Igicz Odesláno 2. září Nahlásit Odesláno 2. září Servis to posilal z Frydku nekde do Kladna. Zjistim a dam Ti vedet. Jezdim ted po cisteni druhy nebo treti tyden a cajk. Za par dni mam vymenu oleje, tak to budou opet kontrolne napojovat na diagnostiku. 1
Koprisalov Odesláno 2. září Nahlásit Odesláno 2. září Nechal jsem čistit na passatu u nás, severní Čechy. Záruka 100 000 km nebo dva roky . Vše v pohodě, okolo těch 100 000 už ty regenerace zase byly častější.
Igicz Odesláno 3. září Nahlásit Odesláno 3. září před 18 hodinami, kloubik napsal: ahoj - mel bys prosim nejake reference na to cisteni dpf? kam jsi daval a jaky byl vysledek? Pripadne pokud by mel nekdo referenci idealne v Praze na konkretni firmu? Taky me to bohuzel ceka. Bylo to čištěno zde. Servis, kam dáváme všechna firemní auta s nimi spolupracuje několik let. Prý to kovové pouzdro rozřežou, filtr vyčistí a pouzdro zase svaří. https://www.dpf-tech.cz/ 1
KFL Odesláno 6. září Nahlásit Odesláno 6. září Dotaz do pléna, byť jen lehce bokem od tématu. Potřebuju odvézt 5 dospělých na vzdálenost cca 1600 km a půjčit si tudíž nějaký větší auto (Včko, Mulťáka apod.), abysme se nemačkali všichni v oktávce/A4. Prolezl jsem pár webů v Praze, ceny strašný, kilometrový omezení taky... Dotaz zní - máte někdo jakoukoli zkušenost s nějakou konkrétní půjčovnou, popř. kde nejlépe získat prostornější auto od čtvrtka ráno do soboty/neděle (popř. pondělí) a nevykrvácet na tom 30 táců? Což je tak průměrná cena, co jsem tak různě našel... Za případné tipy děkuji .
DavidLC Odesláno 15. září Nahlásit Odesláno 15. září Má někdo reálnou zkušenost s Ford Kuga 2,5 hybrid ? Na Spořilově mají novou v pěkné výbavě za 660 tis. s DPH, což mě přijde super...
M109 Odesláno 15. září Nahlásit Odesláno 15. září před 46 minutami, DavidLC napsal: Má někdo reálnou zkušenost s Ford Kuga 2,5 hybrid ? Na Spořilově mají novou v pěkné výbavě za 660 tis. s DPH, což mě přijde super... Mám ju (ako služobné) , čo by si chcel vedieť?
rado74 Odesláno 16. září Nahlásit Odesláno 16. září před 6 hodinami, M109 napsal: Mám ju (ako služobné) , čo by si chcel vedieť? aj mňa by zaujímali nejaké osobné skúsenosti zatiaľ vizerá, že je v tom spoľahlivá technika za celkom rozumný peniaz
Peta-Biker Odesláno 16. září Nahlásit Odesláno 16. září před 7 hodinami, DavidLC napsal: Má někdo reálnou zkušenost s Ford Kuga 2,5 hybrid ? Na Spořilově mají novou v pěkné výbavě za 660 tis. s DPH, což mě přijde super... Můžu vědět, kde je Kuga s 2.5 za 660? Na webu jsem nenašel ani jednu skladovku.
DavidLC Odesláno 16. září Nahlásit Odesláno 16. září před 5 minutami, Peta-Biker napsal: Můžu vědět, kde je Kuga s 2.5 za 660? Na webu jsem nenašel ani jednu skladovku. Na Sautu, nabízí Autopalace Spořilov. Kamarád si jí asi bude kupovat.
DavidLC Odesláno 16. září Nahlásit Odesláno 16. září před 7 hodinami, M109 napsal: Mám ju (ako služobné) , čo by si chcel vedieť? Nějaké dojmy, něco zlobí, plusy/mínusy v reálu, spotřeba? Díky, nechci trápit recenzí, jen třeba heslovitě.
