Přejít na obsah

177 hlasů

1. 1. Tesite se na iPhone?

• Ne, iPhone mne ubec nezajima.
      124
    • Zajimave zarizeni, pockam si na poradne recenze.
      37
    • Bezim si iPhone koupit hned jak bude u nas k dostani.
      14
    • Jsem tak nadrzeny, ze si ho koupim uz ted na ebay a klidne pockam, az ho hackeri unlocknou.
      2

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Již několik let používám PDA s WM (nyní HTC Touch Diamond), a to ze zcela jednoduchého důvodu - propojení na MS Outlook a jiné MS programy. Bohužel žádná jiná platforma nenabízí pro mě dostatečnou synchronizaci (už vidím ty komentáře a argumenty o opaku, např. Symbian, ale mohu Vás opravdu ujisit, že jedině WM mají téměř 100% synchronizaci s Outlookem).

Když jsem viděl první video s iPhone, byl jsem hodně nadšen z ovládání, ale ...

Navíc mám rád krásné věci, je mnoho mobilů, které se mi velice líbí, ale bez WM bych měl pouze krásnou hračku, ne nástroj, který potřebuji. Naštěstí se design nových zařízení začíná také zlepšovat, tak uvidíme.

Každopádně iPhone je opravdu malá revoluce v mobilech. Jde hlavně o marketing, takto se doposud žádný mobil nepředstavil. A také reakce dalších výrobců, všichni se snaží o napodobení, nebo kladou větší důraz na vlastní nové ovládání. Takže díky iPhonu za ten impuls. Já však zůstanu u PDA s WM.

PS: za deset let se budeme iPhone-mánii smát, tedy aspoň doufám, když vidím různé koncepty vývoje.

• Odpovědi 249
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  P_P napsal:
Již několik let používám PDA s WM (nyní HTC Touch Diamond), a to ze zcela jednoduchého důvodu - propojení na MS Outlook a jiné MS programy. Bohužel žádná jiná platforma nenabízí pro mě dostatečnou synchronizaci (už vidím ty komentáře a argumenty o opaku, např. Symbian, ale mohu Vás opravdu ujisit, že jedině WM mají téměř 100% synchronizaci s Outlookem).

Když jsem viděl první video s iPhone, byl jsem hodně nadšen z ovládání, ale ...

Navíc mám rád krásné věci, je mnoho mobilů, které se mi velice líbí, ale bez WM bych měl pouze krásnou hračku, ne nástroj, který potřebuji. Naštěstí se design nových zařízení začíná také zlepšovat, tak uvidíme.

Každopádně iPhone je opravdu malá revoluce v mobilech. Jde hlavně o marketing, takto se doposud žádný mobil nepředstavil. A také reakce dalších výrobců, všichni se snaží o napodobení, nebo kladou větší důraz na vlastní nové ovládání. Takže díky iPhonu za ten impuls. Já však zůstanu u PDA s WM.

PS: za deset let se budeme iPhone-mánii smát, tedy aspoň doufám, když vidím různé koncepty vývoje.

Symbian na synchronizaci s Exchange serverem není vůbec špatný - připojíš se přimo na exchange server, v případě velké nouze si můžeš nějaký office dokument i zobrazit v prohlížeči, prostě paráda :thumbsup_anim:

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

iPhon manii som uspesne odolal. Par krat som sa s nim hral a uznavam, ze je perfektne spracovany, lahko ovladatelny, stylovy, no je viac multimedialny, ako pracovny.

Dostal ma vsak Samsung i900 Omnia - smartphone beziaci pod WM 6.1 s perfektnym dotykovym ovladanim optimalizovanym pre prsty , mnozstvom funkcii a silnym vykonom. Doteraz som mal N95 + PDA, no Omnia ich dokonale nahradila. Co mi vsak chyba, je infraport a univerzalne dialkove ovladanie, co som mal v PDA.

samsung-i900-00.jpg

samsung-i900-omnia-02.jpg

Edit: pridane foto

Upraveno uživatelem Jaem
Návštěvník Tada
Odesláno

Ale jo, taky jeden ten ajfoun mám, docela dobré zařízení

Odesláno
  P_P napsal:

No pokud "Outlookem" myslíš MS Exchange server, tak čistě technicky to pravda asi je, nicméně ten náskok už zdaleka není, co býval a troufám si říct, že 99% uživatelů postačí to, co je v iPhone nebo symbianových Nokiích.

