Anela Odesláno 19. června 2016 Nahlásit Odesláno 19. června 2016 takovýto popis mají většinou aftermarket díly.
Tikal Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Odesláno 20. června 2016 Kluci dik! Ty prvni uz jsou fuc. Nez jsem se dnes rano probudil, tak byly pryc.Na ty druhe se chci zeptat na ty rucky. Jsou origo? Ten tvar je jiny nez byva (sipka na konci). Jednou jsem je uz takto videl, ale vetsinou jsou jen rovne. Jen upřesním, tyto ručky jsou možné pouze u modelu 6138-0011 s ciferníkem Seiko 5 v Japonsko /Anglickém provedení dne. Vypadají dobře, jen je škoda, že nedal velké fotky, protože mu trochu nevěřím tu lunetu...
JaRooN Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Odesláno 20. června 2016 (upraveno) Stejné ručky jsou i u JDM verze 6138-0030 - Kakume... Jedna moje starší fotka: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 20. června 2016 uživatelem JaRooN
jovani Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Odesláno 20. června 2016 Kluci dik! Ty prvni uz jsou fuc. Nez jsem se dnes rano probudil, tak byly pryc.Na ty druhe se chci zeptat na ty rucky. Jsou origo? Ten tvar je jiny nez byva (sipka na konci). Jednou jsem je uz takto videl, ale vetsinou jsou jen rovne.kukni
VintageLover Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Odesláno 20. června 2016 OMEGY za pusu na aukru.http://aukro.cz/zlate-panske-naramkove-hodinky-omega-i6282776389.html
Josef01 Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Odesláno 20. června 2016 OMEGY za pusu na aukru.http://aukro.cz/zlate-panske-naramkove-hodinky-omega-i6282776389.html Podobné, ale s původním datovým věncem, se několikrát snažil prodat někdo na eBay za trochu lepší cenu. http://www.ebay.ca/itm/-/291672415801?
Dzos Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Odesláno 20. června 2016 Jeden kousek maximálně tak k pobavení. Doufám, že na to tady odtud nikdo nepřihazuje. Údajně nacistické hodinky, přitom mají ruský strojek. A ciferník už z dálky jasný reprint.A vůbec celé to zavání hodně nepovedenou skládačkou (pouzdro, dýnko ...) http://aukro.cz/nacisticke-letecke-zajimave-hodinky-dustojnicke-i6274739226.html Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
VintageLover Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Odesláno 20. června 2016 Podobné, ale s původním datovým věncem, se několikrát snažil prodat někdo na eBay za trochu lepší cenu. http://www.ebay.ca/itm/-/291672415801?Hmm, celkem rozdílná cena za "krabičku navíc" a stejně se neprodaly.
straspol Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Odesláno 20. června 2016 (upraveno) Jeden kousek maximálně tak k pobavení. Doufám, že na to tady odtud nikdo nepřihazuje. Údajně nacistické hodinky, přitom mají ruský strojek. A ciferník už z dálky jasný reprint.A vůbec celé to zavání hodně nepovedenou skládačkou (pouzdro, dýnko ...) http://aukro.cz/nacisticke-letecke-zajimave-hodinky-dustojnicke-i6274739226.html 6274739226.jpg6274739226_6.jpgTo je mimořádně vzácný kousek, který se vyráběl jen strašně krátkou dobu (necelé dva roky) na základě mezinárodní smlouvy Molotov- Ribbentrop. Málokdo ví, že se Němci tajně zavázali za odměnu odebrat od Rusů 300 kusů původně kapesních hodinek se speciálním potiskem ciferníku jako dárek vybraným nacistickým pohlavárům. V Německu bylo však rozdáno jen velmi málo kusů, které se navíc Němci styděli nosit. Většina hodinek se proto přesunula zpět na východ, kde byla určena jako dárek členům proněmeckých vlád. Ani oni se ale k nošení tohoto odznaku porážky a vlastizrady příliš neměli. Koncem války byl shodou okolností zbytek zásilky těchto hodinek (cca 200 kusů !!!!!! Echt Echt rarität !!!) převážen stejným transportním vlakem, který vezl i jantarovou komnatu. Už tehdy předvídaví nacisté tušili jejich budoucí sběratelskou hodnotu. Zde stopa tohoto technického zázraku končí. Ozývají se nám ale hlasy z Polska, které tvrdí, že vlak s jantarovou komnatou byl objeven, což ovšem zatím polské politické špičky důsledně tají. Každopádně dochovaný počet hodinek je velmi malý a jejich hodnota a nedostupnost se blíží jistě alespoň Orlíkům. Pokud se na trhu objeví kusy z ,,jantarového" vlaku, propukne davové šílenství a sběratelé si budou rvát žíly holýma rukama. Upraveno 20. června 2016 uživatelem straspol
Lamiczka Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Odesláno 20. června 2016 Vtip nebo fakt? Ja jsem duveriva lama...
straspol Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Odesláno 20. června 2016 (upraveno) Ježišmarjá.... Upraveno 20. června 2016 uživatelem straspol
Lamiczka Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Odesláno 20. června 2016 Sorry Tome, kdyz ja fakt verim cemukoliv....
