AndyAaron Odesláno 27. června 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2020 Urcite Sinny a asi, jak se dava male pismo nejlip pruhledne, AW...@Kid_A Diky pane Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 28. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2020 Musel to bejt moc pěknej výlet, hned bych vyrazil taky! Eriku mám přes dva roky, nosim ji hlavně na Divingstarech a MM300. Cena vysoká (teď jsem koukal ještě o dost vyšší), ale je to fajn řemen. Za mě určitě lepší než klasický NATO, právě kvůli těm vlastnostem, co jsi popsal. Osobně si ale myslim, že ty levnější klony nebudou o moc horší. Prostě Erika byla první, je to svým způsobem značka a tak za to člověk platí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 1. ledna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2021 Pratele, kamaradi, dlouho jsem tu nic nepridal, tak bych to v prvni den noveho roku chtel trochu napravit. Co se tyka hodinek, tak vlastne uz mi toho moc extra kousku nezustalo, nebo spis abych to uvedl na pravou miru: pocet kusu je stale velky, ovsem celkova hodnota dosti poklesla Nove kousky snad predstavim jiz brzy. Nechtel jsem se tady s nima ohanet, protoze se snazim drzet v napeti par zdejsich kolegu a novy kousek jim ukazat az se sejdem na pivu. Coz ale v teto covidove dobe muze kapku trvat...Dnesni prispevek se tedy zase bude tykat cestovani po krajech Ceskych. Na Novy rok jsme si chteli tradicne udelat nejaky vyslap, ovsem nechtelo se nam jezdit na turisticky proflakla mista ze strachu, ze tam bude pulka naroda. Vydali jsme se tedy do udoli Berounky kousek severne od Plzne.Auto jsme zaparkovali v Libline, kde je moc pekny zamek (toho casu bohuzel zavreny) a vydali se po cervene turisticke znacce na zriceninu hradu Libstejn. Cesta je to pomerne jednoducha, vede uzkou pesinou ve svahu nad rekou. Po 2,5km se vam vyloupne za zatackou vez hradu.Zriceninu jsme obesli a lehce prozkoumali. Bylo to jedine misto na nasi trase, kde jsme potkali par lidi. Takhle to ma Andy rad, cim min lidi, tim lip.Potom jsme pokracovali dal pres kopec, lesy, pole a louky, az jsme se prehoupli do udoli Radnickeho potoka. Omrkli jsme Radnicky vodopad (nadnesene receno)......a pokracovali po stezce kolem noveho mlyna.Cesta se neustale klikatila kolem potoka a asi petkrat potok pretina. Vtip je v tom, ze pro prechod reky slouzi bud brod, nebo ruzne udelane lavky z klad. Nekdy mate dve klady, nekdy jednu, obcas je tam zabradli, obcas je jenom zabradli... proste obycejna turisticka cesta se nam zmenila v zajimave dobrodruzstvi, kdy jsme za kazdou zatackou nedockave hledali jakym zpusobem budeme potok prekonavat Bohuzel jsem moc prechodu pres reku nevyfotil, ale alespon pro predstavu:Nejvetsi radost z prekonavani potoka mel nas halama. Ten si starosti s kladama nedelal...Po zdarnem prekonani tohoto useku a vyskrabani se opet nahoru na kopec nas cekalo prijemne misto k odpocinku.Odtud uz to byly asi jen 4 km zpatky k autu. Vylet to byl vydareny, skoda jen, ze krajina nebyla pokryta snehem. Bylo by to takove romantictejsi. Nastesti alespon bylo zamrzlo, protoze jinak by ze svetleho psa byl cerny Pokud jste docetli az sem, tak vam gratuluju a vinsuju vse dobre v tom nasem novem roce 2021! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 1. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2021 Ukaz ty hodinky, nebo... :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 1. ledna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2021 Vsechno bude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 1. ledna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2021 Vsechno bude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 10. ledna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2021 Sobota 9.1. se zdála být ideálním dnem na to odhodit bokem přemýšlení o nových hodinkách a raději si provětrat hlavu v přírodě. V pátek večer proběhl průzkum terénu ve virtuálním světě