Radius Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 Měření na brzdě tam je, vždyť to píšu. http://autotechnologi.cz/
MadButcher Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 Pokud je to jen software tuning, tedy optimalizace palivovych map, a dela to nekdo kdo ma zkusenosti a opravdu vi co dela, tak to neni nic spatneho. Original nastaveni z fabriky musi byt univerzalni, oni nemuzou vedet kde a jak to auto bude jezdit, a jaky ridic s nim bude jezdit, takze musi motor pripravit na ruznou kvalitu nafty (Nemecko/Albanie), ruzne venkovni teplotni extremy (auto muze klidne jezdit cely zivot v 35°C nekde u more, ale taky v minus 20°C nekde na severu), muze s nim jezdit duchodce duchodcovskym stylem anebo mlady "pilot" ktery ma stale nohu az na podlaze... je toho hodne s cim se musi pocitat a cemu se musi uzpusobit tolerance. A prave ty tolerance, a konkretni reakce RJ na konkretni podminky a tim padem priprava konkretni smesi se da v palivovych mapach optimalizovat. Kupodivu se skutecne da zvysit maximalni vykon a maximalni tocivy moment pri soucasnem snizeni prumerne spotreby. Snizeni prumerne spotreby se dosahne tim ze motor reaguje v celem spektru otacek a vsech situacich lip nez se standardnim nastavenim (to je ta optimalizace palivovych map). Samozrejme pri maximalnim vykonu (navysenem) spotrebuje stejne nebo mozna i vic paliva nez pri maximalnim vykonu pred chipem, ale takhle se nejezdi celou cestu takze se to zase zprumeruje s tim zbytkem spektra kde spotrebovava paliva min. Ve skutecnosti zalezi hodne na ridici a na profilu trasy, pokud je to stejny ridic a stejna trasa, a jezdi tak ze auto dokaze vnimat a vyuzivat optimalni otacky tak ta spotreba pred chipem a po chipu bude +/- stejna. Mnohem vetsi rozdil bude delat to jak kvalitni palivo zrovna natankoval. Ruzne hardwarove chipy jsou zase neco jineho, a myslim ze najit slusneho hw chipare ktery ti nedo.urvi auto je podstatne tezsi nez najit slusneho sw chipare. Slusny chipar ti da zaruku na motor, a ti sw taky moznost vratit zpatky puvodni mapy pokud nejsi spokojeny. Ja mam na BMW 530d E61 upraveny mapy tak ze by to teoreticky melo mit misto standardnich 173kW / 500Nm navyseno na 205kW / 590Nm, ale nemel jsem potrebu to merit na brzde protoze mi to delal clovek ktery ma moji (a nejen moji) naprostou duveru - Marek Bulis z Kladna. Auto jede po uprave skutecne lip, v celem prurezu otacek, a ty zatahy pri vyjezdu z obce na trojku s plynem na podlaze jsou celkem navykove. Spotreba na srovnatelnych tratich zustala u me stejna.
ewolucionar Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 A potom extrém, .. sú motory s DNA rakety ako napríklad Skyline,kde vedia tuneri ísť aj cez tisíc koni samozrejme tomu sa nedá povedať optimalizácia vykonu)))))
MadButcher Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 Nebo Nissan GT-R - to je ciste o penezich, kolik statisic Kc do uprav vykonu vrazis, tolik vykonu navic dostanes, s tim ze horni hranice tam snad ani neni Ale myslim ze tohle asi Radiuse s jeho E220 CDI moc netrapi...
Radius Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 Děkuji za kompetentní a obsálhlou odpověď. Předpokládám, že máš aut. převodovku, a to co mě nejvíce zajímá je asi právě převodovka, zda si s vyšším výkonem rozumí a nezačnou problémy. Bohužel, zrovna to jsem se na zmíněných webkách nedočetl. Nicméně předpokládám že i ta je řízena jednotkou a na zvýšení točivého momentu se adaptuje. V mém případě by šlo o zvýšení výkonu ze 125kW na 151kW a z 400Nm na 460Nm. O spotřebu mi vůbec nejde, o litr víc nebo méně... ani o maximálku, nedosahuji ani té současné. Jde mi o chování motoru v celém spektru otáček, zrychlení při předjíždění apod. jak píšeš. Spíš mám strach z neznámého, obavu o životnost agregátu apod. Nedovedu se rozhodnout.
Radius Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 (upraveno) Jinak ano, jde o optimalizaci palivovych map, přesně, jak píšeš. Větší kola a sportovní brzdy už jsem tam dal, to není na závadu i kdybych výkon nezvýšil. Je to druhé auto doma, tak ho mám na "mazlení", nicméně otázka zvýšení výkonu mě hlodá už druhej tejden a diskuzí na internetu moc nejsem moudrej, většinou se tam řeší koncern a čipování za tři tisíce... Upraveno 24. července 2016 uživatelem Radius
ewolucionar Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 V Komvete ti povedia není problém pridať výkon, ale budeš platiť daň za výkon, prevodovka diferaky poloosi všetko stavané na štandard a zrazu pridáš 200 alebo 300 koní pochopiteľne tu sa jedna o extrém.. v tvojom prípade keď optimalizujes o cca 30 konikov tak by som sa o prevodovku nebál...
