Přejít na obsah

Vám to nevadí?

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 730
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník LukeD

Vím co je standarta,ale stejně se mi více líbí standartní jak standardní. Beru standart jako něco stálého,ne jako vlajku.

Inu, to, že se ti to líbí, ještě automaticky neznamená, že je to gramaticky správně. ;)

Mě takhle svého času pobavila jedna slečna, když opavskou výslovnost slova kvítko [kfítko] sváděla na asimilaci znělosti jako je tomu třebas v případě slova sníh. :)

Upraveno uživatelem LukeD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...

Mně vadí, že polovina lidí není schopna dát v mluveném projevu dohromady dvě věty, aniž by použili nějaká plevelná slova. To je samý "totiž", "jako" "tó" a nejlepší je znělé "ééé". Otvírá se mi kudla v kapse, když tak slyším mluvit reportéry v bedně. Naštěstí se v TV skoro na nic nedívám, takže lezu po zdi jen z monologů své dcery.

Odkaz ke komentáři

Viď hele tak jsem poctivě přečetl všech 23 stran. Opravdu výživné (jakou má asi nutriční hodnotu?) vlákno! 

Mě třeba chytá za uši, když chce bejt Pražák echt spisovnej a říká, že nejlepší auto je "oktávie" nebo "fábie", když to má kurva na kufru velkým tiskacím napsaný OCTAVIA nebo FABIA. Stejně jako na předchozí straně někdo napsal, že mu spacáky na tábor vozí AVIE. To je hnus.

Správně by se to asi mělo skloňovat podle vzoru růže, kromě prvního pádu, kde to má tvar podle vzoru žena, jelikož je to cizí slovo a jeho skloňování holt potřebuje vyjímku (nebo výjimku?), aby to neznělo blbě.

Anžto su Moravák, tak stejně budu jezdit felícijou než si koupím fábiju. Ono to pak pěkně koresponduje s těma zdrobnělinama: Přijedu feldou/felícijou x felicií.

Psal jsem to foneticky, neb se jedná o hovorové výrazy, takže existují v hovoru, psanou formu běžně nemají. 

Tož tak. Howgh :)

Odkaz ke komentáři

Viď hele tak jsem poctivě přečetl všech 23 stran. Opravdu výživné (jakou má asi nutriční hodnotu?) vlákno! 

Mě třeba chytá za uši, když chce bejt Pražák echt spisovnej a říká, že nejlepší auto je "oktávie" nebo "fábie", když to má kurva na kufru velkým tiskacím napsaný OCTAVIA nebo FABIA. Stejně jako na předchozí straně někdo napsal, že mu spacáky na tábor vozí AVIE. To je hnus.

Správně by se to asi mělo skloňovat podle vzoru růže, kromě prvního pádu, kde to má tvar podle vzoru žena, jelikož je to cizí slovo a jeho skloňování holt potřebuje vyjímku (nebo výjimku?), aby to neznělo blbě.

Anžto su Moravák, tak stejně budu jezdit felícijou než si koupím fábiju. Ono to pak pěkně koresponduje s těma zdrobnělinama: Přijedu feldou/felícijou x felicií.

Psal jsem to foneticky, neb se jedná o hovorové výrazy, takže existují v hovoru, psanou formu běžně nemají. 

Tož tak. Howgh :)

Tak jestli to je tvůj jedinej problém, tak si krutě v pohodě... :lol2:

Odkaz ke komentáři

Tak jestli to je tvůj jedinej problém, tak si krutě v pohodě... :lol2:

Ne mám jich víc, ale tenhle mě napadl jako první a ještě to tady nebylo :)

Vadí mi třeba to, že někdo nerozlišuje ji/jí. A to jsi místo si, to jsem teda ještě nežral.

Aktuální email od kolegy z práce:

"Píšu ohledně KTS, když už jsi jí někdo půjčí, tak ať jí vrátí tam kam patří tedy na stojan a v čistém stavu."

Když už někoho drbu a píšu email všem lidem ve firmě, tak jsi dám bacha na pravopis ne? Ale u nás v práci jsme s češtinou na štíru, je to tady banda dysgrafiků.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...