Citovat

Copak design, na ten se dá v případě potřeby jaksi vyabstrahovat, ale spíš na dílenském provedení by měli výrobci fest zapracovat. Mohu posloužit fotkami několika různých HTC po půl roce provozu, stejně jako fotkami jednoho z prvních iPhonů - ono se to nezdá, ale opravdu toho snese strašně moc. Taky by k tomu někdo mohl začít nabízet externí baterie nebo nabíječky pro samostatné akumulátory...

Co se týče pracovního nástroje, tak ano - ale je to nástroj hlavně na telefonování. V podstatě vše ostatní, možná s výjimkou jednovětné odpovědi na mail, udělám rychleji když si vytáhnu počítač z tašky.

Citovat

No nevím, mně ten marketing vůbec nepřijde převratný, spíš je to plynulé a logické pokračování toho, co se jim osvědčilo už u iPodu. Pokud jde o impuls, tak já nevím, jestli impuls k "rychle mít kopii iPhone" je nějaké obzvláštní terno.

Hlavním přínosem iPhone je ovládání. Je to první mobil, na kterém zvládne bez problémů pracovat s mailem i moje maminka. A jak rychle se s tím naučili dělat naši trpaslíci (5 a 3), to jsem jen zíral. Můžu jim cvičně podstrčit i něco s WM :-)

Citovat

Je-li manií míněno přenocování Američanů ve frontách před obchody, tak tomu se směju už teď. Aď jde o iPhone, PS3 nebo cokoli jiného.

Ty koncepty vývoje by mne zajímaly - kdyby někdo nějaký rozumný a životaschopný koncept měl, nevzbudil by iPhone mezi výrobci takovou paniku a snahu o napodobování. Předpokládám, že ca 2 roky po představení prvního iPhone už by mohl být alespoň náznaky představen nějaký výsledek toho případného vývoje. Ale ono je ticho po pěšině...

Odesláno (upraveno)
  ¨safi napsal:
Symbian na synchronizaci s Exchange serverem není vůbec špatný - připojíš se přimo na exchange server, v případě velké nouze si můžeš nějaký office dokument i zobrazit v prohlížeči, prostě paráda :thumbsup_anim:

Mail for Exchange od Nokie bohužel neumí pár věcí - dělá sync jen Inboxu, a nikoliv ostatních složek, neumí prohledávat poštu na serveru a neumí sync "zařadit jako" v kontaktech (takže místo "máma" máš "Jméno Příjmení"). Také neumí zobrazit HTML email. Nouzově to požitelné je, ale proč se s tím trápit, když existuje HTC Touch HD s luxusním 3.8" 800 x 480 displejem :-)

Tady jsem psal takové drobné srovnání iPhone a Touch HD (což je telefon po všech stránkách asi tak 100x lepší než zaostalý iPhone), byl z toho jeden z nejčtenějších článků roku 2008 na MM.cz a druhý nejkomentovanější (iPhone fanatici se z toho mohli zbláznit) :-)

http://www.mobilmania.cz/Autori/Radek-Hula...19/default.aspx

Upraveno uživatelem Radek Hulán
Odesláno
  Radek Hulán napsal:
...když existuje HTC Touch HD s luxusním 3.8" 800 x 480 displejem :-)...

No jenže to má Windowsy mobile a třeba mně se nechce každý dvě hodiny hledat propisku na restart.

Zlatej Symbian

Odesláno

ja mam uz takmer rok prvu verziu iphone a som s nim celkom spokojny. Kupil som si ho kvoli kombinacii wifi+velky displej+rychly prehladac+dotykove ovladanie. Vacsinou som menil mobil po 6tich mesiacoch, avsak teraz som zistil, ze ho nemam za co vymenit. 3G iphone priniesol veci, ktore mne nechybaju a ostatni vyrobcovia nemaju tak skvele ovladanie dotykom.

Velmi by ma potesilo, keby prestavil iphone mini, alebo keby pridali do noveho iphonu autofokus a nejaky blesk na fotenie.

