Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 17 hodinami, Duke650 napsal:

K debatě o povinných psychotestech se obsáhle vyjádřila komora nebo spolek či co psychofelčarů.

Dva závěry: psychotest má mizernou vypovídací hodnotu (projde i magor) a zahltilo by to kapacity psychologů, u kterých jsou už dnes brutálně dlouhé čekací lhůty.

Než zavádět nová pravidla, to už raději důsledně aplikovat ta stávající. Kreten z FFUK nikdy neměl dostat štempl od obvodního, protože měl historii psychodefektu, ale holt obvodní byla líná podívat se do databáze, kde by viděla, že bere psychofarmaka

https://zbrojnice.com/2024/01/22/podrobne-psychotesty-a-zdravotni-zpusobilost-zadatelu-a-drzitelu-zbrojnich-prukazu/

Pracuji v odvětví, kde musíme mimo jiné požadavky mít povinně i psychotesty. Takže logicky je to prostředí, kde nepracuje "každý z ulice" a přesto psychotesty neprojde tipuji mezi 10 až 20% lidí.

I kdyby to bylo jen pár lidí, které psychotesty vyloučí, pořád je to X lidí, kteří by neměli mít přístup ke zbrani a nebudou ho mít.

Když jsem před lety dělal zkoušky, tak tam bylo několik lidí, kterým bych nesvěřil ani kuličkovou pistoli. Např. chlap, který tam byl potřetí, 2x neprošel teorií, napotřetí se mu to povedlo o bod. Na praktické části chytil pistoli do ruky a začal s ní máchat všude kolem sebe. Věřím tomu, že někdo není na biflování, ale jestli jde už potřetí na zkoušky a přitom nemá ani elementární znalost bezpečné manipulace se zbraní, tak tam není něco v pořádku. Jestli by takového člověka psychotesty vyloučili hned na začátku, tak to stojí za to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechápu, jak psychotesty souvisí se schopností se nadrtit testy, nebo nadrilovat bezpečnou manipulaci se zbraní? Já bych čekal, že psychotesty spíš rozliší psychicky stabilní osobnost od labilních jedinců a některých s poruchou osobnosti.

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Existují léky, možná na epilepsii, po jejich předepsání to lékař někam nahlásí a nemůžu řídit,  řezat s motorovkou, atd.. Tenhle formát mi dává smysl, bereš léky odevzdáš po tu dobu zbraně. Psycho je s věkem se měnící...a podle mě  neuniverzální. 

Odkaz ke komentáři

Je to legrace... Teď je v módě navrhovat plošné psychotesty a podobně, ale zároveň nás ministerstvo nutí, abychom při zkouškách vyhazovali co nejméně lidí 🤷‍♂️ Několikrát jsem na ministerstvu byl "na koberečku" za "příliš přísné hodnocení" při zkouškách...

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Chci .22 LR s tlumičem na plinking. 

Rozhoduji se mezi Ruger Charger Takedown a 10/22 TDN. Preferoval bych Charger - ale nemohu k němu sehnat adapter pro opěrku. Ve státech je na výběr, ale u nás nic. Netušíte někdo jak to k nám dostat? https://farrow.tech/ruger-22-charger-side-folding-brace-adapter/

Pokud bych se k tomu adaptéru nedostal, tak váhám jesli má Charger smysl...Charger s opěrkou

Co byste volili vy? 

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, Jarett napsal:

Tak jsem vyzkoušel kamarádův Colt Mustang Pocketlite .... za mě nejlepší kapesní pistole, která mi prošla rukama.

Nějakých 350g, překvapivě pohodlný úchop a ještě víc překvapivý byl kultivovaně příjemný malý zpětný ráz.

Akorát sehnat jí je dnes docela problém. Sám po ní koukám ale zatím bez úspěchu...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...