saida Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2015 Longiny-renovace pecka. Měl jsem 1935 heritage a pustil jsem je. Tyhle jsou ty jediný! Paráda. Jestli mohu požádat třeba sz na kolik tě ta renovace vyšla? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M-72 Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2015 Longiny-renovace pecka. Měl jsem 1935 heritage a pustil jsem je. Tyhle jsou ty jediný! Paráda. Jestli mohu požádat třeba sz na kolik tě ta renovace vyšla? Měl jsem před těmito Precisty CAF, no nebylo to ono taky jsem je pustil dál... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 8. listopadu 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2015 Klobouk dolů, to je naprostá paráda, jak Eterny, tak Lognines. U té lumi se mi ani nechce věřit, že to je ruční práce. A protože mám podobného adepta na opravu (MVS lemania), tak už vím, kam se obrátit . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2015 Opravdu pecka. Už víme, kdo je další machr na lumi, díky. Většinou, když jsem viděl podobné zásahy, tak to bylo rozpité, škaredé a jinak zprzněné.Tohle je skvělá chirurgická práce. Nerozklepané, perfektní. Gratulace k oběma, vyplatilo se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2015 Tyhle Longiny zeru,jestli vintážní a nositelný pilotky s uzasnou historii,tak potom asi jedine tyhle... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M-72 Odesláno 19. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2015 Tyhle Longiny zeru,jestli vintážní a nositelný pilotky s uzasnou historii,tak potom asi jedine tyhle... Ještě jsem vyzpovídal místního člena (romulada) od kterého jsem je kupoval, aby prozradil něco k původu. Cituji:kupoval jsem je od nějakého mladíka, kterému je prodal do "frcu" prý děda, který je měl z Anglie, měl mu dodat podrobnosti, ale už se mu neozval. Ručit za to samozřejmě nemohu, ale to značení vypadá naprosto v poho a nepřipadá mi jako nová záležitost. Navíc jsem je kupoval v době, kdy mezi vojenským a nevojenským modelem nebyl vůbec cenový rozdíl, takže by fake značení nedávalo smysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 19. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2015 (upraveno) M-72 Ty brdo, divim se verdiktu od Petra z Humpolce.... Asi musel mit slabsi chvilku... To se mi jeste nestalo ...Jinak moc pekna prace, gratuluji.... Upraveno 19. listopadu 2015 uživatelem Lobber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 27. listopadu 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2015 Po půl roce se mi vrátily z lázní a ozdravného pobytu 4 hodinky. Postupně se budu snažit je zde ukázat. Asi tak půl roku předtím jsem se zakoukal ve zdejší inzerci do hodinek Omega seamaster ref. 196.0054, známými pod jménem Mariner I. Hodinky mají neobvyklý oktagonální tvar pouzdra a je v nich implementován první omegácký in-house quartzový strojek cal. 1310. Strojek spatřil světlo světa v roce 1973, stejně jako ladičkové strojky cal. 1220 a 1230, které se jmenují megasonic. Jaký směr vývoje se nakonec uchytil, je dnes už jasné. Osobně to vidím jako velkou ztrátu, protože plynulý pohyb vteřinovky, jak ho umějí (snad) jenom ladičky, je na rozdíl od skoků quartzu hypnotický.Ale nechci odbočovat. Tenkrát jsem nezareagoval rychle a hodinky mi utekly. Tak jsem hledal a hledal a po čase se mi podařilo na ebay za rozumnou cenu jedny získat. Protože však nebyly kosmeticky v nejlepším stavu, rozhodl jsem se nechat je renovovat. Ujal se toho Tondako z Liberce. Oprava myslím nebyla příliš složitá, přesto to vůbec nebylo za hubičku. Originální díly se sehnat dají, ale Omega už neví, co by si za ně dnes řekla L. Jenom namátkou: korunka cca 450 Kč, tlačítka, kterými se nastavuje datum a den v týdnu, á 1450 Kč / kus. A jsou tam dvě. Nicméně renovace se dle mého určitě povedla a jsem rád, že jsem se k tomu odhodlal. Původní stav: Po renovaci: PS: původně mi to zcela ušlo, až později jsem zjistil, že ciferník není původní, protože místo nápisu Seamaster je tam Megaquartz 32kHz. Takže cesta nekončí, momentálně hledám, až se někde objeví ten správný. . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M-72 Odesláno 27. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2015 Pekny hodinky, libi se mi. A renovace urcite prospela! Na svoji ruce si je dokazi taky predstavit ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spona Odesláno 27. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2015 Hodinky jsou fakt zajímavý a přesně jak píšeš renovace není tak laciná, ale stojí za to. Jsou moc pěkný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 27. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2015 Myslím, že lépe už to dnes zrenovovat ani nešlo, Tondako rulezz! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 2. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2015 Konečně se tu můžu taky něčím pocglubit.Renovace teda zatím ani nějak nebylo potřeba, proběhlo jen vyčištění a seřízení.Bylo by i potřeba přeleštit pouzdro, to pan hodinář nějak nezvládl a stavu spíš ublížil O značce Favor jsem nikde nic nenašel, zakoupeno překvapivě na Aukru za pár stokorun, pásek je dražší než hodinky Fotky tradičně hrozné: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 5. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2015 Dzoša zabit. Raděj prodám jedny Humberta, než dávat do kupy jedny Fortisky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Odesláno 5. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2015 :-) Dobře ti tak a ještě hodně práce k tomu ti přeju! To aby mi lehce klesla měrka závisti. Mají kalibr AS 5008, co? Kombinace den/datum, budík, mikroregulace.... pokud navíc mají dobrou těsnost, tak to jsou vysněné universální a finální hodinky :-). Nemáš je z Aukra? Kdysi se tam jedny mihly, než jsem zareagoval, tak byly pryč..... Kdo ti dělal pouzdro a tah? Výsledek je hodně povedený Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 5. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2015 (upraveno) Mají všechno co píšeš. Jen to nejsou moje hodinky, ale Dzoše. A ten kdo dělal renovaci jsem byl já. Edit: Ještě přidám něco po kompletaci. Upraveno 5. prosince 2015 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 5. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2015 Parádní práce Jarku. Myslím, že bych měl zase koupit nějaký starý hujdy, aby jsi se doma přes vánoce nenudil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Odesláno 5. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2015 Mají všechno co píšeš. Jen to nejsou moje hodinky, ale Dzoše. A ten kdo dělal renovaci jsem byl já. Edit: Ještě přidám něco po kompletaci. Takže můžem závidět oba :-). Práci jsi udělal perfektní. Dostává mě tvá renovace pouzdra. Ty leštěné a kartáčované plochy jsou hodně dobrý. Navíc přesné hrany, nikde nic neujíždí.. Moc dobrá práce! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 5. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2015 (upraveno) Parádní práce Jarku. Myslím, že bych měl zase koupit nějaký starý hujdy, aby jsi se doma přes vánoce nenudil. Ještě mám co dělat a na vlastní není čas. Ale budu se těšit. Takže můžem závidět oba :-). Práci jsi udělal perfektní. Dostává mě tvá renovace pouzdra. Ty leštěné a kartáčované plochy jsou hodně dobrý. Navíc přesné hrany, nikde nic neujíždí.. Moc dobrá práce!Stálo mě to čtyři hodiny života. Snažil jsem se pouzdro udělat podle fotek originálu. Tohle pouzdro uvedl někdo dříve do stavu celo leštěného. Naštěstí to nebyl nějaký dobytek a udělal to celkem s citem. Jenže za ty léta nachytalo celo leštěné pouzdro asi miliardu škrábanců. Naštěstí nic moc hlubokého. Tah a hlavně spona na tom byla znatelně hůř. Pouzdro se mi dělalo celkem dobře. Krásné dlouhé plochy, jasně definované hrany, žádné záludnosti. Na minulých Seiko 5 od Villaina83 jsem si málem vylámal zuby. Tam bylo hran jak na můnvočích. Upraveno 5. prosince 2015 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 5. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2015 Konečně se tu můžu taky něčím pocglubit.Renovace teda zatím ani nějak nebylo potřeba, proběhlo jen vyčištění a seřízení.Bylo by i potřeba přeleštit pouzdro, to pan hodinář nějak nezvládl a stavu spíš ublížil O značce Favor jsem nikde nic nenašel, zakoupeno překvapivě na Aukru za pár stokorun, pásek je dražší než hodinky Fotky tradičně hrozné:Co je tam za strojek Radime a vodotěsnost nějaká je ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 5. prosince 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2015 Jardo čumím jak puk. Teď to jsou úplně jiný hodinky. Nebe a dudy. Parádní práce a díky, že jsi to pro mě udělal. :-) Dobře ti tak a ještě hodně práce k tomu ti přeju! To aby mi lehce klesla měrka závisti. Mají kalibr AS 5008, co? Kombinace den/datum, budík, mikroregulace.... pokud navíc mají dobrou těsnost, tak to jsou vysněné universální a finální hodinky :-). Nemáš je z Aukra? Kdysi se tam jedny mihly, než jsem zareagoval, tak byly pryč..... Kdo ti dělal pouzdro a tah? Výsledek je hodně povedenýJo, jsou z aukra. Už je to pár let. A jsem rád, že jsme je vzal, i když podle fotek vypadaly dost bídně. Ale za tu cenu bych je dnes nikde nesehnal. Nejprve jsem si sám vybrousil sklíčko a opravil překlápění data a hodinky nosil do hospody, jako otloukánky. Což se teď změní, protože už otloukánci díky Jeronimovi nejsou. Těsnost si nechám ze zvědavosti zjistit, ale nedělám si moc velké šance. I přesto jsou adeptem na časté nošení. Kalibr AS 5008 je hodně povedený, škoda že se moc často v prodeji neobjevuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se