Přejít na obsah

Seiko SKX 007/009

Zdeněk H.

Doporučené příspěvky

Lucid: moje reakce byla na to tzv. mereni presnosti u 7s...atd. Pouziji oblibenou vetu, nejsem hodinar, coz je uplna pravda. Vse co vim, je nacerpano zde z tohoto fora, nema cenu lhat. Proste souhlasim s Tebou, ze některé tyto strojky běží roky bez servisu ve stejné odchylce, jiné po opakovaném seřizování mají velké rozdíly. Logika se v tom nedá najít žádná. A to, že se hodinek s tímto kalibrem možná prodalo vůbec nejvíce v historii Seika, s kvalitou samotného strojku nemá co dělat (hovořím samozřejmě pouze o Seiku a nesrovnávám s kalibry jiných firem).

Proste se mne doktlo, citil jsem malinko takove opovrzeni, to krouceni hlavou nad merenim presnosti, nechapu proc by si nekdo nemohl sdelovat dojmy a zkusenosti jen tak. Zadny flame to byt nemel, to mi ver.

Kamilb: text byl smerovan pouze Lucidovi.

Karelhb: na podpasovky nema cenu reagovat, se Ti divim cece.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tano, nejedná se o žádnou podpásovku, je tam smajlík jako p...e. Ale když jsme u toho, zkus si po sobě někdy přečíst, na co reaguješ a jak to ve finále vyzní, než to odklepneš. Lucid tady dal poměrně vyčerpávající vysvětlení ohledně kvality a srovnání starších a současných, cenově dostupných strojků Seiko a dle mého soudu to velice vtipně připodobnil k jídlu, aby to bylo jasné úplně každému. Reagoval tak na dotaz jiného člena a tak nechápu, proč sem taháš měření přesnosti. Já jsem se třeba, díky Lucidově příspěvku, dozvěděl spoustu nových a zajímavých věcí. Takže, cece, nic osobního to být nemělo.

Odkaz ke komentáři

Proti nikomu se nic neobrací, to jsi špatně pochopil. Já vepřové se zelím můžu kdykoli, stejně jako Seiko. Což mi ale nezaujatě a na základě zkušenosti s desítkami hodinek se Seiko kalibry nebrání říct, že strojek 7sxx není žádný technický zázrak, ani co do přesnosti, ani co do kvality svého provedení. Naopak: je to jeden z nejhorších strojků, které Seiko kdy vyrobilo. Např. jeho přesnost je ryze věcí náhody. Některé tyto strojky běží roky bez servisu ve stejné odchylce, jiné po opakovaném seřizování mají velké rozdíly. Logika se v tom nedá najít žádná. A to, že se hodinek s tímto kalibrem možná prodalo vůbec nejvíce v historii Seika, s kvalitou samotného strojku nemá co dělat (hovořím samozřejmě pouze o Seiku a nesrovnávám s kalibry jiných firem). A strojky 4Rxx, 6Rxx nejsou ničím jiným než klony strojku 7Sxx s určitým vylepšeními. Jinak řečeno se jedná pořád o variantu stále stejného jídla, akorát jinak upravovaného a jinak servírovaného. Ale jak říkám, kde má rád vepřovou se zelím, jako já, a nesnaží se neustále hledat lanýže tam, kde nemůžou být (např. právě co do té vteřinové přesnosti), pak je zákonitě spokojen :D

Ano, potvrzuji. Několik hodinek s tímto kalibrem jsem také kratší dobu vlastnil. Nehodlám tedy kastovat lidi podle hodinek, neb jsem názoru, že i Casio za 300 Kč může spoustě lidí dělat radost několik let. Nocleh, mé seiko 5 chodili celkem uspokojivě +5 sec/denně a věřím, že po delším záběhu je tam ještě značný prostor pro snížení odchylky a vyladění chodu. Ale je to asi kus od kusu
Odkaz ke komentáři

tano, nejedná se o žádnou podpásovku, je tam smajlík jako p...e. Ale když jsme u toho, zkus si po sobě někdy přečíst, na co reaguješ a jak to ve finále vyzní, než to odklepneš. Lucid tady dal poměrně vyčerpávající vysvětlení ohledně kvality a srovnání starších a současných, cenově dostupných strojků Seiko a dle mého soudu to velice vtipně připodobnil k jídlu, aby to bylo jasné úplně každému. Reagoval tak na dotaz jiného člena a tak nechápu, proč sem taháš měření přesnosti. Já jsem se třeba, díky Lucidově příspěvku, dozvěděl spoustu nových a zajímavých věcí. Takže, cece, nic osobního to být nemělo.

