Dez123 Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu Šmatlám pravidelně na topení a hrozně mě to sere. Speciálně v zimě, kdy to pouštím po vyjetí na vyšší rychlost a na sklo a za pár minut po ohřátí snižuji. Nejhorší je, že ten můj koncervoný verk se seká, prodleva do menu je tak dvě vteřiny. A line assist si vypínám, už mě to poslalo do příkopa, svodidel i protisměru. Stačí staré značení po rekontrukci nebo vyjeté koleje ve sněhu a je to o kejhák.
exBURN Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu Dobré je, si auto před nákupem vyzkoušet no. Je fakt, že manuální klima je v kombinaci ovládání přes display úplný peklo. Jinak k tomu lineassistu mám po 60 000km jiné zkušenosti.
Jarett Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu před 10 minutami, exBURN napsal: Jinak k tomu lineassistu mám po 60 000km jiné zkušenosti. My to máme ve vícero autech a popravdě je dost rozdíl mezi značkami, ve VW mě to obtěžuje, teď v Toyotě mi to příjde pozitivní, takže je evidentní, že nastavení se liší. Ale jak píšeš, v některých situacích to zachrání život a o to jde v prvé řadě
ragu Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu Je to tak. Měl jsem u Kia tragédie, Mercedes v pohodě a s adaptivním tempomatem to může jet skoro samo.
Ušák_linn Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu 4 hours ago, exBURN said: Dobré je, si auto před nákupem vyzkoušet no. Je fakt, že manuální klima je v kombinaci ovládání přes display úplný peklo. Jinak k tomu lineassistu mám po 60 000km jiné zkušenosti. No když jsme u toho vyzkoušení tak mi přijde že se dnes téměr vytratilo takové to půjčování na 3-4 dny. Dřív to byl takový standart bych řekl a dnes se o to člověk pomalu musí prosit a ještě dostane nevybavený shit. Pokud teda nemá vyloženě nákupní historii u konkrétního prodejce tak je s ním zacházeno jak kdyby šel pro rohliky.
ragu Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu Vždyť je dneska hned několik car sharingu kde si můžeš viz auto od pár minut až na několik dní. Není to levný samozřejmě.
Dez123 Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu (upraveno) před 4 hodinami, exBURN napsal: Dobré je, si auto před nákupem vyzkoušet no. Je fakt, že manuální klima je v kombinaci ovládání přes display úplný peklo. Jinak k tomu lineassistu mám po 60 000km jiné zkušenosti. Co mi firma dá, v tom jezdím, nemám co zkoušet před 30 minutami, Ušák_linn napsal: No když jsme u toho vyzkoušení tak mi přijde že se dnes téměr vytratilo takové to půjčování na 3-4 dny. Dřív to byl takový standart bych řekl a dnes se o to člověk pomalu musí prosit a ještě dostane nevybavený shit. Pokud teda nemá vyloženě nákupní historii u konkrétního prodejce tak je s ním zacházeno jak kdyby šel pro rohliky. U aut ještě celkem dobrý, ale při koupi motorky si vyzkoušíš úplný hovno, pokud se zrovna netrefíš do předváděčky. Upraveno 22. listopadu uživatelem Dez123 1
Zdenek1307 Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu před 5 hodinami, exBURN napsal: Dobré je, si auto před nákupem vyzkoušet no. Je fakt, že manuální klima je v kombinaci ovládání přes display úplný peklo. Jinak k tomu lineassistu mám po 60 000km jiné zkušenosti. Přijde mi, že na suchu je to ok, ale v zimě na vodě a sněhu je na mě ta reakce moc akční. Skoro bych řekl, že by to auto mohlo jít i do smyku. Někdy to používám, někdy ne. Každopádně teď už se mi to zapíná automaticky, stejně jako ty ostatní asistenti. Takže start auta = předstartovní rituál pilota v letadle 1
exBURN Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu Kluci jestli jezdíte tak, že vás korekce line assistu rozhodí do smyku, tak je čas se zamyslet . Je třeba ještě jedna věc - line assist má obvykle 2 druhy - buď je to jen asistent vyjetí z pruhu a nebo je to asistent následování v pruhu, asistent jízdy v pruhu atd. kdy úkolem prvního je zareagovat jen na neúmyslné opuštění pruhu. Až ty druhé, pokročilé verze umí auto držet v pruhu a fungují tak jako "autopilot". U toho asistenta pro vyjetí v pruhu je to občas nasírací, na druhou stranu jestli vás to nasere 2x za cestu na 5 vteřin tak je to docela dobrý ve srovnání s tím, že vám to třeba 200km kryje záda. A jak už jsem psal - v tom konkrétním úseku je dobré horizontální značení, obě auta co máme tam pruhy vidí a nedovolí přejet - změní lehce vektor jízdy, zavibrují do volantu a hned víš co se děje. A opět - u B8 se to občas trochu pralo ale B9 je v tom zase o krok dál a tam ty pruhy fungujou fakt naprosto parádně - takže čím novější, tím vychytanější systém. U Volva to funguje naprosto skvěle - musím říct, že po 2 letech s Volvem jsem s nim neskutečně spokojený. Tam o asistentech nevím až do chvíle, kdy jsou najednou potřeba . Třeba mrtvý úhel je schopný nepustit do pruhu, když tam je auto, ale je nastavený tak, že zbytečně nestresuje.
