Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Připomíná mi to Pepíčka, jak přijde do houslí, otevře futrál a vypadne na něj samopal. Učitelka se zhrozí : ,,Pepíčku, to je teda průšvih, kde jsi k tomu přišel...?"  ,,Paní učitelko, to je daleko větší průser než si myslíte, to totiž vypadá že je teď táta v bance s mýma houslema !!! " 

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, chci se zeptat, shánIm výplně do původního kufříku na CZ 75, ty původní se jaksi "vysípaly". Nedá se to někde sehnat?

Plus ještě, jakej kydex na tuhle vrtacku, mám pouzdro s pojistkou, ale mám dlouhé prsty, takže při tahání krcim ukazovak a občas zadrhnu.

Odkaz ke komentáři

Tak takhle hrubá příprava, v pondělí to pude k čalouníkovi na finále. :D :D :D

Skvělý, kombinace sci-fi a období prohibice v USA...:-)! To mi musíš někdy ukázat, nechceš se stavit na kafe? 

Odkaz ke komentáři

Mám radost, po 5 letech bez IPSC a bez střílení jsem se vrátil s AR15. Dopadl jsem v OPENu v horní polovině, takže jsem spokojenej a příští rok budu pokračovat. Možná zase i s pistolí...

Počasí jak se sluší a patří na pušku - bláto stříkalo na všechny strany!

post-322-0-80761000-1477303487_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Dotaz na brokové odborníky. Včera jsem si hrál s Derya SPX-101 u souseda v garáži, porovnávali jsme ji s jeho Hawkem a zkusil jsem ji nabít jeho náboji 12x76. 4 se vešly, pátému chyběl kousek, no co, je to 4+1. Dnes jsem Deryu přihlásil a když jsem z úřadu odjížděl, zjistil jsem, že v Průkazu zbraně je ráže 12x70. Volal jsem jim, že se spletli a oni že ne, že na zbrani je uvedeno 12x70. Kouknul jsem na Deryu a na hlavni je napsáno, že je určena pro 12x70 a 12x76 (je to napsáno anglicky a v palcích, ale význam je jasný), oni to jen nedočetli do konce a do průkazu napsali první uvedenou ráži. Vygooglil jsem, že u brokovnic není problém použít i náboj kratší než pro jaký je určena a v tomto případě to napsal přímo na zbraň i výrobce, i když v trochu nelogickém pořadí, osobně bych zmínil nejprve primární, delší náboj a pak ten kratší. Tak jsem tam zajel zpět, oni se omluvili a udělali nový Průkaz zbraně s ráží 12x76. Doma jsem kouknul, co mi to k brokovnici prodali za střelivo a ono 12x70. Tak jsem je začal soukat do trubky a ejhle, krásně se jich tam vešlo 5. A v pohodě se i natahují do hlavně. Takže to vypadá, že kapacita 12x76 je 4+1 a kapacita 12x70 je 5+1. A mám dotaz - může nastat problém s dlouhodobým skladováním zbraně s takto plným zásobníkem? Protože zásobníková pružina je víc stlačená oproti 4 nábojům ráže 12x76... Díky.

Odkaz ke komentáři

Podle mě to bude jen podle kvality materiálu ne ? V Glocku je při plném napáskování zádobníku taky pružina stlačená na maximum a ničemu to nevadí. Je pravda, že u brokovnice za 7.000,- CZK asi žádné zázračné materiály čekat nelze, ale u Uzkon TRX mám taky nacpáno na maximum .... tak uvidíme co časem ....

Odkaz ke komentáři

Jak názvy napovídají, první náboj je kratší, druhý delší. Proto se 70ek může vejít do trubky víc. Ale pozor, měří se "po rozbalení", takže narazíš na některé 70ky, kterých tam taky nenarveš tolik (typicky buckshoty). 76 mají větší prachovou náplň a víc olova, takže někdy se jim taky říká "magnum". Ještě existuje 12x89, to už by byl asi supermegaultramagnum.

Ale 70 můžeš v klidu střílet i ze 76ky, nic se nestane, je totiž stavená na vyšší tlaky.

Pružina zásobníku stojí pár stovek.

Já osobně bych tam ale nechal jeden nebo dva náboje, aby byla připravená hned. A když uvidím, že je klid, tam za pár vteřin doláduju ostatní, které mám někde poblíž.

.. 12x70 a 12x76..

Upraveno uživatelem Jeremy
Odkaz ke komentáři

Jeremy - díky, tak nějak jsem to chtěl dělat. Cena je vedlejší, spíš nevím, jak se dá pružina na Deryu sehnat, tak jsem si říkal, že ji nebudu zbytečně unavovat...

Odkaz ke komentáři

Potřeboval bych hoši do budoucna poradit. Přemejšlím o nějaké samonabíjecí pušce. Na vojně jsme měli 58 (sklopky/pádla) a vot tý doby jsem to nedržel. Problém je ale spíš co vybrat. Střílel bych z toho zřídka. Nějakej kurz by byl samozřojmost.

Kamarád mi momentálně doporučil akci na Zastavu v Zeleném Sportu. Cena prý za nový kver po odečtu nábojů zdarma je ok. Je to na mně ale celkem na rychlo, takhle něco kupovat.

Jinak v potaz přichází třeba 858 + nějakej tuning, na což jsem tady četl rozdílné názory. AR 15 mě nějak nebere. Saigy se moc neobjevují v prodeji. AK by se mi asi líbilo, doplňků je plno, stejně jak na kosu. Nebo EVO 3, ale chvála na kvalitu je různa. Dá se půjčit třeba v Cestlicích.

Tak nevím..

Odkaz ke komentáři

Jsem zvědav na reakce, co člověk, to názor, každý považuje své řešení za dobré. A přitom jsou dobrá všechna - Zastava, 858, AK, AR..., každá varianta je pro někoho nejlepší, proto se ty zbraně prodávají. Co čekáš za radu - nejlevnější, nejpřesnější, na které nejmíň proděláš až budeš končit...? Já zvolil jednu z nich, ale nechci ji doporučovat, stejně dobrých je víc, i lepších. Tehdy jsem to nějak cítil, stále nelituji ani nemám pochybnosti, tak to pro mne asi byla správná volba. Mimochodem, teď jsem si koupil plastový zásobník od FABu, pískový, jako další doplňky. Vůbec ho nepotřebuju. Ale líbil se mi. A udělalo mi to radost:-).  

post-3283-0-43326100-1477416679_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Asi nepotřebuju jasnou odpověď. Spíš co je opravdu průser, do čeho nejít. Třeba Galil je prý vcelku šrot, tedy to, co se tady prodává.

Asi bych to viděl předběžně na nějaké AK a v rámci možností na to dokupoval pomalu nějaké doplňky. Já vím, člověk si to může koupit rovnou, ale to by mně asi nebavilo.

Odkaz ke komentáři

Pro mě je šrot vedle Galilu i SA58 a 858. Proč to kupovat, když AR-15 je přesnější, lehčí a má mnohem nižší zpětný ráz ? Navíc i začátečník s tím dokáže slušně trefovat - u variant na SA58 a 858 jsem vždy slyšel jen legendy, jak si s tím na vojně všichni vystříleli vopušťáky a jak se s tím dá v pohodě přesně střílet a když pak jsem kdekoli na střelnici, tak jsou tito uživatelé rádi, že na 100 metrů trefí kruh velikosti víka od kanálu...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...