Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jenže jsou dodrbaný a 2945x dražší  :rolleyes:

Nenechám si líbí/nelíbí ovlivňovat cenou. Přece si nekoupím hodinky, co se mi nelíbí jen proto, že stojí pakatel a jejich předloha je vzácná.

Posted (edited)

Však tenhle "high-beat quartz" taky nebude nic jiného než Accutron II s chrono nádstavbou. 

Za mě jsou zatraceně povedené, bílé indexy, datum s černým podkladem a WR50 mě rozhodně neuráží - a jak už dlouho ve sbírce postrádám bulovácké quartzky s plynule jedoucí vteřinovkou, tak tyhle "moony" jsou konečně jasná volba. Pokud si pro ně někdo po novém roce pojedete, dejte vědět - určitě se domluvíme. Hlavně k nim nezapomenout pár těch sucháčových strapů do foroty, protože nic pohodlnějšího na "pracovní otloukánky" neznám...  :speak_cool:

PS: Místo pindů na dýnku bych byl 2945x radši, kdyby pod ním byla pořádná a snadno vyměnitelná baterka.

Edited by Radek124
Posted

Myslíš, že centrální vteřinovka bude stále běhat a chronografová bude na subcifru? To by bylo skvělý, ale podle tachymetru to vypadá na standartní rozvržení, jako je u normálních chron.

Posted

Snad půjde dokoupit tah, bez něj jsou pro mě poloviční.

Pche, tah... Na tom strapu se suchacem budou neskutečně sexy.

Jen nevim, co budu v lednu dělat. Mají vyjít i nové seika. A to určování priorit... No už teď se na to netesim...

(Hodí se jedno obligátní) Že já sem lezu.

Posted

Pokud nelžou s tím 20mm řemínkem, tak podle fotky má ta kruhová luneta 42 mm a dolní základna včetně ochrany korunky 45 mm. 

V reálu to tedy možná doufejme nebude působit úplně morbidně, ale na "retro-look" už je obojí asi zbytečně moc.

Nevím jaký rozměr měly origo Scottovy "Bulova Moonwatch", ale u tak velkých potvor už mohl být aspoň 22mm tah.

Posted

Celkovej rozměr bych i překousl, ale nepoměr pouzdro/tah mně vadí. Ze stejnýho důvodu jsem neskousl ani MM300. Uvidíme naživo, třeba jim to všechno prominu.

Posted (edited)

Mám hodinky s podobným tvarem a stejnou velikostí, a nosí se skvěle. Nemají tendenci se přetáčet / cestovat k vnější hraně zápěstí / na plošší ruce 18,5 a co vím, seděly nečekan? pohodlně i na ruce s obvodem 17,5. Hodně záleží na míře zakřivení nožek a na tom, jak moc z pouzdra vystupuje dýnko. Tady by to mohlo být v pohodě. K nepoměru velikosti pouzdra a šířce tahu nebo strapu: na Sumech jsem si ověřil, že to může být neuvěřitelně pohodlná kombinace, a pokud jde o estetické hledisko, na všech produktových fotkách to díky tvaru pouzdra vypadá dobře. Dokud nebyly známý parametry hodinek, nikdo to moc neřešil, většině z nás se líbily :)

Edited by martar
Posted (edited)

Já mám v podobném tvaru "malé" 39mm Fortis Cosmonauts - a na velké tlapě jim designově dost pomáhá tenhle strap se širší základnou:

1420693659_3_spv2-4.jpg

...což by mohlo být "stylové" řešení i v případě Bulovy. Samotný rozměr 42/45mm problém není - jen už to holt není "echt retro"  ;)

I když - jaký byl vlastně rozměr těch původních Scottových "měsíčních" hodinek?

Edited by Radek124