Přejít na obsah

RED WING boty - výběr

Doporučené příspěvky

před 12 hodinami, Jehlan napsal:

Tedy k tomu "mink ojlu" :

Mink oil - norkový olej - podkožní tuk lasicovitých, získává se z tukových tkání norků, je směsí přírodních glyceridů 14 až 20 mastných kyselin, je zdrojem kyseliny palmitolejové, která má vlastnosti podobné lidskému mazu. Z tohoto důvodu se norkový olej používá v lékařských a kosmetických přípravcích. Norkový olej se také používá ke konzervaci různých druhů vyčiněné kůže, odolnost vůči UVA a UVB záření, nezpůsobuje alergie a je odolný vůči žluknutí. 

Mám dobré zkušenosti s Norkový krém výživný - Cosmetica s.r.o  protože jejich tvrzení že : " Kůže se stává vláčnou a jemnou, aniž by se vytvářel nevhodný mastný film." je vcelku pravdivé - při použití na ruce po práci.

Rozhodl jsem se hledat právě 100%-ní neparfémovanou variantu.  Norkový olej Famaco (cisteboty.cz) Kterou chci šetrně ošetřit povrch kůže, aby mastnota pronikla dovnitř, poté přejet hrubším kartáčem a ošetřit leder balzámem s obsahem včelího vosku, rozleštit. Chci tak dosáhnout impregnace, která "zamkne" kůži před vlhkostí z deště nebo prosolené sněhové břečky. Hlavně ten solný roztok by totiž působil agresivně. 

Kůže bohužel ztmavne, jak bude mastná, ale měla by být vláčnější a odolnější. Zaznamenal jsem sice poznatek, že později tmavší tón ustoupí, ale dle mého názoru je to jen důsledkem toho že kůže přišla o povrchovou mastnotu.

Je tedy otázka, impregnovat olejem za cenu ztráty původní barvy, nebo neimpregnovat a ponechat kůži z výroby bez ošetření ? 

Aktualizace. Vyzkoušeno na "levnější" kůži. Po aplikaci "mink oil" tam byl zásadní přechod od karamelu k čokoládě. Hodně ztmavuje odstín. Naopak aplikace Kondicionér pro olejovanou kůži Saphir (cisteboty.cz) nezpůsobila změnu barvy.

Na obuv jsem tedy zvolil a provedl aplikaci kondicionéru Saphir. Kůže si zachovala odstín a na omak je sametová.

PS: Jedná se o nový pár a každá kůže bude vykazovat odlišné vlastnosti už z důvodu, že se jedná o surovinu u které rozhoduje původ a zpracování.  Vzhledem k více stupňům použitých technologií -od jatek k ševci- a předpokladu jisté jedinečnosti každé šarže tak berte mé postupy a závěry jako informativní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2. 10. 2024 v 8:03, Waya03 napsal:

Dneska je ideální počasí pro Red Wing! Každopádně předevčírem jsem se stavil v Denimheads vyzkoušet Blacksmith a zjistil jsem že určitě potřebuju nový Beckhamy. Ty jsou skvělý!! Až na tu cenovku tedy 😞

IMG_1662.jpeg

Beckmany mě právě lákají taky dost. Už je v Denimheads mají skladem? Za kolik? :) 

Odkaz ke komentáři

@enGiN Nevím jestli to nejsou jen nějaké ukázkové kusy, ale měli tam na poličce všechny tři barvy. Já jsem vůbec nevěděl o co jde, byl jsem si zkoušet Blacksmith. No líbily se mi a doma jsem si to pak dohledal a teď je chci 😄 Na e-shopu je uvedené nemají, v krámě na nich měli cenovku 11,500 CZK což sedí na cenu z jiných Evropských butiků. Asi je třeba zajít tam osobně.