Odesláno (upraveno)
  Jeremy napsal:
No jenže to má Windowsy mobile a třeba mně se nechce každý dvě hodiny hledat propisku na restart.

Zlatej Symbian

Srovnání Windows Mobile na dotykový Symbian máš zde:

http://www.mobilmania.cz/Autori/Tube-vs-To...36/default.aspx

Zde je to bez debat, Windows CE (základ ve Windows Mobile) mají výborné jádro, multitasking, správu paměti. Běží na tom spousta věcí, v autech, bankomaty, mraky věcí. 100% stabilita. No a nad tím je postaveno dotykové ovládání od HTC, takže naprostá současná špička.

On ani iPhone by nebyl špatný, kdyby nad tím nebyla monopolní a diktátorská politika Apple, která spoustu věcí zcela zbytečně zakazuje. Ten svojím přístupem z toho udělal "telefon pro blbečky". Na druhou stranu, získal tím jistý appeal pro masovou veřejnost, které chtěla "cool", ale jinak v zásadě funkčně zcela primitivní telefon. To je iPhone.

Upraveno uživatelem Radek Hulán
Odesláno (upraveno)

Měl jsem několik let Symbian UIQ- než přešel na 3 verzi tedy poslední byla SE 910 / předtím 800 a 900 / nyní mám HTC Cruise jako telefon a HTC Kaisera za náhradu note booku,který se mi nechce tahat a naprostá spokojenost-kompaktibilmí mezi sebou i s PC bezproblémové.

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno
  Conrad napsal:
Měl jsem několik let Symbian UIQ- než přešel na 3 verzi tedy poslední byla SE 910 / předtím 800 a 900 / nyní mám HTC Cruise jako telefon a HTC Kaisera za náhradu note booku,který se mi nechce tahat a naprostá spokojenost-kompaktibilmí mezi sebou i s PC bezproblémové.

Já uvažuju, že si asi pořídím nějaký smartphone co zvládne HLAVNĚ telefonovat + navigovat (offline, bez připojení k internetu, klidně s externím GPS modulem). Úplně by mi stačil SE W960i s UIQ3. Bojím se však toho, že tím, že je UIQ mrtvá platforma budu mít časem smolíka s třeba aktualizací map.

Jedno PDA (iPaq) už jsem měl, ale ten uměl všechno možný, jen ne pořádně telefonovat :/

Odesláno

Právě HTC Touch HD umí výborně telefonovat a navigovat :-) Třeba kontakt si zvolíš pomocí dotykové obrazovky klidně za jízdy v autě, jde to velice snadno, na obrovské PhonePad klávesnici jen ťukáš 0-9 a ono to podle T9 vyhledává odpovídající kontakty... Plus máš oblíbené kontakty (voláš jedním kliknutím prstu) a hlasové vytáčení.

Hledání kontaktu:

telefon-hledani.png

Navigace:

htc-navigace_igo.png

A multitasking:

htc-taskman.png

Touch HD dnes nemá konkurenci, a ještě pěkných pár měsíců mít nebude...

Odesláno
  Radek Hulán napsal:
Právě HTC Touch HD umí výborně telefonovat a navigovat :-) Třeba kontakt si zvolíš pomocí dotykové obrazovky klidně za jízdy v autě, jde to velice snadno, na obrovské PhonePad klávesnici jen ťukáš 0-9 a ono to podle T9 vyhledává odpovídající kontakty... Plus máš oblíbené kontakty (voláš jedním kliknutím prstu) a hlasové vytáčení.

Touch HD dnes nemá konkurenci, a ještě pěkných pár měsíců mít nebude...

Já WM měl (i když ne HTC), vím jak to funguje. Věřím i tomu, že HTC Touch HD je výborná mašinka, ale otázka zní - stojí mi T9 při hledání kontaktů za několik tisíc rozdílu v ceně těhle telefonů když nic jiného jinak nevyužiju? Navíc mi klávesnice na displeji nikdy nevyhovovala ;)

Odesláno

Já myslím, že to má cenu :-) Ono zařízení s 3.8" displejem se dá perfektně ovládat právě prstem. To, co jsi měl, byl asi 2.8" QVGA či VGA displej, a tam je potřeba stylus či klávesnice hardwarová, na prst je prostě 2.8" málo.

