Jerryl Odesláno 26. září Nahlásit Odesláno 26. září Tady se to dnes rozjelo jsem si vzpomněl, že někde v komoře suším moderní dobovou výpočetní techniku Commodore C64 A taky ZX Spectrum. Už by to asi vydalo na malý muzeum
Josef01 Odesláno 26. září Nahlásit Odesláno 26. září Moje první kalkulačka, které praskl displej v roce 1985 a po 35 letech jsem sehnal jiný a kalkulačku opravil
STRKKT Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září Sharp Elsi Mate EL-501, rok 1977 a k nim do páru věkem odpovídající GUB Glashütte Spezimatic z roku 1978, po citlivé renovaci v Onyxu. 4
Josef01 Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září (upraveno) To jsi mi připomněl tuhle Elsi Mate, vždycky jsem jí záviděl spolužákovi na střední škole, nakonec jsem si ji po 35 letech koupil, abych měl klid její velkou zajímavostí je otočný karusel, kterým se volili funkce pro horní tlačítka. Už víte době (1977) měla integrální výpočty . Upraveno 27. září uživatelem Josef01
MartyH Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září Ježíšek mi na Vánoce '87 přinesl Sharp, nicméně skutečná srdcovka je pro mě Casio FX-68, která mě provázela po zbytek studentského života. Pamatuji, že někdy v polovině devadesátek jsem ji viděl prodávat v pasáži na Jungmannově náměstí. Vzhledem k tomu, že to byl minimálně 10 let starý model, jsem na to koukal jak vyvoraná myš. 1
VS Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září 30 let, to už jsou taky veteráni. Dokonce přežil měření proudu v zásuvce. Shořela pojistka a vysublimoval měřicí hrot. Fungují oba.
VS Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září Rodinka Casio diářů včetně interface pro připojení k PC. U všech stejný problém. Display je připojený k základní desce fólií s natištěnými spoji nějakým vodivým lepidlem, které po letech povolilo.
VS Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září Microsoft Sidewinder Force Feedback Pro. Jestli prodejce tenkrát nekecal, tak první kus dovezený do Evropy. Čekal jsem na něj 2 měsíce.
VS Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září (upraveno) K joysticku nesměl chybět. A myš. Kuličková, PS/2, ještě nerozbalená. Hardware dělal Microsoft skvělý. Ještě mám někde Microsoft Natural Keyboard. Nejlepší klávesnice, jakou jsem kdy měl. Upraveno 27. září uživatelem VS
VS Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září Digitální diář, ovládaný hlasem. Stačilo vložit baterky a funguje.
Jerryl Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září Tý jofka, všechny ty věci jsem zažil. Znamená to že jsem starej? 2
Kamil.K Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září Myslím, vlastně ne - vím to, že jsi mladší než já,...chlapečku. A já jsem mladý kluk!
VS Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září Pamatujete Alfi? http://merkur.kreteni.cz/40uvaha-77alfi.php
dykmore Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září Tu mám, otec ji léta používal na kreslení plošných spojů
Jerryl Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září před 3 hodinami, Kamil.K napsal: Myslím, vlastně ne - vím to, že jsi mladší než já,...chlapečku. A já jsem mladý kluk! No právě já si taky připadám jako mladej kluk, ale já myslel jak to asi vnímá ta dnešní omladina, co neumí ani vytočit číslo na telefonu s kolečkem a sluchátkem na točitým drátu
Jerryl Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září A když už jsme u toho telefonu, co byste vy mladíci řekli tomuhle? 1 1
YPO Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září před 12 minutami, Jerryl napsal: A když už jsme u toho telefonu, co byste vy mladíci řekli tomuhle?
cali Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září (upraveno) V 26. 9. 2025 v 11:18, Jerryl napsal: Tak to já neustále používám tuhle, ale jelikož je to moje nejnovější, tak mě nenapadlo jí zařadit do kultovní elektroniky. A ejhle ono jí táhne na 30 . Dokončila se mnou gympl a taky odchodila vejšku, některý ročník i 2x. Dokonce umí grafy velikosti poštovní známky! Mam ju tiez, kupil som ju niekedy 2001-2 od kamosa za 500 sk, ked som na jednu konkretnu pisomku nutne potreboval programovatelnu. Inak ale moja hlavna "weapon of choice" bola vzdy ta prostredna a jedine coho som vzdy lutoval, ze som si nepriplatil za variantu s konstantami, ktoru som strasne zavidel kolegovi. Ta na kraji vlavo je "najnovsia" kupil som ju narychlo cestou domov z prace okolo 2012 ked mi zena zavolala ze na zajtra potrebuje neprogramovatelnu ale vysuvacim nepopisanym krytom .... (ta prostredna sice nie je programovatelna ma kryt odklapaci a je na nom napevno nalepeny navod). Upraveno 27. září uživatelem cali 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se