Odkaz ke komentáři

V 3. 10. 2024 v 9:27, Waya03 napsal:

@enGiN Nevím jestli to nejsou jen nějaké ukázkové kusy, ale měli tam na poličce všechny tři barvy. Já jsem vůbec nevěděl o co jde, byl jsem si zkoušet Blacksmith. No líbily se mi a doma jsem si to pak dohledal a teď je chci 😄 Na e-shopu je uvedené nemají, v krámě na nich měli cenovku 11,500 CZK což sedí na cenu z jiných Evropských butiků. Asi je třeba zajít tam osobně.

Díky moc! No, docela podražili... :D
Asi počkám, až budou na PRM v nějaké pěkné akci :) 

Odkaz ke komentáři

Novinky - Red Wing Beckman je zpět

Americký výrobce obuvi Red Wing znovu uvádí jeden ze svých nejžádanějších modelů – trochu oblékanější botu Beckman. Vyrábí se s pologumovou podrážkou Gro-cord a novinkou je, že často kritizovanou tvrdou kůži Featherstone nahradili měkčí Excalibur.

Model Beckman je pojmenován po zakladateli Red Wings Charlesi Beckmanovi, o kterém se říká, že vyvinul takový model, který se měl nosit na zablácených ulicích Minnesoty na počátku 20. století, jakousi městskou verzi odolnějších pracovních bot. Skutečný model Beckman byl představen do jejich řady až na počátku 2000, nejprve pod názvem Gentlemen Travelers vyrobený z kůže Chromexcel Horween, ale brzy byl přejmenován na Beckman a obsahoval tlustou hladkou celozrnnou kůži Featherstone z jejich vlastní koželužny SB Foot Tannery. Tohle byla opravdu tlustá kůže, do které bylo těžké se dostat, na což si mnozí stěžovali, i když někteří ji milovali a jak se postupem času vyvíjela.

Starší boty Beckman, model 9016, v kůži Cigar Featherstone.

Starší bota Beckman, model 9016, v kůži Cigar Featherstone, na 8 kopci.
Obrázek: End Clothing

Beckman se často vyráběl na kopytě vyvinuté speciálně pro tuto kolekci, nazývané 224, s o něco méně baňatou špičkou, ale také na běžnějším 8-koleji s vysokou špičkou. Byla to polovysoká bota s hladkou špičkou a pologumovou podrážkou Vibram Roccio, verze s dost nízkým vzorkem. V roce 2015 si Japonci přáli vyrobenou verzi bez strukturované špičky, nazvanou Beckman Flatbox, což byla opravdu medializovaná verze.

Beckman zmizel z trhu v roce 2018, své fanoušky sice jistě měl, ale zřejmě ne dost.
Od té doby si však mnozí přáli jeho návrat a v průběhu let se šuškalo, že se bude znovu vyrábět. Aniž by se něco stalo, až do letošního roku.

Nové boty Beckman, vyrobené na 224.

Nové boty Beckman, vyrobené na kopytě 224.

Již letos na jaře se na Redditu rozšířila zpráva, že Beckman se skutečně vrátí, protože někteří prodejci obdrželi jejich první vzorky. A tento týden došlo k velkému vydání, přičemž model byl k dispozici jak ve vlastních obchodech Red Wing, tak v mnoha jejich maloobchodech, několik zde ve Švédsku. Vyrábí se na mírně aktualizovaném kopytě 224 (které změny jsou oproti starému, není jasné), s obvyklou lemovanou konstrukcí Goodyear.

Podrážky gro-cord jsou pěkné.

Podrážky a podpatky jsou opravdu pěkné.

Je tu však několik novinek. Jedním z nich je zavedení podrážky Gro-cord (dříve používané pouze u verze Flatbox), poloviční pryžové podrážky umístěné na vrchní kožené podrážce. Druhým je, že poměrně tuhá kůže Featherstone je nahrazena jinou kůží SB, Excalibur. Je to také hladká celozrnná kůže, ale měkčí a s trochu voskovějším povrchem. Zde je nabízen v barvách Black, Cigar a Black Cherry. Se stále rostoucí popularitou dobrých bot, doufejme, že zde Beckman zůstane ještě dlouho. A možná se vrátí i medializovaný Flatbox.

