Přejít na obsah

Jake knihy prave ctete nebo co dobreho jste cetli?

Doporučené příspěvky

Na těchhle výběrovejch vydáních je na houby, že se jen recyklují stořky z celý tý ságy, která má IMHO 5 nebo 6 dílů. A často jde o jinej překlad, než byl ten původní. Ale jinak jo, Herriota čtu už asi 20 let a mám ho pořád rád :).
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, já ho taky moc rád ;)

Ale teď se mi povedlo sehnat poslední díl Jobánka:

Tvář bohyně Tanit

Připodobnil bych to k Waltariho Sinuhetovi, či spíše, bo je to sci-fi, k Vaňkové Mostům přes řeku času. Jobánek je fakt dobrý autor - krásná čeština i slovní zásoba (no, teď je třeba i na toto brát zřetel ;) ). Jo a v mezích žánru se drží faktů a krásně propracoval zápletku & děj. Jsme zvědav na třetí díl protože ten jsem ještě nečetl ale začínám od začátku...

Odkaz ke komentáři

Právě jsem začal číst knížku "Cityboy" od Gerainta Andersona. Je svědectvím o každodenním životě finančního světa v londýnské City. O obrovských penězích, sexu, drog, intrik a alkoholu.

trochu pritazeny za vlasy ale. nicmene jako oddych je to fajn.
Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Trochu oneskorený Ježiško ma dnes potešil dvojicou moderných Verneoviek:

- Jacques Piccard, The Sun Beneath The Sea (rozprávanie o tridsaťdňovej púti ponorkou Ben Franklin v hĺbkach Golfského prúdu)

- Jacques Piccard & Robert Dietz, Seven Miles Down (príbeh batyskafu Trieste a rekordného zostupu na dno Mariánskej priekopy v bode Challenger Deep)

post-2881-067388900 1325515958.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak jsem během 4 dnů přečetl životopis Steeva Jobse od Waltera Isaacsona (678 stran) a jsem opravdu unešen. Je to nesmírně inspirativní kniha o člověku, který vybudoval 3 společnosti a z toho dvě nesmírně cenné v globálním měřítku (Apple je nyní firma prakticky s nějvětší tržní hodnotou - 341 mld., tedy násobně větší než Microsoft). Je až k neuvěření, co dokáže jeden člověk a doporučuju přečíst.

Odkaz ke komentáři

...Apple je nyní firma prakticky s nějvětší tržní hodnotou - 341 mld., tedy násobně větší než Microsoft...

No, násobně asi ne, dnešní tržní kapitalizace jabka je 380 mld, mrkvosoft 230 mld., to taky není špatný. Jobs byl určitě výjimečný člověk, to jo.

Exxon je dnes 412, takže je zrovna před jabkem na prvním místě.

Upraveno uživatelem Viktor
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...