Rybkin Odesláno 16. září Nahlásit Odesláno 16. září před 1 hodinou, Peta-Biker napsal: Můžu vědět, kde je Kuga s 2.5 za 660? Na webu jsem nenašel ani jednu skladovku. https://www.autopalace.cz/skladove-vozy/nove-ford-kuga-titanium-2-5-duratec-hev-132kw-180k-2-5-duratec-hev-132-kw-automat-bila-frozen-czwnc0971.html 1
Rybkin Odesláno 16. září Nahlásit Odesláno 16. září (upraveno) před 2 hodinami, DavidLC napsal: Nějaké dojmy, něco zlobí, plusy/mínusy v reálu, spotřeba? Díky, nechci trápit recenzí, jen třeba heslovitě. Mám Kugu HEV půl roku. Plusem je určitě odladěný hybrid se stejným principem jako hybridy Toyota včetně E-CVT převodovky, základ je 2,5l motor původem od Mazdy s nepřímým vstřikem a rozvodovým řětězem, spotřeba město 5,5l, dálnice počítej 7-8l, já mám těžkou nohu a jezdím kombinaci 6,7l.Ve srovnání s RAV 4 mi Kuga přijde ve všech režimech výrazně tišší.Je to Ford, takže dobře udělanej podvozek který dobře jezdí i bez víceprvku, na sedmnáctkách s vysokým profilem komfortní auto.Plus je pro mě dostupnost i rozumná cena servisu. Mínus za mě určitě sedačky, mám základ Titanium a 190cm a už po 100km trpím, krátký sedáky. Velký mínus je pro mě dotykový ovládání všeho přes displej, nemám to rád a pořád jsem si nezvykl. Absence keyless na zadních dveřích. Na ovládání převodovky kolečkem je třeba si zvyknout, není to tak intuitivní jako páka. Kufr není tak velkej jak by velikost auta mohla napovídat plus roletka je debilně řešená.Kufr se dá prodloužit posunutím zadních sedadel. Do vyšších výbav se dají připlatit ERGO sedačky které jsou výrazně lepší než ty moje, vyšší výbavy mají dvojitá akustická skla a elektrický kufr, za 25k se dají připlatit Matrixy které fungují skvěle ale mají kolotočářskou svítící lištu lištu na víku motoru, základní ledky fungují dostatečně, 4x4 je kardanem a vzadu je vždy víceprvek.Z výroby se dají za hubičku objednat celoroční Continentaly. I přes nějaké zápory je to za 660 tisíc super kup a vůbec bych neváhal, relativně velký, komfortní auto pro čtyři lidi, se slušnou dynamikou a spotřebou. Upraveno 16. září uživatelem Rybkin 2 2
DavidLC Odesláno 16. září Nahlásit Odesláno 16. září před 40 minutami, Rybkin napsal: Mám Kugu HEV půl roku. Plusem je určitě odladěný hybrid se stejným principem jako hybridy Toyota včetně E-CVT převodovky, základ je 2,5l motor původem od Mazdy s nepřímým vstřikem a rozvodovým řětězem, spotřeba město 5,5l, dálnice počítej 7-8l, já mám těžkou nohu a jezdím kombinaci 6,7l.Ve srovnání s RAV 4 mi Kuga přijde ve všech režimech výrazně tišší.Je to Ford, takže dobře udělanej podvozek který dobře jezdí i bez víceprvku, na sedmnáctkách s vysokým profilem komfortní auto.Plus je pro mě dostupnost i rozumná cena servisu. Mínus za mě určitě sedačky, mám základ Titanium a 190cm a už po 100km trpím, krátký sedáky. Velký mínus je pro mě dotykový ovládání všeho přes displej, nemám to rád a pořád jsem si nezvykl. Absence keyless na zadních dveřích. Na ovládání převodovky kolečkem je třeba si zvyknout, není to tak intuitivní jako páka. Kufr není tak velkej jak by velikost auta mohla napovídat plus roletka je debilně řešená.Kufr se dá prodloužit posunutím zadních sedadel. Do vyšších výbav se dají připlatit ERGO sedačky které jsou výrazně lepší než ty moje, vyšší výbavy mají dvojitá akustická skla a elektrický kufr, za 25k se dají připlatit Matrixy které fungují skvěle ale mají kolotočářskou svítící lištu lištu na víku motoru, základní ledky fungují dostatečně, 4x4 je kardanem a vzadu je vždy víceprvek.Z výroby se dají za hubičku objednat celoroční Continentaly. I přes nějaké zápory je to za 660 tisíc super kup a vůbec bych neváhal, relativně velký, komfortní auto pro čtyři lidi, se slušnou dynamikou a spotřebou. Moc ti děkuji, super, cenné info, možná i pro někoho dalšího. Mám psychicky "problém" odejít od Toyoty, ale za tyhle peníze je Ravka z 2021 a min. kilem najeto, to je rozumově nepobratelné. Mě rozum říká, nechat si svoje a řešit až to přijde. Tak uvidím, ještě jednou moc děkuji za čas. Předám i kámošovi, ten ji možná už dneska bude kupovat.
