Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Před časem jsem tady prosil o radu k první zbrani se specifickýmzamerenim na použití levákem. V pondělí jsem koupil a dneska jsem se finálně rozhodl, že to byla dobrá volba. Prekopiruju tu svoje shrnutí výběru z vlákna na zbranekvalitne.cz a jako kompenzaci za to, že se nejedná o originální příspěvek doplním tip - na Rajské ve střelecké servisu mají v hrabárně hromadu kydexových pouzder na SFP9 za stovku.

Jelikož nebylo kde vyzkoušet, tak jsem koupil Echelon ve verzi comp s tim, ze kdyz to bude nahovno tak ji prodam. No dneska poprvé na střelnici a jsem nadšený, určitě si ho nechám. Popíšu, cestu, která mě k němu vedla, ale rovnou upozorním, že jsem totální začátečník a je to první zbraň, takže jsou to nepoučené pocity.

Vybíral jsem mezi HK SFP9, Walther PDP, Glock 19x a Echelonem. Všechny jsem si několikrát půjčil na střelnici (kromě Echelona).

HK - Původní racoinalní favorit, asi nejlepší úchop, ale celkově žádná charakteristika zbraně, kterou bych si zapamatoval. Prostě nijaká, ani že by byla extra příjemná na střílení, ani nijaky extra soustřel, vlastně nic, co by stálo za řeč, snad jenom to, že oproti Waltheru neměla kopat, ale přišlo mi, že kope úplně stejně.

Walther - emoční favorit, super úchop a design, měl kopat ze všech nejvíc a taky kopal (i když z mého pocitu stejně jako HK), ale odpustil bych mu to, protože jsem byl emočně nakoupený, z pohledu příjemnosti střelby bych ho dal před HK. A v Pro verzi ergonomicky nejlepší, nejpříjemnější spoušť a kdybych nekoupil echelon, koupím PDP PRO

Glock 19x - úchop debilní, ale když jsem s tím začal střílet, vlastně nejpříjemnější strelba s výše uvedených (spolu s P10, která to má přesně opačně, dukaz toho, ze suchy uchop a strelba jsou 2 uplne rozdílné věci a prijemne drzeni nemusí znamenat prijemnou strelbu a naopak). Vlastne takový dělník, což Glock asi má být... rozumem to vlastně vycházelo, kdyby mi neutekl jeden nový na bazaru za 12.5, tak ho mám, ale vím, že by mě celou dobu sralo, že nemá přípravu na kolimator (I když ho v nejbližší době určitě neporidim)

Echelon - nebylo kde vyzkoušet, tak jsem šel do rizika a když přišla comp verze, tak jsem ji koupil. Už prvních 20 nábojů mě dostalo. Kope zdaleka nejmíň že všech zmíněných, hned na první dobrou na 15 metrů soustřel, jak kdybych střílel už půl roku (mimochodem s PDP jsem se tomu dneska ani nepřibližil ani na 10m). Strelba příjemnější než glock, lepší soustřel, ergonomicky lepší (I když rám na pohled působí hodně Glockacky a nasucho není tak prijemný jako Walther). Každopádně ale pocit byl o řád jinde než ze všeho výše zmíněného (opět zdurazňuju - pro mě, totálního začátečníka), co jsem nastřílel se zbytkem na 10 jsem s Echelonem na 15m překonal hned první střelbou. Určitě není přesnější, ale kombinace super měřidel a fakt příjemného a kultivovaného projevu v mojich rukách prostě vyusitla v super soustřel, až jsem byl sám překvapený.

Takže u mě se ze zbrane na zkoušku stala zbraň, ze které jsem fakt nadšený.

• Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvl, to nekdo riznul flexou, ne? 🙂

Ja bych rad i u maly pistole zustal u naboje 9x19 (Luger), nebo primo i u Glocku. G43 je klasika, ovsem uz se resi, jestli neni jednorady zasobnik znamka zastaralosti.  V tom treba ten Hellcat H11 nebo SS P365 jsou na tom lip.

Ad P10 nevim, ja chtel P10M jako hlavni zbran, ale CZ ve me moc duveru v tyhle jejich plastaky nevzbuzuje, škoda. 

Odkaz ke komentáři

Jednoradej zasobnik je mozna teoreticky zastaralej, ale kdyz si pak das vedle sebe treba SW Bodyguard, LCP, Kevina, tydle prcky vedle Hellcatu treba, je to proste uplne jina kategorie - placaty prcky v .380 das v kapesnim pouzdre pohodlne do kapsy, ty dvourady devitky ani nahodou - fakt to chce zkusit nazivo.

Vim, jedem mistni rozumbrada s jeste teplym zbrojakem umi vysvetlit, jak je kapesni pouzdro jasna smrt, protoze mu to kdosi na nejakym super taktickym kurzu nejspis rekl - ale opet, doporucuju zkusit:)

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, odjinud napsal:

G43 je klasika, ovsem uz se resi, jestli neni jednorady zasobnik znamka zastaralosti. 

Kdo to resi? To bys mel resit hlavne ty, jestli u vas utocej zombie samostatne nebo v tlupach aby nebyl osmiranej jednoradak malo

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, odjinud napsal:

Tvl, to nekdo riznul flexou, ne? 🙂

Ja bych rad i u maly pistole zustal u naboje 9x19 (Luger), nebo primo i u Glocku. G43 je klasika, ovsem uz se resi, jestli neni jednorady zasobnik znamka zastaralosti.  V tom treba ten Hellcat H11 nebo SS P365 jsou na tom lip.