a v sobotu ráno jsme vyrazili ven vstříc novým dobrodružstvím. Toho času bydlím v Plzni. Pro mě jako rodilého Olomoučana je tak Šumava luxusně blízko. Problém se Šumavou je ten, že je tam přeplněno, zvlášť v této kovidové době. Proto bylo potřeba zapomenout na lokality jako je Železná Ruda, Modrava apod. a raději vyrazit tam, kam davy lidí nejezdí. Tomu odpovídala i cesta, která byla krásně zasněžená. Vůz jsme nakonec zaparkovali na náměstí v Kdyni. Název městečka se mi strašně plete s Kadaní, asi je to tím K, D a Ň v názvu. Ale skončili jsme na správném místě. Nahodili jsme na záda batohy, upoutali šelmu na vodítko a vyrazili zasněženými stezkami směr zřícenina hradu Rýzmberk. Hrad je kousíček nad městem a je to pěkná procházka, i když dost do kopce. Před hradem jsme stanuli u rozcestniku, který nás varoval před možným nebezpečím. Toho jsme se ovšem nezalekli a pokračovali dál. Dobře jsme udělali. Po několika stovkách metrá dalšího výstupu jsme stanuli před mostkem a portálem pro vstup do hradu. Slunce krásně osvětlovalo zříceninu a ta se tyčila proti modré obloze. Mrzlo, ale zároveň nebyla zima a vzduch voněl čistotou Poté jsme pokračovali dále přes Hradiště Příkopy až na zříceninu hradu Nový Herštejn. Tady se nám už po cestě trošku zatáhlo, ale příroda a stromy pořád vypadaly jako z mrazíka. Nový Herštejn není tak pěkně upravená zřícenina jako Rýzmberk a je od Kdyně poněkud dál. Uvnitř hlavního prostoru jsou již poměrně vzrostlé stromy. Každopádně i na tomto poněkud odlehlém místě bylo možno narazit na partu dobrodruhů, kteří jsou pořád schopni odložit komfort a pohodlí gauče a vyrazit na bivak do přírody. Z Herštějna jsme pak dále pokračovali na kopec Koráb, na kterém je také televizní vysílač, chata a rozhledna. Bohužel toho času zavřená. Tipuji, že Koráb je asi místní největší atrakce, protože tady jsme potkali nejvíc lidí. Jak po cestě nahoru, tak potom na samotném vrcholu. U chaty se taky nachází plaketa svatojakubské cesty. Z Korábu jsme nešli s davem nejkratší cestou do Kdyně, ale ještě jsme to vzali trošku víc oklikou po cestě, kde jsme opět nepotkali téměř nikoho. Poslední naše zastávka patřila místu letecké nehody, kde se v březnu v roce 1960 zřítil vojenský vrtulník a zahynulo tu všech 5 členů posádky. Poté už zbývalo jen skutálet se z vrcholu zpět do Kdyně. Celková trasa byla 16 km. Jedná se tedy o poměrně krátkou trasu, ovšem několik převýšení a sněhové podmínky nám dali zabrat. Každopádně rozhodně celý výlet stál za to, protože bylo krásně... ...pes lítal ve sněhu jak magor, házel šipky do sněhu, válel se a prostě si to neskonale užíval. Cestou jsme také narazili na zajímavé hlídače, jednou šlo o pár koz... Jindy třeba trošku většího vrabčáka... No a to je pro tuto reportáž asi vše. Pokud se ptáte, co jsem měl na ruce, tak to byly mé sportovní Garminy, které vám tu nutit nebudu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 10. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2021 Ondro, hezká reportáž, stejně jako fotky, těším se na další... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 10. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2021 Moc pěkné. Hlavně Rýzmberk mě zaujal. Píšu si na seznam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 10. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2021 Snezny ťavokôň je dobrý:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 10. ledna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2021 Diky, panove. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 12. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2021 To je tak, když někdo přemýšlí i nad tím, že když lidi nic nemohou, tak vyrazí ven, jako nikdy Mno tohle mě samozřejmě jaksi nenapadlo, respektive jsem si říkal, že jsou lidi líný a proto jsme vyrazili o víkendu do Jizerek...jak to jen říct...jo když šel člověk daleko od cest, tak už to bylo i bez lidí no Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 12. ledna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2021 Haha, ja prave nemam rad lidi a davy, tak je to prvni, nad cim koumam (Sef se furt divi, jak jsem se svou fobii mohl zit tri roky v NYC. Jenze tam to bylo o necem jinem ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karussell Odesláno 12. