Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

vlakno se sice jmenuje "Doporuč dobrého hodináře", ale ja reknu kam hodinky urcite nedavejte, protoze je to primo k neuvereni. V Plzni, ve Frantiskanske ulici, je male hodinarstvi kde vam mistni "hodinarsky mistr" u vodotesnych hodinek vymeni baterku, ale uz se vubec nezmini ze je znovu neutesnil (to zjistite az v bazenu), kde vam da do hodinek rozmerove mensi baterku, tak ze baterka jezdi sem a tam, nebo vam tvrdi ze jsou hodinky spravne, a vy hned zjistite ze porad nedjou. jde o neuveritelneho diletanta, u ktereho nechapu ze se stale uzivi... Pro pametniky, tento "borec" mel drive obchod v Bezrucove ulici.

Odesláno (upraveno)

Dobry den.

Potreboval bych nechat opravit nove hodinky Stuhrling Original Ladies Lifestyle 'Wall Street' Skeleton Automatic Watch (treba zde). Jednoduse prestaly jit a skrze pruhledne spodni vicko je videt, ze se patrne uvolnila nejaka tycinka ci dratek. Podle ohlasu v tomto foru jsem shromazdil prazske opravare, ale ktereho vybrat? Dekuji za nazor.

pan Wildt, Smichov

pan Frýdl, Florenc

pan Zahradník, http://www.hodiny-zlato.cz/

pan Vrána (Francouzská), http://www.hodiny-vrana.cz/

HODINÁŘSTVÍ V PŘEMYSLOVSKÉ, www.timetip.cz

Upraveno uživatelem Dim-Trij
  • po 2 týdnech...
Odesláno
  Tada napsal:
Tak panstvo, dnes jsem učinil pro mě zásadní objev

V Poděbradech máme hodináře, který se jeví schopně, dělá veškeré mechanické a je to veliký fanda pendlovek :). Objevil jsem ho náhodou, cestou se psem k veterináři, hodil jsem s ním asi půl hodiny řeč a navíc mi věnoval katalogy IWC a BReitling.

Zítra mu donesu svoje polámané Chronograph Suisse :) Pak podám report co a jak.

Má i spoustu mechanik na prodej... Třeba ty vzácné hnědé Prim Sport Igen. Zítra zkusím jestli náhodou nemá Poljot Strela, mám na ně chuť :)

Zatím se to jeví co by středočeská alternativa k pražským hodinářům.

Jak se prosím tě jmenuje a kde ho najdu? V týdnu se do Poděbrad chystám...

Návštěvník Tada
Odesláno
  quaero napsal:
Jak se prosím tě jmenuje a kde ho najdu? V týdnu se do Poděbrad chystám...

SZ

Odesláno

Dobrý den přeji,

Neznáte někdo dobré hodinářství v Kroměříži, Přerově, Zlíně, Otrokovicích nebo Holešově?

Zatím jsem slyšel pět chválu na bratry Dittrichovy z Olomouce, ale to už je dál.

Díky za názory.

Odesláno

Chodil jsem v Praze opravovat hodinky k nekolika hodinarum. Chodil jsem obvykle se zlatymi Omegami/IWC apod. Napred jsem chodil na Pankrac do panelaku primo naproti stanice autobusu 188 - naproti vedlejsimu vchodu do Arkad. Luxusnejsi obchod, 2 hodinari. Stary - byl velmi dobry. Mlady - cucak. Oprava jeptisek za 400kc, vymena skla u chronografu 150kc s tim, ze mi ho skrabnul, dal jsem k nemu chodil jenom pro reminky a ty byly celkem drahy. Jednou jsem k nemu prinesl damske IWCcka, byl tam mlady hodinar. Meli strzene kolo natahovani na korunce. On to rozebral a rekl mi, ze tohle nejde, ze na to nema nahradni dily a ze mi to dneska nikdo nespravi. Hodinky slozil a dal mi je zpatky. Ja si rekl, at si to hodinarstvi nabouchaj do zadku a sel jsem jinam.

