dlubix Odesláno 8. února 2016 Nahlásit Odesláno 8. února 2016 A me rekli, jestli jsem rozhodnutej, jestli nechci neco pridat...
Wanderer Odesláno 8. února 2016 Nahlásit Odesláno 8. února 2016 Taky doporučuji udělat maximum skupin, jeden neví, kdy se to bude hodit. Mě se Ačko hodilo nedávno, že jsem mohl přihlásit zbraň bez tormentace. Byla to taková výpomoc dobré známé. Bez A by mi to nevydali. Můžeš na to nakoupit náboje ke zbrani, kterou nemáš apod.
dlubix Odesláno 8. února 2016 Nahlásit Odesláno 8. února 2016 Můžeš na to nakoupit náboje ke zbrani, kterou nemáš apod.To muzu i na B, ni?
Kairos Odesláno 8. února 2016 Nahlásit Odesláno 8. února 2016 Neni spatne mit B, nektere strelecke kluby ho vyzaduji a kdyz strilis vic, tak je kazda clenstvim usetrena koruna dobra
straspol Odesláno 8. února 2016 Nahlásit Odesláno 8. února 2016 Nechám si poradit, ale příklad s tím AK47 v mém případě nefunguje. K čemu to ještě může být v praxi dobré?Moje zkušenost : přepisoval jsem pistoli z táty na mě. Stará číza, zajímavá, sběratelský kousek. Nic světoborného, ale taky nic na vyhození, líbí se mi. Na policajtech : ,,chybí jakási značka, musí se udělat zkušebna". Neva, povídám si, tak ji tam pošlem. A pak už jen překvápko : ,,neprošla tormentací, prasklý rám". No- povídali- bouchačka na odpis... ,,nechte ji zlikvidovat"... Já měl ale čerstvě zbroják i s áčkem. Takže odpověď ,,likvidace v žádném případě, napíšeme ji na áčko, žádám vydání vraku". Ale ale, ale ale .....a copak mi přišlo k vyzvednutí? Celkem zdravá číza se závadou ,,Nefunkční pádová pojistka (!)" Hustý... zašel jsem k Novotnému na opravu a další zkouškou prošla v pohodě, a mám ji na normálních papírech. Ale nebýt áčka, měl bych kulový. Tenkrát byla ta kategorizace nová, lidi nebyli zvyklí, ale hodila se .
gunman Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Odesláno 9. února 2016 Přemejšlím, který starý čz měli pádovou pojistku. Co to je za model?
straspol Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Odesláno 9. února 2016 Taky mi to není jasný tohle je stará ,,červená" strakonická padesátka. Dovodil jsem si, že pravděpodobně při zkoušce pádu protlačovala úderník a tak jsem prostě nechal udělat u Novotného opravu. Podruhé prošla bez problémů. Myslím si že měli hlavu v pejru a něco tam napsat prostě museli...
Jeremy Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Odesláno 9. února 2016 Jedna bouře ve sklenici vody: http://vary.idnes.cz/nedovolene-ozbrojovani-zena-objednala-laserovy-zamerovac-zbrane-karlovarsky-kraj-gks-/vary-zpravy.aspx?c=A160209_132727_vary-zpravy_ba ...mě přivedla k otázkám:- když si to koupím a mám to v šuplíku, je to zakázané? Myslel jsem, že ne...- když to našroubuju na airsoftku a lítám s tím po lese, je to zakázané? Myslel jsem, že ne, ale asi nakonec jo - i softka je zbraň, i když jiné kategorie- na ostré to bylo od začátku jasně zakázané (i když imho nesmyslně..)
gunman Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Odesláno 9. února 2016 Zrovna v pondělí jsem ničil v lise něco podobného. Chlapec si objednal optiku na aliexpresu, na které byl přichycený laserový zaměřovač. Celníci to chytli, předali na kriminálku, ta dala dotaz na zbraně pčr a bylo doporučeno zakázaný doplněk u licencované firmy zničit. Majitel donesl, lis zničil a od dostal papír o zničení, který donesl na pčr. Jestli to bude stačit nebo to bude mít nějaký další vývoj nevím. Jednalo se u šmucku za pár dolarů, takže to nikoho moc netrápilo.