JaRooN Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Odesláno 20. června 2016 Jo, Tome, ověřené zprávy mluví o tom, že tento poklad byl nalezen na území Ukrajiny a odtud se nenápadně, plíživě šíří do Polska a Španělska. Překupníci z těchto krajin tyto sběratelské kousky prodávají za mrzký peníz na eBay. Jen se mi zdá, že těch "pokladů" je pořád víc a víc...
financ Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Odesláno 20. června 2016 nechce někdo Tudory? http://www.ebay.de/itm/Tudor-Monte-Carlo-7734-Home-Plate-Mariage-/162107806408?hash=item25be60d2c8:g:taUAAOSwnNBXZAvM
Chumpus Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Odesláno 20. června 2016 Ten rozdíl popisu na cifru je v pohodě - je to rozdíl 6138-0010 vs. 0011 vs. 0017.Chtělo by to více fotek a v lepší kvalitě. Pouzdro se mi nezdá nějak moc brutálně přebroušené. Ale vložka lunety moc svítí - to vypadá na aftermarket.600,- babek je hodně to se platí za MINT kousek a s původními díly. Můžeš požádej člena lucid, myslím, že se vyzná - vybírali jsme spolu svého času Ufo na ebay pro mě.Za TOP kus v původním stavu se je 600 usd u UFO minimum. Lépe je na tom z 6138 chronografů snad už jen "Jumbo". Dneska lidi platí třeba 1000 dolarů, ale i víc, za Bullheady s jasně poznatelným aftermarket cifrem a přebroušeným pouzdrem. Ale kdo chce kam... Jinak u tohoto Andyho kusu mi ciferník taky přišel aftermarket, ani u hodně zachovalých kousků jsem ho neviděl takhle zářit. Dneska to chce na ebay u vintage Seika hodně opatrnosti, je tam jen minimum správných kusů.
Tikal Odesláno 21. června 2016 Nahlásit Odesláno 21. června 2016 Díky Strašáku za osvětlení.Mylně jsem se domníval, že se jedná o kořistní strojky, které padly do rukou nacistických hodinářů na počátku operace Barbarossa
malda Odesláno 21. června 2016 Nahlásit Odesláno 21. června 2016 To je mimořádně vzácný kousek, který se vyráběl jen strašně krátkou dobu (necelé dva roky) na základě mezinárodní smlouvy Molotov- Ribbentrop. Málokdo ví, že se Němci tajně zavázali za odměnu odebrat od Rusů 300 kusů původně kapesních hodinek se speciálním potiskem ciferníku jako dárek vybraným nacistickým pohlavárům. V Německu bylo však rozdáno jen velmi málo kusů, které se navíc Němci styděli nosit. Většina hodinek se proto přesunula zpět na východ, kde byla určena jako dárek členům proněmeckých vlád. Ani oni se ale k nošení tohoto odznaku porážky a vlastizrady příliš neměli. Koncem války byl shodou okolností zbytek zásilky těchto hodinek (cca 200 kusů !!!!!! Echt Echt rarität !!!) převážen stejným transportním vlakem, který vezl i jantarovou komnatu. Už tehdy předvídaví nacisté tušili jejich budoucí sběratelskou hodnotu. Zde stopa tohoto technického zázraku končí. Ozývají se nám ale hlasy z Polska, které tvrdí, že vlak s jantarovou komnatou byl objeven, což ovšem zatím polské politické špičky důsledně tají. Každopádně dochovaný počet hodinek je velmi malý a jejich hodnota a nedostupnost se blíží jistě alespoň Orlíkům. Pokud se na trhu objeví kusy z ,,jantarového" vlaku, propukne davové šílenství a sběratelé si budou rvát žíly holýma rukama.Já jenom čekám, kdy se tohle Strášovo pojednání (zase) objeví v nějaké odborné literatuře... Například "Německé hodinky 1939-1945"
Rodkopf Odesláno 21. června 2016 Nahlásit Odesláno 21. června 2016 Já jenom čekám, kdy se tohle Strášovo pojednání (zase) objeví v nějaké odborné literatuře... Například "Německé hodinky 1939-1945" Už mi psal Konrád Knirim, jestli bych mu to nemohl přeložit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se