Ad P10 nevim, ja chtel P10M jako hlavni zbran, ale CZ ve me moc duveru v tyhle jejich plastaky nevzbuzuje, škoda. 

nesmysl...pokud chceš pravidelně nosit / nosíš a nemáš život i hadry uzpůsobené tomu, abys mohl tahat ve venkovním pouzdře (plandavé kalhoty, dlouhá trika, mikiny, bundy), pro IWB tahání je jednořadá záležitost vždycky pohodlnější, jelikož ti to při většině činností méně komplikuje život / pnutí pod páskem. V G48/G43X nosíš 10 kousků 9mm a pokud je málo, dají se šuplíky nastavit na větší počet, což limituje schopnost skrýt to pod hadry ale kapacitu máš...anebo na druhou stranu pouzdro na další dva zásobníky a jsi v míru.

Delší dobu jsem nosil H11 a stejně jsem po nějaké době přešel zpět ke G48...na H11 nebylo špatně vůbec nic, jen prostě G48 má delší závěr a ze zkušenosti mám s těmito rozměry a úchopem výsledky nejvíce srovnatelné s běžnou compact velikostí/šířkou....a taky jsem konzerva a taky na Glocka seženeš díly i ve vietnamské večerce do 50Kč/kus :)

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, odjinud napsal:

...

Ja bych rad i u maly pistole zustal u naboje 9x19 (Luger), nebo primo i u Glocku. G43 je klasika, ovsem uz se resi, jestli neni jednorady zasobnik znamka zastaralosti. ...

Jasně, je logický zůstat u stejný ráže, jako máš velkou pistoli a nejlíp i u stejný značky (už jen pro naučené manipulace). G43 má krátkou pažbu, takže se dobře skryje. Délka pažby je pro skrytý nošení zásadní. Jak jsem psal, dají se bezproblému pořídit botky +1, ty profil výrazně nezmění. Botky +2 nebo dokonce +4 už samozřejmě ano, ale s tou +2 je to pořád ještě nositelný v pohodě. Kapacita 7+1 (při botce +1) je dostatečná pro malou zbraň na skryté nošení (nechal bych teorie teoretikům) a 100% funkčnost bez kompromisů je zásadní.

Odkaz ke komentáři

Ad ta "zastaralost", to mam z fora Zbrane Kvalitne, kde se resi, ze je jaksi trendem cpat i do compactu vice naboju, coz samozrejme znamena vetsi rozmery, at uz tloustku (dvourady zasobnik) nebo délku pazby. Odviji se to od v zasade filozoficke diskuze, kolik naboju je nezbytne. To ma samozrejme kazdy jinak a uz se tak lehce prehoupneme do zbraní jako Glock 19, ktere take spousta lidi denne nosi. Pujdu to omrknout a uvidim.

Mensi raze je samozrejme lakava kvuli velikosti i zpetnemu razu...  

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, Perkele napsal:

Já se domnívám, že co nevyřeší 5 ran, nevyřeší ani 50...

Hele, tohle není pravda - záleží na spoustě proměnných. Je dobrý návyk tahat mimo jiné víc zásobníků, protože kdybys musel nedejbůh někdy použít, je solidní šance, že si v nervu někde vymáčkneš vypouštěč a šuple spadne někam do prdele...je pak snazší sáhnout na opasek pro druhý než lovit třeba po tmě v bordelu u nohou. Ale to je jen jeden případ za všechny...ad 5 vs 50 - to je dost velké rozmezí na spoustu filozofie, osobně bych pod 2 zásobníky po 7-8 včelách nešel, pokud už mám hlavu nastavenou tak, že nosím...zbytek už je na preferencích - subcompact vs compact,.45 vs 9mm, jsem tlustej/hubené, sedí mi to na appendixu anebo nevadí na zádech atd.

Odkaz ke komentáři

Nějak nechápu, co je na jednořadým zastaralýho? Prostě je placatější, to na nošení chceš. S Shieldem mám kapacitu 15, což mi přijde u subkompaktu fajn.

Shileldy jsem tahal v g43x asi 2 roky, i na tréninky, než začaly zlobit - nepodávaly poslední 1-2 náboje do komory - unavená pružina, tak jsem tam vrátil zpět původní vypouštěč a zásobníky , a začal jsem místo 2 nosit 3 default_smile.gif)) plus jsem pořídil h11 pro. Je fajn ale nějak mi nesedla mířidla a jsem spíše “glock guy” default_smile.gif

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři

Zatím mi podávají až do konce, je pravda, že nosím jen 14. Nosím pouze jeden zásobník v pistoli, jen na treninky oba. Ten na nošení po měsíci rotuju, druhý je doma prázdný. Pokud časem pružina zeslábne, budu shánět náhrady pružin. Plastových zásobníků i s vypouštěčem jsem se zbavil ještě jako nových.

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, KOCKOPEES napsal:

u glocku 43 mám botku +1 cca stejně velikou jako plechový zásobník 9rd. Takže i 43 s malým prodloužením má docela velkou kapacitu 9+1.

Ahoj, prosím Tě kde jsi na G43 kupoval ten plechový zásobník? Musek jsi měnit i vypouštěč zásobníku?

Odkaz ke komentáři

https://www.brownells.cz/Z9-9MM-LUGER-MAGAZINE-FOR-GLOCK-43-SHIELD-ARMS-Z9-9MM-LUGER-9-ROUND-MAGAZINE-FOR-GLOCK-43-BLACK-9-mm-Luger-Steel-Matte-9-Round-430102615

Je to tento. Je tam i obrázek srovnání s klasickou botkou která je bez navýšení kapacity. Neměnil jsem nic. Funguje spolehlivě. K

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...