Dalsi hodinarstvi bylo u stanice metra Strasnicka, ulice v Olsinach, hodinar Pravoslav Brada. Prisel jsem k nemu s IWCckama. Myslel si o me, ze jsem nejakej synek, co rozbil mamince hodinky a ted je jde spravit. Byl SILENE protivnej, kopnul bych ho nekam, avsak jeho asistentka v obchode, starsi pani, byla velmi mila. Rozebral to, rekl, ze je strzene kolo, rekl, ze nema nahradni dily, ale ze to opravi otocenim toho kolecka na nestrzenou stranu. Hodinky za tyden vycistil (pry byly vevnitr kusy kovu), seridil a to kolo jeste projel pilnikem. Rekl si za to 500Kc. Dale jsem tam sel s hodinkami pro reminek. Kvalitni kozene reminky od ceske firmy za 80kc! No nekup to! Avsak chodil jsem tam delsi dobu jenom pro reminky se zlatymi hodinkami, uz me asi znal. Jednou jsem tam prisel se zlatymi damskymi starickymi Omegami. Potrebovali vymenit pero. Ten manas si za to rekl 800kc, coz mi pripada jako zlodejina. Kvalita opravy celkem slusna, ale 800kc je moc. Kamarad tam sel s par cibulemi, rikal, ze takovy prase jeste nevidel. Opravil to dost strasne za sileny ceny. A neco ani neopravil, nenasadil rucicku a uctoval si za novou, atd. Takze, tam jdu tak maximalne pro reminek a nasadim si ho sam. :gun_bandana:

Dalsi hodinar. Pan Zraly z Ljublanske. Opravoval mi Omega 30T2. On je pan uz stary, asi moc stary, neslysi, zrejme se mu klepou ruce. Pred hodinarstvim jsem chvili cekal, nez si pan prijde z hospody s natocenym pivem. Mily deda, vlastnil Omegy taky a strasne vzpominal. Opravil a vycistil omegy za 500kc, vymenil natahovaci kolo. Ale nastval me. Zrejme se mu uz klepou ruce a zmazal mi cifernik od smiru. :-( Po naslednem cisteni doma, sel se smirem i lak. :-(

Takze ted nemam hodinare. Reminek si vymenim, strojek vyndam (pokud neni ve vodotesnem pouzdre, ktere potrebuje kompresor na otevreni. Rucicky srovnam, hodinky nalestim a vycistim pouzdro. Ale do strojku se mi moc nechce. Ne ze bych nekdy neco znicil, ale je to vo hubu.

Asi zajdu na Francouzskou, to mam nejbliz.

Odesláno

Hodinářství Evrom - Michelská ulice, Praha.

Kompletní vyčištění a seřízení Eterna KonTiki trvalo jeden týden, cena 1160 Kč, přesnost chodu +2s/24 hodin - absolutní spokojenost.

• po 4 týdnech...
  • po měsíci...
Odesláno

Pokud by někdo chtěl opravit Primky a je z východních Čech, mám dobré zkušenosti z hodinářem přímo v Novém Městě. Starší pán, dlouhá léta pracoval v Eltonu, poctivý hodinář.

Bude-li někdo chtít kontakt, napište mi.

• po 4 týdnech...
Odesláno

potvrzuji velmi dobrou zkušenost s panem Frýdlem - Hodinářství Janka na Sokolovské ul. v Praze. Dal jsem mu do opravy nefunkční PSII. Po týdnu opravené, cena výborná, dělají plus 3s za den.

Nadto ještě velmi příjemný člověk.

Návštěvník Tada
Odesláno

Já měl u p. Frýdla Vulcain Cricket - vyčištění, seřízení, promazání, budík občas nezvonil, hlubší skrábance na pouzdře - dostal jsem je jako nové :) Dělají nějakých pár vteřin :)

Teď u něj mám Lemania MVS :) Už se těším na výsledek.

Odesláno

Něco pro Zlíňáky: firma Pechanec.

Měl jsem tam na vyčištění, namazání, výměnu skla a vyleštění zlatého pouzdra vintage Waltham.

Můžu jen doporučit. Velmi vstřícné jednání, odvedení kvalitní práce v rozumné době.

Cena velmi přijatelná.

Fotku před a po opravě časem najdete v mém vlákně o Waltham (viz podpis).

Teď jsou hodinky na cestě k mistru Šímovi pro nový inhouse řemen.

Návštěvník Tada
Odesláno
  Skalamander napsal:
Máte někdo zkušenost s tímto hodinářstvím na Petřinách? link

Potřebuju v Praze sehnat hodináře a ten váš slavnej Frýdl mě dneska vyhodil, že má moc práce :)

Cos mu donesl? To víš my ho zásobujeme :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...