Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 710
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Zaznamenal jsem ve zprávách že vylovili na severu kus lodi z 15 století který má tlamu skoro jako had a uši skoro jako lev.

Někdo jim napište že nad tím nemusí dumat, že to je ten hadopard.

Odesláno

Vy sa smejete, ale hadopard ovplyvnil aj niektoré známe české kapacity.

Napríklad doktori Hanzák a Veselovský, autori encyklopédie Světem zvířat sa kvôli hadopardovi dostali do vážneho sporu. Nevedeli sa totiž zhodnúť ani na pomenovaní tohoto tvora, ani na správnej klasifikácii. Dr. Hanzák tvrdil, že sa jedná o plaza a trval na pomenovaní hadopard skvrnitý (Boa Pardus). Naopak, Dr. Veselovský zastával teóriu, že sa jedná o cicavca a do encyklopédie sa ho snažil zaradiť pod menom levhad škrtivý (Panthera Constrictor). Na pomenovanie levhad sa ale postupne zabudlo, rovnako ako napríklad sa už dnes málokedy stretneme s pomenovaním medvěd brtník.

Ale aj Emil Holub sa na svojej druhej ceste po Afrike s hadopardom stretol. Holubov súpútnik Ignác Leeb bol zabitý hadopardom a nie leopardom, ako sa nesprávne uvádza. Holub sa po návrate domov vyjadril, že do Afriky už nikdy viac. Kožu z hadoparda vystavoval na výstavách vo Viedni a v Prahe. Keď však bol nútený kvôli finančným stratám zbierky rozpredať a ich časť darovať, kožu si podľa záznamov odniesol nejaký Hans Wilsdorf a odvtedy už o nej nikde nie je žiadna zmienka.

To by ako malá osveta stačilo, viac informácií sa dá dohľadať na internete.

Odesláno

Hadopard a Hans Wilsdorf :) :) čím dál lepší

Předpokládám, že je McStinger povoláním spisovatel :)

Odesláno

Vy sa smejete, ale hadopard ovplyvnil aj niektoré známe české kapacity.

Napríklad doktori Hanzák a Veselovský, autori encyklopédie Světem zvířat sa kvôli hadopardovi dostali do vážneho sporu. Nevedeli sa totiž zhodnúť ani na pomenovaní tohoto tvora, ani na správnej klasifikácii. Dr. Hanzák tvrdil, že sa jedná o plaza a trval na pomenovaní hadopard skvrnitý (Boa Pardus). Naopak, Dr. Veselovský zastával teóriu, že sa jedná o cicavca a do encyklopédie sa ho snažil zaradiť pod menom levhad škrtivý (Panthera Constrictor). Na pomenovanie levhad sa ale postupne zabudlo, rovnako ako napríklad sa už dnes málokedy stretneme s pomenovaním medvěd brtník.

Ale aj Emil Holub sa na svojej druhej ceste po Afrike s hadopardom stretol. Holubov súpútnik Ignác Leeb bol zabitý hadopardom a nie leopardom, ako sa nesprávne uvádza. Holub sa po návrate domov vyjadril, že do Afriky už nikdy viac. Kožu z hadoparda vystavoval na výstavách vo Viedni a v Prahe. Keď však bol nútený kvôli finančným stratám zbierky rozpredať a ich časť darovať, kožu si podľa záznamov odniesol nejaký Hans Wilsdorf a odvtedy už o nej nikde nie je žiadna zmienka.

To by ako malá osveta stačilo, viac informácií sa dá dohľadať na internete.

Skvělý....dík... :clap:

• po měsíci...
Odesláno

Tohle vlákno mi udělalo velkou radost, protože sám si tuhle otázku pokládám a k rozhodnutí pořídit si Rolex jsem ještě nedospěl. Vím, že jednou budu na rozcestí a co potom?:

Rolex Datejust nebo Omega Aqua Terra

Rolex Submariner nebo Omega Seamaster

a co teprve porovnání s Grand Seiko? I když tady mám dojem, že je to trochu o kopírování myšlenek a nápadů právě od Rolex.

Pročetl jsem celé vlákno a stejně mě to moc neposunulo. Předpokládám tedy, že jediná možnost je hodinky nosit den týden měsíc a pak si teprve vytvořit názor. Jsem hold ještě začátečník :-)

Odesláno

U Rolex nakonec skončí velká část chronománií postižených lidí. Čím dřív si je pořídíš, tím lepší - ušetříš čas a peníze hledáním dokonalých hodinek. 

Návštěvník dlubix
Odesláno

2vareka: kup si Rolády. Koupíš Omegy a stejně budeš pokukovat po Rolex. Navíc ceny letí vzhůru, není na co čekat.

Odesláno

to je pořád dokola. Kup si Rolex, je nejlepší, bezkonkurence. Ale když rovnou skočím na Rolex, bez zkušenosti s Certina, Tissot, Rado, Longines, Omega..... BUDU JÁ VŮBEC VĚDĚT, PROČ JSOU ROLEX NEJLEPŠÍ???

Odesláno

Budeš. Já skočil hned a nelituju. Ono jen hledat co je to pravý u Rolexu je na dlouho. Suby s nebo bez data. Nebo expy? Nebo SD? Nebo DJ? Nebo SDDS? Pořád je co objevovat.

Návštěvník dlubix
Odesláno

to je pořád dokola. Kup si Rolex, je nejlepší, bezkonkurence. Ale když rovnou skočím na Rolex, bez zkušenosti s Certina, Tissot, Rado, Longines, Omega..... BUDU JÁ VŮBEC VĚDĚT, PROČ JSOU ROLEX NEJLEPŠÍ???

Tak si ho nekupuj a kup si Festiny třeba. Mě je to fuk. Jestli hledáš nějaký poměr cena / výkon, tak ten nenajdeš.

Odesláno

Všechny zmíněné značky kromě Omegy nelze s Rolex srovnávat.

U mě jsou dva hlavní důvody, proč jsem u této značky natrvalo zakotvil:

• Do detailu dotažený konzervaticní design, který bude vypadat skvěle i za dalších 50 let
  • Trvanlivá kontrukce - příběhy, co všechno tyto hodinky vydrží, jsou neuvěřitelné

A částečně i status symbol

Odesláno

je pravda, že som na ruke rolexy nemal, ale omegy ma nejak oslovujú viacej . vo väčšine modelových rád..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...