Ok, tak jsem to cele spatne pochopil, omluva Vsem!!

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Zravím,skx009 mám tři roky přesnost nějak zvlášt neřeším šteluju zhruba každej desátej den hodinky jdou vždy do mínusu zhruba minutu.trošku laická otázka taky vám stojek když přiložíte hodinky k uchu jakoby tikají?

Neměli by hodinky se nechat aspon promazat nebo pockat až odchylka bude výraznější?popravdě nechci dát hodinky z ruky aby to někdo nesprasil:-)a nemám v okolí hodináře

Odkaz ke komentáři

Zravím,skx009 mám tři roky přesnost nějak zvlášt neřeším šteluju zhruba každej desátej den hodinky jdou vždy do mínusu zhruba minutu.trošku laická otázka taky vám stojek když přiložíte hodinky k uchu jakoby tikají?

Neměli by hodinky se nechat aspon promazat nebo pockat až odchylka bude výraznější?popravdě nechci dát hodinky z ruky aby to někdo nesprasil:-)a nemám v okolí hodináře

Mně tikají normálně...věřil bys tomu, že uvnitř jsou ozubený kolečka?

Upraveno uživatelem reborn
Odkaz ke komentáři

Ahoj je mi blbé dávať sem otázku, ale fakt som previezol hádam všetky vlákna ktoré má napadli ale nenašiel som to co som potreboval.

Chcel by som sa Vás opýtať či nemáte niekto kontakt na chalana z Popradu čo vie urobiť zafír na skx007. Dík

Matúš

Odoslané z D2303 pomocou Tapatalku

Odkaz ke komentáři

A má vôbec nejaký význam meniť hardlex za zafír ?

Když se poškrábe :) Mám safír na 009 i 399. U novejch je to samozřejmě blbost.

Ahoj je mi blbé dávať sem otázku, ale fakt som previezol hádam všetky vlákna ktoré má napadli ale nenašiel som to co som potreboval.

Chcel by som sa Vás opýtať či nemáte niekto kontakt na chalana z Popradu čo vie urobiť zafír na skx007. Dík

Matúš

Odoslané z D2303 pomocou Tapatalku

Obbjednej si ho u Dagazu, vymění to každej hodinář.

Odkaz ke komentáři

Já jsem safír zvažoval před lety taky, ale odradilo mě, když jsem kdesi viděl, že kromě safíru je potřeba měnit nějaký další těsnění a kroužky, o kterých jsem si nebyl jistej, jestli je hodináři běžně mají nebo ne. A hodináři, jež jsem oslovil, na mé dotazy odpovídali neúplně a nejasně.

Nakonec jsem si nechal dát znovu hardlex a přišel rovnou s pár vlásečnicovými vrypy..a po nějakém tom roce jsem tomu přidal jeden pěknej zářez navrch.

Navíc se mi nelíbí vypouklý safír a ta velká zkreslující mezera, která vzniká na okraji skla u lunety. Řekl bych, že informací o safíru na skx 007 jsem tenkrát našel pohříchu málo, i když jsem prošel dagaz a wus všemi směry.

Odkaz ke komentáři

Safír se dá koupit plochý, u dagazu je k dispozici, na hodinkách ho mám. K výměně potřebuješ plastový kroužek těsnění. Ten je normálně k dispozici, vyjde asi na 150,- Kč. A potřebuješ ho pro výměnu za hardlex i safír. Je to díl který je vložený mezi pouzdrem a sklem a při vyjmutí starého skla se zničí.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...