Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
před 12 hodinami, Radek124 napsal:

Jo jo, to mi připomíná geniální programovatelnou Casio FX 4500PA, která se mnou poctivě prošla vejšku - a měsíc před státnicema mi ji nějaká svině při placení v počítačovém obchodě štípla i s deskama, ve kterých byla i neméně skvělá mikrotužka "Staedtler Retro" a další dobové poklady...

Tužku už díky rozmařilosti natrénované sjížděním Chronomagu mám (notabene když to co se dnes prodává je donebevolající šmejd), ale k pořízení kalkulačky už jsem se nerozhoupal. Nejspíš proto že když jsem děckám pořizoval do školy novější kousky (s větším displejem a funkčností co bych z toho veterána, kterého jsem už v prváku dokázal učit numerické metody dřív než nám je učitel stíhal vysvětlit, nevymáčknul ani za prase), naznal jsem že už mě to klování do čudlíků s 5 funkcema a rolování na jednořádkovém pididisplejíku nebaví - a radši to škrábu do MyScript kalkulačky na tabletu, řeším přes Photomath a nebo to rovnou namlátím na počítači -_-

Tak to já neustále používám tuhle, ale jelikož je to moje nejnovější, tak mě nenapadlo jí zařadit do kultovní elektroniky. A ejhle ono jí táhne na 30 😀.

Dokončila se mnou gympl a taky odchodila vejšku, některý ročník i 2x. Dokonce umí grafy velikosti poštovní známky!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Jerryl
  • Like 2
Odesláno (upraveno)
před 20 hodinami, Artesia napsal:

Když už jsme u těch kalkulaček (což je i úplně první příspěvek tohoto vlákna), v osmdesátkách jsem toužil mít nějakou programovatelnou z Voyager series HP, abych měl něco s RPN. Takže mě loni potěšila sběratelská edice HP-15C, v parádním balení a s bohatým manuálem... Vlastně už pro ni nemám, kromě běžných výpočtů, pořádné využití, jen tu vzpomínku...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

před 57 minutami, Jerryl napsal:

Tak to já neustále používám tuhle, ale jelikož je to moje nejnovější, tak mě nenapadlo jí zařadit do kultovní elektroniky. A ejhle ono jí táhne na 30 😀.

Dokončila se mnou gympl a taky odchodila vejšku, některý ročník i 2x. Dokonce umí grafy velikosti poštovní známky!

To jste mě dnes potěšili, chlapci! 😀 

Přikládám (dnešní) fotku své CASIO FX 602P (měl jsem ji na VUT v Brně v první půlce devadesátek, kupovaná někdy kolem 1991 v Tuzexu u Výstaviště - už za kačky). 

...a Hry s kalkulátory asi taky ještě někde mám!

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odesláno

...a gympl v 2. půlce 80-ek jsem projel s tímto strojem (foto z netu). Na kolejích VUT jsem ji střelil, abych si mohl koupit výše uvedenou (dle designu)  starší, ale z hlediska programování nabušenější 602P.

Casio Fx 3800p Scientific Calculator Fx3800p On Sale

• Like 1
Odesláno (upraveno)

fx 9700 GE si pamatuji už z doby po vysoké, a Tvou fx 6300G měl někdo ze spolužáků na kolejích,...pro mě byla tehdy ale moc drahá😉

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odesláno

To já z chudé, dělnické rodiny, na kalkulačku neměl, tak jsem musel používat toto. Otec mě s tím naučil na základce a na učňáku jsem perlil. Není to sice elektronika, ale počítá to taky 😀. Foto vypůjčeno z netu.

• Like 1
Odesláno (upraveno)

Týjo, kakalkulajdy, to bylo vždycky moje. Tuhle stále mám, ale nedávno asi definitivně dosloužila. Mám ji od roku 1983 nebo tak nějak, programovatelná, grafy, super věc, klidně bych si z nostalgie koupil další takovou, protože v práci furt něco počítám, ale nemůžu nic sehnat, nějak mne zatím žádná nezaujala.

Diamondking - mám taky, fotil jsem to teď v kanclu, kapesní provedení, celkem 18 cm, i s koženým pouzdrem. Uměl jsem s tím jen násobit, dělit a možná ještě něco, ale kdo to ovládal celé, ten musel být fakt king.

Mám i diář Casio, ještě funguje. Strkaly se do něj karty s programy, třeba tabulkový editor atd. 

No a ty další už sice není socík, ale devadesátky a dnes už také retro - pamatujete PDA? Měl jsem 3 - Compaq Ipaq 3630, pak tuším iPaq H5400 a nakonec HP HX4700. Bylo to jako mobil, ale volat to neumělo, foťák to nemělo. Ale umělo to spoustu věcí a pro mne to byl velký pomocník, tehdy jsem se naučil, že bez digi kalendáře, poznámek atd. nedám ani ránu. Fungoval u toho i email, ale synchronizoval se myslím s PC.

Na tyhle věci jsem byl vždycky ujetej a stále jsem...

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
  • Like 1
Odesláno
před 4 hodinami, Diamondking napsal:

To já z chudé, dělnické rodiny, na kalkulačku neměl, tak jsem musel používat toto. Otec mě s tím naučil na základce a na učňáku jsem perlil. Není to sice elektronika, ale počítá to taky 😀. Foto vypůjčeno z netu.

Myslíš že už tenkrát byly Nejvytajmry  s logaritmickým? To by byla větší frajeřinka…..

Odesláno
před 4 minutami, FantasticFabio napsal:

Myslíš že už tenkrát byly Nejvytajmry  s logaritmickým? To by byla větší frajeřinka…..

Éééé sorry ….. nejvitimery ….. 

Odesláno
před 8 minutami, Jerryl napsal:

Že by Breitling Navitimer? 😀

Nedalo mi to a musel jsem si najít, jak to fachá

@Jerryl jest sqělej !!! Já to viděl v katalogu Breitling asi z roku 2000 ….. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...