Rybkin Odesláno 16. září Nahlásit Odesláno 16. září před 3 minutami, DavidLC napsal: Moc ti děkuji, super, cenné info, možná i pro někoho dalšího. Mám psychicky "problém" odejít od Toyoty, ale za tyhle peníze je Ravka z 2021 a min. kilem najeto, to je rozumově nepobratelné. Mě rozum říká, nechat si svoje a řešit až to přijde. Tak uvidím, ještě jednou moc děkuji za čas. Předám i kámošovi, ten ji možná už dneska bude kupovat. Tak jasně, Ravka je Ravka, jezdí jich miliony, je to ověřená technika, bezpochyby kvalita, jenže tu cenu bych si neobhájil, tady máš nové auto se zárukou za cenu pětiletýho auta a s tímhle hybridem problémy nejsou, už mají v "mém" servisu i Smaxy a Mondea s tímhle motorem 250k km plus a bez problému. Kámoš ať si tam nejdřív zavolá, často jdou ty auta už v rezervaci nebo prodaná ale na stránkách pořád visí.
DavidLC Odesláno 16. září Nahlásit Odesláno 16. září před 2 minutami, Rybkin napsal: Tak jasně, Ravka je Ravka, jezdí jich miliony, je to ověřená technika, bezpochyby kvalita, jenže tu cenu bych si neobhájil, tady máš nové auto se zárukou za cenu pětiletýho auta a s tímhle hybridem problémy nejsou, už mají v "mém" servisu i Smaxy a Mondea s tímhle motorem 250k km plus a bez problému. Kámoš ať si tam nejdřív zavolá, často jdou ty auta už v rezervaci nebo prodaná ale na stránkách pořád visí. No je to tak....motoru bych se nebàl, pokud tu převodovku nechali na patentech Toyoty (snad to je takhle) tak o.k. Ja mám na Priusu necelý 3 kila a funguje. Jo, on už to s nimi řeší, takže měl zamluveno, dneska má potvrdit a platit, včera jsme spolu o tom mluvili. Díky ještě jednou
M109 Odesláno 16. září Nahlásit Odesláno 16. září @Rybkin to zhrnul aj za mňa, tak len pát postrehov: mám ho asi rok a pol, aktuálne niečo vyše 51 tisíc km. Jazdím väčšinou dlhé trasy - diaľnice (Firma je v Prahe, takže SK - Praha skoro každý týždeň, bol som s ním v NL atď.). Nie som práve pomalý šofér (ak sa Vám na chrbát na D1 bude tlačiť sivá Kuga, skúste kozu ;), napriek tomu spotreba je relatívne slušná, myslím že sa drží pod sedem a pol. Kedysi sa hovorilo, že hybrid a diaľnica nejdú z hľadiska spotreby dohromady, dovolím si nesúhlasiť, pred tým som jazdil tie isté trasy s dieslom, (dvojlitrový Tucson), spotrebu som mal obdobnú, možno o niečo vyššiu. Sily má dosť, reakcie sú slušné, napriek tomu správaním a pocitovo je to auto skôr na defenzívny typ jazdy. Ťahanie - vyskúšané raz, ťahal som (na ťažnom) na tráve svoj starý Focus, keď sme ho nepojazdný dali zošrotovat a odťahovka sa bála že by zapadla, ani si nevšimol že vlečie za sebou jeden a pol tony. Prevodovka je vzhľadom na viruálne prevodové stupne rozhodne príjemnejšia než v Toyote (polovička má Corollu, môžem porovnať). Mám ho vo vyššej výbave, ST line, vrátane Ergo sedačiek s el. nastavením a pamäťou, B&O zvuku, ktorý je veľmi slušný, okrem absencie napr. fyzických tlačidiel nastavení klímy mu nemám veľmi z hľadiska komfortu čo vytknúť - ale zase ja nie som veľmi náročný. Elektronika a asistenti sú naladení dobre, podržia ale veľmi neotravujú, až na asistenta bdelosti a kontrolu prekročenia rýchlosti (samozrejme) väčšinou nevypínam (kontrola prekročenia rýchlosti sa dá vypnôť dlhším podržaním jedného tlačítka na volante, takže OK). Adaptívny tempomat je spoľahlivý, Na to, aká je to na môj vkus veľká krava, sa s tým dá parkovať relatívne pohodlne vďaka kamerám, ktoré davájú bird view, (kamera vzadu, vpredu, v spätných). Čo by som vytkol,a to je asi záležitosť špecificky môjho exempláru, je lícovanie / zmontovanie plastov - v batožinovom priestore sa mi dva diely bočníc trochu rozišli