nahrada v sport II pouzivanej miyoty. opravte ma ak sa platiem.....

zaroven by som chcel povedat ze ak by niekto mal zvysny kus v dobrom stave za rozumnu cenu z akeho kolvek z vyssie spomenutych (ale najradsej tu miyotu) tak by sme sa urcite dohodli.

Odesláno

Zajímalo by mne kolik těchto hodinek je u členů chronomagu. Pokud jich bylo vyrobeno jen 200, tak bychom mohli mít pěkný přehled. Takže pro začátek, já mám jedny.

• po měsících...
Odesláno

ahoj všichni, našel sem doma v šuplíku Prim Sport 2. Chrom. bílý ručičky se zelenou proužkou a stejně tak místo čísel ty čárky bílý se zelenym proužkem. vteřinovka oranžová. datumku maj v ''trojce'' no ale chybí jim natahování. potřebujou repasi. kdo mi dá kontakt kde by to udělali. V novym Městě sou prej pomalý.

• po 3 týdnech...
Odesláno
ahoj všichni, našel sem doma v šuplíku Prim Sport 2. Chrom. bílý ručičky se zelenou proužkou a stejně tak místo čísel ty čárky bílý se zelenym proužkem. vteřinovka oranžová. datumku maj v ''trojce'' no ale chybí jim natahování. potřebujou repasi. kdo mi dá kontakt kde by to udělali. V novym Městě sou prej pomalý.

ale nejlepší...v tomto směru.

Odesláno

Já bych v případě repase dal přednost výrobci, když tu ta možnost je. Sám mám tytéž Sporty renovované asi před dvěma lety a naprostá spokojenost...

Odesláno
Já taky, 1+1=2, nic nového pod sluncem :alien1:

Kdo dá víc?

Jedny hlásím já (Prostějov, minulý pátek, tuším 2170 Kč, nové na prodejně). Valili mi klíny, že je v tom strojek Prim, ale moc se mi to nezdá, zejména když jsem si tu přečetl, jak se chová miyota - chovají se totiž stejně.

Přd uplynutím záruky do nich ovšem nepolezu.

A propos: podle dodaného návodu jsou k plavání určeny až hodinky od 5 ATM, tyhle jsou testované na 4 ATM - není riziko, že je v bazénu utopím?

• po měsíci...
Odesláno
nevíte někdo lze-li měnit u pouzder Sport II. dýnka,myslím vojenské a normální

chtěl bych si pořídit Sport v nerezu a vyměnit pouzdro vojenským

Mělo by to jít, beru to podle toho že průměr dýnek je stejný.

Odesláno
nevíte někdo lze-li měnit u pouzder Sport II. dýnka,myslím vojenské a normální

chtěl bych si pořídit Sport v nerezu a vyměnit pouzdro vojenským

Naprosto zaměnitelné, výměna pouzder je bez problémů - sám jsem to realizoval. Snad jen upozornění, že originální letecké (kal. 96) sporty nikdy v nerezovém pouzdře nebyli.

Odesláno (upraveno)

georg: Eeeee...? Sonny.c se ptá na dýnka a já mám pocit, že zrovna ty jsi nechal udělat pár kousků dýnek, abychom si mohli vytunit letecké do nerezu. :smile_anim:

sonny.c: hmm, vojenské, myslíš letecké, že? Tak jejich strojek je automat a DÝNKO musí být vyšší. Samotné pouzdro je zaměnitelné.

Upraveno uživatelem 31682

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...