Kůže Excalibur v provedení Black Cherry.

Kůže Excalibur v provedení Black Cherry. Poslední dva obrázky: Lester

Zde v kůži Cigar Excalibur.

Zde v kůži Cigar Excalibur. Obrázky: Red Wing

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Ty MT jak jsou vyšší, tak jsou na rozcházení pohodlnější i když ze začátku sem trpěl taky, ale u IR jako fakt fest. Já  jsem nikdy nenosil kožený boty, možná na vojně kanady a to už si nepamatuju a skočil jsem do RW z tenisek nebo outdoorových bot a byl to fakt mazec. Teď mám MT i IR pohodlný a musim přiznat, že bez patřičnýho vercajku bych se trápil o dost dýl. Jako dal bys to taky, ale dlouho a proč se trápit... Je to jako s motorkou. Když si pořídíš mašinu, tak si taky koupíš helmu, boty, rukavice. :default_smile: 

Red Wing vercajk.jpg

Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, Strocek napsal:

Ty MT jak jsou vyšší, tak jsou na rozcházení pohodlnější i když ze začátku sem trpěl taky, ale u IR jako fakt fest. Já  jsem nikdy nenosil kožený boty, možná na vojně kanady a to už si nepamatuju a skočil jsem do RW z tenisek nebo outdoorových bot a byl to fakt mazec. Teď mám MT i IR pohodlný a musim přiznat, že bez patřičnýho vercajku bych se trápil o dost dýl. Jako dal bys to taky, ale dlouho a proč se trápit... Je to jako s motorkou. Když si pořídíš mašinu, tak si taky koupíš helmu, boty, rukavice. :default_smile: 

Evidentně jste také starší ročník a proto mi to nedá se zeptat, proč trpět v botách za deset tisíc ?

Před pár lety jsem koupil naslepo Beckmeny a ušel v nich asi 500 metrů, vrátil se domů, zul a za půlku prodal.

Tyhle pracovní boty jsou nějaký společenský statut nebo jak je to?

Nosím Martensky z té jejich měkké kůže, protože ten zbytek stojí také za h@vno, nebo Keen a jsem v pohodlí od prvního dne.

% nechci rejpat jenom by mě zajímalo proč se trápit? 

Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, Šťovík napsal:

Evidentně jste také starší ročník a proto mi to nedá se zeptat, proč trpět v botách za deset tisíc ?

Před pár lety jsem koupil naslepo Beckmeny a ušel v nich asi 500 metrů, vrátil se domů, zul a za půlku prodal.

Tyhle pracovní boty jsou nějaký společenský statut nebo jak je to?

Nosím Martensky z té jejich měkké kůže, protože ten zbytek stojí také za h@vno, nebo Keen a jsem v pohodlí od prvního dne.

% nechci rejpat jenom by mě zajímalo proč se trápit? 

Martens byly na rozcházeni úplně to nejhorší mimochodem 🙂 Tedy ty původní pravé Dr Martens. Každé kožené boty, dobre šité, z prave kůže, je potřeba rozchodit. To není žádná manýra ani statut.

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

Kolego :default_smile:, já chytil vojnu už ke konci a asi rok po mě jí zrušili, takže nejsem úplně starej pardál, ale mladík už taky ne :default_wink:.  Jestli chceš klidně mi vykej, ale já tu každýmu tykám stejně jako v posilovně. Pravda když jsem tam potkával ředitele, tak tomu ne :default_smile:. Jinak pro zajímavost když jsem tady na foru něco prodával a někdo mi hned už na začátku komunikace vykal tak to nikdy nedopadlo :default_smile:.

Tahle otázka se nabízí a když sem trpěl při rozcházení, tak jsem si říkal to samý. Je jasný, že kecky budou jinak pohodlný než celokožená rámová bota a ještě z odolný kůže aby to nebyla botka na 2 sezony. Já už právě netrpím a předpokládám, že už v ní nebudu trpět do konce její životnosti a to bude hodně za dlouho.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...