na oboch stranách, pričom nič (okrem batohu alebo kufru) neprevážam. Obdobne občas mám pocit malého pohybu plastu stredového displeja na hornej hrane, ako nejaký flex. Na druhej strane taká Toyota má celý predný panel s flexom. Z hľadiska stavby z toho auta ide pocit solídnosti. Iste, nemôže sa to porovnávať s Range Roverom spred 15 rokov, (kde plechy boli štýl Volga (pre pamätníkov:)). Z hľadiska jazdných vlastností, keď idem cez Pezinskú Babu, a sú na to podmienky, dá sa to užiť si - samozrejme, v rámci normy, je to SUV. Celkovo, veľmi spokojný, a za tie peniaze spomenuté vyššie určite. 2 2
Rybkin Odesláno 16. září Nahlásit Odesláno 16. září před 19 minutami, M109 napsal: @Rybkin to zhrnul aj za mňa, tak len pát postrehov: mám ho asi rok a pol, aktuálne niečo vyše 51 tisíc km. Jazdím väčšinou dlhé trasy - diaľnice (Firma je v Prahe, takže SK - Praha skoro každý týždeň, bol som s ním v NL atď.). Nie som práve pomalý šofér (ak sa Vám na chrbát na D1 bude tlačiť sivá Kuga, skúste kozu ;), napriek tomu spotreba je relatívne slušná, myslím že sa drží pod sedem a pol. Kedysi sa hovorilo, že hybrid a diaľnica nejdú z hľadiska spotreby dohromady, dovolím si nesúhlasiť, pred tým som jazdil tie isté trasy s dieslom, (dvojlitrový Tucson), spotrebu som mal obdobnú, možno o niečo vyššiu. Sily má dosť, reakcie sú slušné, napriek tomu správaním a pocitovo je to auto skôr na defenzívny typ jazdy. Ťahanie - vyskúšané raz, ťahal som (na ťažnom) na tráve svoj starý Focus, keď sme ho nepojazdný dali zošrotovat a odťahovka sa bála že by zapadla, ani si nevšimol že vlečie za sebou jeden a pol tony. Prevodovka je vzhľadom na viruálne prevodové stupne rozhodne príjemnejšia než v Toyote (polovička má Corollu, môžem porovnať). Mám ho vo vyššej výbave, ST line, vrátane Ergo sedačiek s el. nastavením a pamäťou, B&O zvuku, ktorý je veľmi slušný, okrem absencie napr. fyzických tlačidiel nastavení klímy mu nemám veľmi z hľadiska komfortu čo vytknúť - ale zase ja nie som veľmi náročný. Elektronika a asistenti sú naladení dobre, podržia ale veľmi neotravujú, až na asistenta bdelosti a kontrolu prekročenia rýchlosti (samozrejme) väčšinou nevypínam (kontrola prekročenia rýchlosti sa dá vypnôť dlhším podržaním jedného tlačítka na volante, takže OK). Adaptívny tempomat je spoľahlivý, Na to, aká je to na môj vkus veľká krava, sa s tým dá parkovať relatívne pohodlne vďaka kamerám, ktoré davájú bird view, (kamera vzadu, vpredu, v spätných). Čo by som vytkol,a to je asi záležitosť špecificky môjho exempláru, je lícovanie / zmontovanie plastov - v batožinovom priestore sa mi dva diely bočníc trochu rozišli na oboch stranách, pričom nič (okrem batohu alebo kufru) neprevážam. Obdobne občas mám pocit malého pohybu plastu stredového displeja na hornej hrane, ako nejaký flex. Na druhej strane taká Toyota má celý predný panel s flexom. Z hľadiska stavby z toho auta ide pocit solídnosti. Iste, nemôže sa to porovnávať s Range Roverom spred 15 rokov, (kde plechy boli štýl Volga (pre pamätníkov:)). Z hľadiska jazdných vlastností, keď idem cez Pezinskú Babu, a sú na to podmienky, dá sa to užiť si - samozrejme, v rámci normy, je to SUV. Celkovo, veľmi spokojný, a za tie peniaze spomenuté vyššie určite. Souhlas, slícování interiéru a plastů není nic moc, nečalouněné podběhy kol v kufru se velmi snadno poškrábou. Ale bídné zpracování interiéru je dnes i u mnohem dražších aut, viz Merc, Audi.
Boris313 Odesláno 18. září Nahlásit Odesláno 18. září Ahoj, zabývá se někdo tady dovozem aut z Německa? Budu rád za kontakt/doporučení. Děkuji.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se