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2021 NY byly ženy a show, to je něco jinýho Andy, super povídání a krásný místa jako vždycky, díky, rád Tě čtu. Podobně zajímavý vstupy měl za jeho kočovných časů i@Hasňa... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 16. ledna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2021 Hasnovo vlakno jsem prochazel. Je toho tady vic. Super je i Jirkovo vlakno (JR_2010) a treba i 5etter ma pekne toulky.Kdyz jde o toulky, tak jsme se dnes jen tak toulali kolem chalupy. Bude to dnes vic hodinkove. Ta zima se snehem ma uplne jiny nadech, konecne je to to prave.Vzal jsem hafana a kolem ricky jsme sli ke splavu.Prebrodili rekuVyzkouseli hloubku snehuJeho teplotuNektere z nas zajimala i jeho chutPak jsme se mrkli, jestli je jeste rosa na kolejich.Poslechli, jestli uz jede vlakA kdyz opravdu jel, tak jsme mavaliNo a pak jsme se vratili po druhem brehu zpet do vesnice.Proste takove to sobotni dopoledne, kdy chlapi radsi vyrazi ven, nez aby se motali zenskejm v kuchyni a kecali do vareni obeda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 16. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2021 A díky za reklamu. Musím pohledat Freddieho vlákno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 16. ledna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2021 [mention]5etter [/mention] tady: Omega Seamaster 600 Professional PloProf https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?share_fid=6783&share_tid=64859&share_pid=1000776&url=https%3A%2F%2Fforum%2Echronomag%2Ecz%2Findex%2Ephp%3F%2Ftopic%2F64859-Omega-Seamaster-600-Professional-PloProf%2Fpage__view__findpost__p__1000776&share_type=t&link_source=app Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 8. května 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2021 V půlce února jsme se přestěhovali blíže ku Praze do jedné menší obce, která se ale brutálně rozrůstá, takže za chvilku zas tak malá nebude. Užíváme si ale blízkost malého lesíka na procházky s hafanem. V rámci průzkumu širšího okolí jsme narazili na jedno zajímavé místo, o kterém jsme doposud neměli ani ponětí.V kopcích nad Loděnicí a Svatým Janem pod Skalou se nachází Hornický skanzen Solvayovy lomy. Narazil jsem na to náhodou, když jsem si vyhlížel trasu na trénink na půlmaraton. Oblast již spadá do Českého krasu a různých lomů a jeskyní je kolem požehnaně. Ovšem v Solvayových lomech se podařilo zpřístupnit lom lidem a zachovat ducha starých časů.Nejvíce si přijdou na své techničtěji a nostalgičtěji založení tatínci a hned potom jejich ratolesti.Maminky se mohou alespoň kochat nekonečnými úzkorozchodnými kolejnicemi a snít o dálavách procestovaných po železnici.Vraťme se ale zpět k lomu. V sezóně je možné nechat se tu vyvézt vláčkem na povrchovou prohlídku lomu.A kromě všude přítomného kamení obdivovat starou techniku.Pro malé caparty tu je v současné době v rekonstrukci pohádková cesta vedoucí kolem šibenice. Zda je i ta dobová se mi nepodařilo zjistit.Raději jsme se tedy dali do zkoumání šutrů nacházejících se v místních lokalitách.No a při odchodu už stačí jen zvolat: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 8. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2021 Tohle je známá technick památka. Konají se tam i živé prezentace staré techniky. Až bude po koroně, určitě tam na nějakou akci zavítjte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 9. května 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2021 Siwi, diky za info, netusil jsem. Okoli teprve prozkoumavame a poznavame. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se