Tittus Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Odesláno 9. února 2016 Jedna bouře ve sklenici vody: http://vary.idnes.cz/nedovolene-ozbrojovani-zena-objednala-laserovy-zamerovac-zbrane-karlovarsky-kraj-gks-/vary-zpravy.aspx?c=A160209_132727_vary-zpravy_ba ...mě přivedla k otázkám:- když si to koupím a mám to v šuplíku, je to zakázané? Myslel jsem, že ne...- když to našroubuju na airsoftku a lítám s tím po lese, je to zakázané? Myslel jsem, že ne, ale asi nakonec jo - i softka je zbraň, i když jiné kategorie- na ostré to bylo od začátku jasně zakázané (i když imho nesmyslně..) Hlavně si myslím, že to je nějaká kachna. Jestli jsi si někdy zkoušel objednat něco ze Států, tak asi tušíš, co je ITAR a jak by teda fungovalo zaslání laserového zaměřovače.
Jeremy Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Odesláno 9. února 2016 Hlavně si myslím, že to je nějaká kachna. Jestli jsi si někdy zkoušel objednat něco ze Států, tak asi tušíš, co je ITAR a jak by teda fungovalo zaslání laserového zaměřovače.Nevím, co je ITAR (asi bych to našel na google), ale z US jsem objednával součástky do Glocka a v pohodě (stojina, spoušť, vratná pružina, záchyt závěru a mířidla). Objednával jsem tam před časem (cca 5 let) leaserový zaměřovač k použití na airsoftce a v pohodě. Sice už je dávno prodanej, protože to je kravina, ale problémy jsem tehdy s dovozem neměl... Tak jsem asi měl kliku..
FanThomino Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Odesláno 9. února 2016 Nevím, co je ITAR (asi bych to našel na google), ale z US jsem objednával součástky do Glocka a v pohodě (stojina, spoušť, vratná pružina, záchyt závěru a mířidla). Objednával jsem tam před časem (cca 5 let) leaserový zaměřovač k použití na airsoftce a v pohodě. Sice už je dávno prodanej, protože to je kravina, ale problémy jsem tehdy s dovozem neměl... Tak jsem asi měl kliku..Tehdy to byla úplně jiná situace. Loni mi neposlali přímo ani hledí k revolveru.
Tittus Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Odesláno 9. února 2016 (upraveno) Právě, mně neprošla mířidla a ani zásobníky. Neumím si představit, že by prošel laser. Jestli to pošle někdo soukromě z ebay a projde to, tak o tom se hádat nechci. Edit: ITAR (International Traffic in Arms Regulations) and the EAR (Export Administration Regulations) are export control regulations run by different departments of the US Government. Both of them are designed to help ensure that defense related technology does not get into the wrong hands. Upraveno 9. února 2016 uživatelem Tittus
ax38 Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Odesláno 9. února 2016 To je podle mě blbost, protože žádost dáváš na policajty a na zkoušce je jen komisař. Ten s tím nemá už nic společného. Dozor ze strany PČR je jen dozor. Pokud se to teda nedělá na fízlárně a pak přesun na střelby, ale to mi přijde jako přitažené za vlasy.K čemu je vlastně to A dobré ? Na zkoušce u nás byli i policajti a na ty žádosti se píšou zezadu testy. Jen ty křížky na skupinách měli jestě obtáhlé barevným fixem, aby si to měkdo v průběhu testů ještě svévolně nerozmyslel. Ale jak se tady píše, každý to má asi trochu jinak. Ja chtěl taky jen E ale nakonec mě na A překecali policajti, že se to může hodit
ggrand Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Odesláno 9. února 2016 Jak muzes zadat dalsi skupinu, kdyz nemas vyplnenou zadost a ani zaplaceno kolkem?
ax38 Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Odesláno 9. února 2016 Na tu žádost se píšou testy, takže jí fyzicky u zkoušky máš http://www.mvcr.cz/soubor/3-4-zkouska-zp-prihl-vyhodnoceni-sk-a-e-pdf.aspx A za skupiny se platí, až jak je zkouška hotová a jde se žádat o zbrojní průkaz. Nechci se ale dál hádat, prostě nám to nabídli, třeba to není standartní postup, nevim...
Tittus Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Odesláno 9. února 2016 Za zkoušku se neplatí za každou skupinu, to až za vydání zbrojáku.