3.8" na Touch HD přináší do ovládání právě tu snadnost (podobně jako 3.5" na iPhone či Samsung Omnia).

Odesláno
  Jeremy napsal:

Zlatej Symbian

Nic ve zlem, ale prosim te, porad mi jak docilit toho abych musel delat restart alespon jednou denne? Nerejpu, neprovokju, jen me to opravdu zajima a chtel bych to nekdy zazit, kdyz o tom tolik lidi porad mluvi. Ja mam nainstalovano vetsinou tak 30 programku pro strycka prihodu, prekopanou Today, nekdy i zedituju registr, ale potrebu restartu od doby WM5 fakt nemam.

Kdyby to psal nekdo jiny, myslel bych si ze budto to v zivote nemel v ruce nebo si instaluje hry na kartu :sad01_anim:

Odesláno (upraveno)

Nejprve řeknu v rámci objektivity toto:

Pracuju v agentuře minimálně 8 hodin denně na iMac, doma mám mac mini a jsem absolutně spokojenej. Mám doma i PC ntb, ale to už používá jen přítelkyně. Pro moje potřeby je mac mini ideální a mít na stole svačinovou krabičku na řízky místo bedny od PC je opravdu super. Bez ironie. Toto řešení jsem si vybral z velké části z donucení, abych byl kompatibilní s prací. A nelituju.

Ale Apple nemám vůbec rád. Proč? Dnes se už jen směju dřívějšímu fňukání applistů nad tím, cože je MS za kryptofašisticko-neokomunistickou nebo bůhvíjakou sebranku, která krutým a letitým diktátem zhovadilostí zcela ovládla uživatele a učinila z nich blábolící, nesvobodné a Systému zcela oddané jedince. A naopak, že Apple to je svoboda, kreativita, Jobs je hrozně hodnej strejda, volnomyšlenkář a blablabla... A dnes? Pokud by Jobs v létě minulýho roku řekl, že abeceda je "úplně out" a naopak "absolutely amazing" je podle Apple uzlíkové písmo, tak by většina applistů nejspíš pištěla nadšením a na opatrné otázky věčnejch rejpalů "... je to vůbec normální..." by jen odsekávala, že přece Apple ví co dělá, ne? Ale to už by byli na cestě do nějakýho toho Apple store pro sadu iKipu bavlnek za pouhých 99 $ (sada pro Bangladéš, Pobřeží slonoviny, Tuamotu a Českou republiku s tou podivnou diakritikou za extra + 7.99 $) a spokojeně by si broukali, že Apple dalo provázku novej smysl... Amazing and cool stuff...

A proto iPhone nikdy nebudu mít. Nejspíš se připravuju o neuvěřitelnej zážitek a "new experience", ale já už to nějak zvládnu. A nebudu muset dokupovat kopec haraburdí přes internet, abych měl byť jen základní funkce tak, jak si je JÁ představuju.

Chtěl bych využít toho, že jsou tu majitelé iPhone a zeptám se za kolegu z práce, kterej po nákupu fňuká, co všechno mu v iPhone schází (narozdíl od zcela neamazing starýho SE, kterej měl dřív):

má iPhone systémový copy/paste?

jdou použít písničky co má na iPhone jako vyzvánění?

umí iPhone nahrávat alespoň krátká videa?

umí iPhone zachovat různé úrovně hlasitosti např. pro budík a hovor?

umí iPhone postupně zesilovat buzení?

umí iPhone poslat kontakt smskou (vizitka) ?

Tohle fakt neberte jako flame. Kolega bude moc rád, když mu někdo poradí jak to v iPhone nastavit. Má nějakou tu poslední verzi 3G a dělá pravidelně update... Díky.

Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno

mně nebere nejen iPhone ale ani tzv. chytré telefony. Mám rád zařízení, které funguje od začátku, a ne abych musel furt cosi upgrejdovat a stahovat. na to mám PC. Můj poslední organizer byl Psion 5mx (nebo tak nějak)... pak jsem zjistil, že mi bohatě vystačí trochu lépe vybavený mobil ... a notýsek...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...