MadButcher Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 (upraveno) Ja mam manualni prevodovku, taky jsem se toho predem trochu bal, ale bylo mi potvrzeno ze to standardni soucasti naprosto v pohode zvladnou. Jak pise ewo - uprava palivovych map neni tak zasadni zvyseni vykonu aby to zpusobilo problemy - pokud te ovsem ten chip nebude svadet mit porad plyn na podlaze - ale pri takovem stylu bys ty mechanicke casti vcetne prevodovky odrovnal i se standardnim nastavenim. Mimochodem, v dobe kdy jsem si tohle nechal delat tak to stalo 3.900 Kc, byla na to zrovna akce. Takze neduvera k levnejsimu chipu myslim neni uplne na miste, neplati ze cim drazsi tim lepsi. Ale bylo to teda bez mereni na brzde. Upraveno 24. července 2016 uživatelem MadButcher
Trojan Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 Ja jsem za mapy na Saaba platil 8k. Vykon je celkem fuk, otazka na kolik Nm je psana prevodovka, ta bude trpet nejvic a kroutak je prave to, na cem zalezi.Kdyz zacnes konovat tak obecne neni moc dobry honit minimalne prvni dva stupne (takovy ty starty na svetlech atd.. ale clovek se nekdy neudrzi).A ohledne vykonu motoru - ono se to da hnad hodne daleko, zalezi jen na tom, ktera soucast je limitujici... najednou nestaci vstriky, pak nestaci pumpa davat do vstriku, pak nemas dost vzduchu, pak se ti to nestiha chladit a je to bludny kolecko. Z tech 2.3 4 valu v Saabu neni problem delat 500k a extremy jsou 750k...
Liqid Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 V 24. 7. 2016 v 14:58, Radius napsal: Jinak ano, jde o optimalizaci palivovych map, přesně, jak píšeš. Větší kola a sportovní brzdy už jsem tam dal, to není na závadu i kdybych výkon nezvýšil. Je to druhé auto doma, tak ho mám na "mazlení", nicméně otázka zvýšení výkonu mě hlodá už druhej tejden a diskuzí na internetu moc nejsem moudrej, většinou se tam řeší koncern a čipování za tři tisíce... Nebylo by lepší prodat tohle a koupit něco s větším benzínem? Těch 150 kW taky není žádná hitparáda a proč to auto zbytečně trápit. Třeba E500 by jako druhý auto do rodiny nebylo marný.
CEGY Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 V 24. 7. 2016 v 15:59, Liqid napsal: Nebylo by lepší prodat tohle a koupit něco s větším benzínem? Těch 150 kW taky není žádná hitparáda a proč to auto zbytečně trápit. Třeba E500 by jako druhý auto do rodiny nebylo marný.Pravdu má..
Trojan Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 V 24. 7. 2016 v 15:59, Liqid napsal: Nebylo by lepší prodat tohle a koupit něco s větším benzínem? Těch 150 kW taky není žádná hitparáda a proč to auto zbytečně trápit. Třeba E500 by jako druhý auto do rodiny nebylo marný.Jojo, vyzkousenej postup, prodej novy spolehlivy auto a kup stary, silny, levnejsi, do kteryho musis nacpat 3x kupni cenu a ve meste jezdi za 20 Ale ja treba ted zrovna setrim, protoze to spis nejezdi...
Trojan Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 Kdyz se ale clovek prenese pres fakt, ze to byla picovina, tak je to cista radost...
Návštěvník Jagman Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 O převodovku se neboj pokud je tam 5kvalt tak ten to dá u 7kvaltu bych se bál
eskimak Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 Radius: kolko ma auto nabehane? V akom je stave?Ak chces pocut ze to nebude mat vplyv na zivotnost motora a inych casti tak to nieje pravda. Ale motor s rozumnym najazdom rozumne chipnuty nebude problem, aj tak na tom nebudes chciet nabehat dalsich 300k kym to predas. No je to nieco za nieco.
Josef01 Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 Koukám, že bude fajn si pohlídat při koupi auta, zda to někdo nečipnul kdoví kde, může to pěkně jezdit, alespoň první pár destíek tis. km....
eskimak Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 Josef01: presne, ono je to celkom vazny problem. Ak to majitel neprizna tak na to prakticky nemas sancu prist, len na brzde...
VasekN Odesláno 25. července 2016 Nahlásit Odesláno 25. července 2016 Já jsem takhle asi před sedmi lety koupil čipnutou Audinku A2 pro manželku. Prvních pár tisíc kilometrů to jezdilo jak drak. Pak jsem s tím jel do Norimberku na letiště a na dálnici mi odešlo turbo a praskla hlava v motoru :-) Po kompletní výměně celého motoru to sice jezdilo jak se zataženou ruční brzdou, ale manželka s tím bez problémů najezdila přes 150 tis. km.
moco Odesláno 25. července 2016 Nahlásit Odesláno 25. července 2016 Myslím si, že když chce člověk s autem najezdit 100tkm a více a chce si auto nechat na delší dobu, tak takovýtotunning nemá smysl, protože bez hardwarových uprav motoru to ten motor nevydrží věčně. Je fajn, ze ti na to dají záruku....ale na jak dlouho, dva roky? pár kamarádů to mělo a dříve nebo později jim začali vyskakovat kontrolky motoru (ale původ jejich tunningů neznám). Já osobně bych do toho nerejpal, někdo to pár let vyvíjel a vymýšlel, tak to má asi své důvody proč to tak je.Ale je to jen můj laický názor.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se