Harry Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Odesláno 9. února 2016 Vrcholoví závodní střelci zpravidla používají to nejlepší nikoliv nejdostupnější a to jak u nás tak ve světě. Těch pár myslivců co od vás střílí kvz glokem a čézetou opravdu nejsou reprezentativní vzorek. :-) - toto prohlašuji za krávovinu... Mistři světa střílí i s Glocky (a těchto titulů dosáhli), S&W, CZ-75... Ano, jde o akční disciplíny, ne o mířenku. Vrcholový sportovec střílí s tím, co mu sponzor dá (a drží hubu a krok a chválí to jak je to nejvíc nejlepší)... Jen pro upřesnění - sponzor mu sponzoruje především střelivo a ostatní (letenky, náklady na soutěže, ubytování atd.), protože zbraň je v nákladech téměř zanedbatelná položka... Jakoze neni Glock spatny, nebo je Beretta lepsi ? Treba na uvedenou Berettu mam par vyhrat. Pokud pominu cenu, tak rychle vyndani hlavne protivnikem. Dal nachylnost na kvalitu streliva, vetsi vaha. Jak už bylo řečeno - tohle je taková blbost... Nic se nedeje chlape, vse je v pohode . Jen mi ver, ze tento muj argument nebyl z podnetu v nejakem filmu i kdyz jsem to vazne v nejakem akcnim filmu videl. Bohuzel stalo se to 1 memu znamemu. Fakt je ten, ze udelal chybu a dostal se nezdrave vzdalenosti s utocnikem. Je to extremni situace, ktera je malo pravdepodobna, ale stala se. Nejak tomu tak úplně nevěřím, protože: Tady je to tak krásně zavádějící - co totiž není vidět je, že dotyčný musel při otočení rozborné páčky o 90° zároveň ukazovákem druhé ruky (kterou to drží) stisknout tlačítko blokace rozborné páčky, které je z druhé strany... - tedy je fakt, že tuto zbraň lze rozebrat i s nábojem v komoře a s vloženým zásobníkem (upřímně si nejsem jistej, jestli to jde i jiné zbraně).- pravděpodobně by bylo možné se to naučit udělat z pozice osoby stojící proti zbrani. Vyžadovalo by to hodně drilu (umím to předvést, ale pěkně v klidu a pomaličku)- považuju ale za vysoce nepravděpodobné, že by to někdo dokázal udělat dobře, přesně a rychle (což by byla podmínka) při reálném ohrožení touto střelnou zbraní... Tedy pěkný trik do filmu, kde tu pistoli měli jistě mírně upravenou, vtipná a cool ukázka na střelnici, když se to dělá pomalu - ale naprosto nereálné skutečné použití... Když dělám zkoušku odb. zp. na kategorii B+E, tak střílím JEN z pistole nebo může komisař nařídit kromě střelby z pistole také střelbu z malorážky? U zkoušek když máš skupiny B + E, tak zákon říká: - manipulace s krátkou kulovou zbraní (pištol), dlouhou kulovou zbraní (malorážka) a brokovnicí. Tedy se všemi! - střelba se provádí pro skupinu E krátkou kulovou zbraní (pištol 10m) - Střelba pro skupinu B se provádí buď krátkou kulovou, nebo dlouhou kulovou zbraní. Tedy je na rozhodnutí komisaře, jestli mu pistole na 10m co musíte střílet kvůli E stačí, nebo jestli budete střílet i s malorážkou. Brokovnicí rozhodně ne. Přijďte někdy na střelnici, můžu spoustu věcí doložit i názornou ukázkou v praxi... Pravda, občas tím někomu zbořím nějaký představy, ale co už
OldaA Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Odesláno 9. února 2016 (upraveno) Pokud mě mysl neklame poslední titul z IPSC s Glockem je z roku 2011 (Randi Rogers, Ladies Standard) a ten Glock byl GLOCK 35 postavený u S&J Custom. Myšlenka že mistr světa má stejnou pistoli jakou si koupíte v krámě je stejně pravděpodobná jako že VW Polo R, které VW prodává, bude vlastně stejné jako to kterým jezdí Latvala. Upraveno 9. února 2016 uživatelem OldaA
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se