Micey Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu (upraveno) @exBURNJa vypinam pri nastartovani co muzu, hlavne kvuli tomu front assistu. Asi sme se o tom bavili, ale s tim v b9 taky normalne jezdis? Pac ten se teda mezigeneracne urcite zhorsil/vynervoval:) Upraveno 22. listopadu uživatelem Micey
exBURN Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu Čéče vubec nic nevypínáme a to žena je celkem střelec. Vypíná jen start stop. Ale řeším pořád problém se zpětnou kamerou tak mi dávali ted několikrát nový soft atd...
Micey Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu A nenadava ze to ji to samo zbytecne brzdi ci alespon hystericky rve? Pro me je to auto se zapnutym front assistem nepouzitelny, buhvi jestli to teda nemam nejak ete debilnejc nastaveny.. Kamera mi teda funguje normalne furt.
exBURN Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu (upraveno) Teď jsem se ptal a říkala že vůbec - že jestli ji to zařve jednou za měsíc tak je to moc - typicky v situaci kdy před tebou odbočuje auto z hlavní - ono bliká a brzdí, ty víš, že stihneš projet než odbočí a auto už to detekuje že bude náraz - ale to se není čemu divit, to auto nevidí blinkr. Není tam možnost nastavit citlivost? Nám zas vypadává kamera - 1z5 couvání se zpětná nezapne, tak má jen 270 stupnu kameru a nedokážou to pořád opravit. Upraveno 22. listopadu uživatelem exBURN
Micey Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu Jo.. tak to budto ma kazdy jedno auto jinak nebo jezdim jak debil. Coz nevylucuju:)
exBURN Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu Jako možný to je - víš co, pokud jezdíš agresivněji, myškuješ, tak to auto se z toho může pak zbláznit na to musíš zapnout race mode
safi Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu Občas jezdím v Enyaqu před FL se zapnutými všemi asistenty a ani jednou jsem neměl problém. Ano, když vidím stavební práce na silnici, tak čekám, že bude asistent přes volant reagovat, ale Škodovka to má fakt dobře nastavené. Není problém mezi volantem a pedály?
Lidoma Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu V 19. 11. 2025 v 12:24, Jarett napsal: Na konci léta jsem tu řešil, jestli koupit Land Rover Defender .... no a někdo mě tady přesměroval na Land Cruiser. Tak je doma, zatím super, tak uvidíme po čase Nádhernej koráb. Kromě ceny, se mi líbí úplně všechno. Ať jezdí a dělá radost ! 1
Ušák_linn Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu 9 hours ago, Dez123 said: Co mi firma dá, v tom jezdím, nemám co zkoušet U aut ještě celkem dobrý, ale při koupi motorky si vyzkoušíš úplný hovno, pokud se zrovna netrefíš do předváděčky. Já právě myslel, že u motorek se alespoň dělají takové ty zkoušecí dny jako u kol. Že si člověk zarezervuje a pak může jet na projížďku dle své libosti. To mi u těch aut poslední dobou vadí, když nějaký salesák tam furt musí sedět a do něčeho kecat. Daleko víc bych uvítal projížďku osamotě stejně jako u moto
Dez123 Odesláno 23. listopadu Nahlásit Odesláno 23. listopadu Ano, ty to akce občas jsou, ale tak jednou za rok. A i u toho kolikrát jedeš předem navolenou trasu ve štrůdlu s dalšíma lidma... alespoň tak jsem to viděl snad u RE?
exBURN Odesláno 23. listopadu Nahlásit Odesláno 23. listopadu Tohle byla taky sranda s tím testováním. U Audi se se mnou nechtěli vůbec bavit - A4 v sedanu jako předváděčku vůbec nemáme, bohužel. U Volva mi auto sehnali jako jeté, prodejce se se mnou jel projet, vše my vysvětlil a byl celkem fajn. Nebyl by problém auto půjčit na víkend. U Mazdy mi borec podal klíče a řekl, že auto je venku a že ho mám za hodinu vrátit. U Tesly se objednáš a auto si prostě na hodinu vyzvedneš. U Mercedesu vůbec nevím, tam jsem štěstí neměl. Renault měl program kdy ti auto půjčil na víkend nebo na týden. U jednoho nejmenovaného prodejce jsem zažil šok, kdy se mnou jel projet nové auto co měl na salonu (doufám že ne pro zákazníka) kolem bloku - v nádrží 5 litrů benzínu, všude folie...to byla fakt exotika U Kii taky neochota cokoliv projet. U VW a škody se mnou jezdili a asi by šlo taky domluvit půjčení, ale tam máme firemní smlouvu a bereme od nich auta. Nejhorší na tom je, že vám ale půjčí auto co zrovna mají jako předváděčku a budete rádi, když bude mít aspoň třeba motor co chcete. Na podobnou konfiguraci člověk může zapomenout úplně.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se