Přejít na obsah

Seiko SKX 007/009

Zdeněk H.

Doporučené příspěvky

No, možná to je jen optický klam, ale nějak se mi nedaří na mých hodinkách najít úhel, kde by ten výkroj vypadal takto.

To je nejaký divný model, pretože modely 007 s označením J majú pod nápisom DIVER´S 200m nápis 21 JEWELS. Modely K ten nápis nemajú. Model na fotke má označenie MADE IN JAPAN a nápis 21 JEWELS nemá. Ak sa mýlim, opravte ma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vieš, ono je jeden veľký problém. Vačšina hodiniek od firmy Seiko je tu zakúpená cez šedivých dealerov. A tam je možné všetko. Modely "K", ktoré dostanú dýnka z modelov "J", pretože predajca vie, že ich predá o pár korún drahšie. A keď si spočíta, že ich predá ročne tisíce kusov (u týchto low-cost modelov, ktoré "musí mať každý"), tak každá koruna naviac mu prinesie zisk. Že už k tomu nesedí číselník? To už málokto rieši a málokto si toho vobec všimne, alebo o tom vie...

Radšej by sme túto tému mali uzavrieť, pretože mnohí začnú skúmať svoje hodinky a nebudú to pekné zistenia :lol2:

Odkaz ke komentáři

Chcel si napísať, že ja to viem úplne presne...

Pretože:

Dear Mr. Ondras,

Thank you for your patronage of SEIKO products.
Regarding your inquiry, we would like to inform you that 
the dial color of each models is as follows:

SKX007: Black

SKX009: Deep Blue

We hope this information will be of value to you.

With best regards,
Atsushi Horiba, CS Dept.
SEIKO WATCH CORPORATION

Odkaz ke komentáři

Vrátím se k tomu, proč toto vlákno bylo založeno - možnost ručního nátahu. Pokud bych každý den musel s korunkou šroubovat a natahovat, obával bych se že časem s tím ten závit bude mít problém, zvlášť u SKX007. Existuje tady postup jak korunku zpět šroubovat, ale asi je pro mě jednodušší, když budou hodinky déle stát, znovu je nastavit a dát na ruku. Otázkou je, jestli není pro hodinky horší, že se zestaví a znovu rozjedou než když stále tikají.

Odkaz ke komentáři

Vrátím se k tomu, proč toto vlákno bylo založeno - možnost ručního nátahu. Pokud bych každý den musel s korunkou šroubovat a natahovat, obával bych se že časem s tím ten závit bude mít problém, zvlášť u SKX007. Existuje tady postup jak korunku zpět šroubovat, ale asi je pro mě jednodušší, když budou hodinky déle stát, znovu je nastavit a dát na ruku. Otázkou je, jestli není pro hodinky horší, že se zestaví a znovu rozjedou než když stále tikají.

Já bych to dělal maximálně jedno týdně o víkendu. Mám asi štěstí na závit, korunka mi jde našroubovat bez problémů. Chce to trochu opatrnosti, ale není v tom problém.

Odkaz ke komentáři

Já bych to dělal klidně každej den  :punk:

Ale co se týče závitu na korunce, tak je nejlepší mít hodinky furt na ruce, aby se nezastavily a dobře seřízenej strojek, abys je nemusel seřizovat. Pak na to nemusíš vůbec šahat a o žádným závitu nevíš :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...