Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

S tou bambitkou pod kosilej ten chlap vypada jak blazen. A to tam nema pivaska, jako ja.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

Ivan Lelák,

občas je prioritou skryté nošení, třeba do obleku a podobně. Ne vždy můžeš mít přes kalhoty košili, triko, mikinu... A potom je tohle asi nejlepší volba. A co se týče rychlosti tasení, o moc to nezpomaluje, stačí trochu natrénovat...

Zmizík,

já mám panděro mocné a i tak mi nošení "apendix carry" vyhovuje nejvíc. Je ale pravda, že mám G26, takovou ludru, jako má pán na videu už bych schovával velmi nepohodlně... Max je G19.

Odesláno

Nevite prosim nekdo, jak je na Vysocine kolem JIhlavy se strelnicemi? Ted chvili sedim na googlu a asi jsem naprosto tupy, ale nemuzu se niceho dopatrat. Chtel bych si udelat prukaz, ale nejak nevim, kde s tim zacit.

Odesláno

No postup je snad jasny.(pro co nejrychlejsi ziskani)

1.zajdes na odeleni PCR podat prihlasku(3-4 tydny do volneho terminu)

2. v Tresti nebo v Batelove si zajdes zastrilet a vysvetlit manipulaci.Na zbrane kvalitne nadrtis teorii

3. do 30 dnu od podani zadosti o vydani ZP mas noty doma :gunsmilie:

Odesláno

Ivan Lelák,

občas je prioritou skryté nošení, třeba do obleku a podobně. Ne vždy můžeš mít přes kalhoty košili, triko, mikinu... A potom je tohle asi nejlepší volba. A co se týče rychlosti tasení, o moc to nezpomaluje, stačí trochu natrénovat...

Když už si na sebe vyjímečně vezmu oblek, řeším to posunutím pouzdra dozadu, ani pod rozepnutým sakem není zbraň vidět. A když hrozí, že si sako budu sundávat, beru raději revolver NAA do kapsy. Pro mne je prioritou rychlost a NENÁPADNÁ dosažitelnost zbraně. Ale uznávám, špatné řešení to není, pouzdro je chytře vymyšlené, každý to máme jinak.

Odesláno

Hola lidi, tak jsem měl v ruce na zakázku a na míru vyrobený KYDEX holster na kevina. Nic pohodlnějšího a pohotovějšího jsem na trhu ještě neviděl. Dělají jakékoli provedení na jakoukoli zbraň, vnitřní i vnější. Ale je to pecka. Při zasunutí pěkně zacvakne a trhem se perfektně tasí. Pěkný večer přeji.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Mně kydex nevyhovuje. Na opasku tak nějak divně sedí a hlavně dost odírá závěr. Sice jsem jedno kydexové pouzdro dostal ke G26 při koupi, ale skoro ho nenosím. Když chci vnější pouzdro, radši vezmu Fobuse a v práci mám serpu od Blackhawku...

Odesláno

Mě kydex vyhovuje. To na obrázku vypadá jako od Huck Finna. Taky od něj mám pouzdro na G19 a veliká spokojenost.

A že to odírá závěr ? No a co, G19 a G34 nemám na krásu, i bez odřenin jsou to dost hnusné zbraně :-)

Odesláno

toz se tady taky zeptam. na takovou tu lehkou obranu teleskop nebo paralyzer nebo .. ? nemam zadne terminatorske ambice, zbrojak nemam a ani mit nechci, ale umim si predstavit situaci na prochazce, kde na deti vystartuje nejaky agresivni pes pripadne clovek potka ozraleho dementa nebo jenom agresivniho jedince.

vezmeme to jako doporuceni zvlast pro me a zvlast pro manzelku. diky.

Odesláno

Bydliste praha? Na lehkou obranu glocka, v noci skorpion evo. Do metra teleskop, pri ranni zacpe paralyzer! Na plynovku a sprey sejri.

Te jak u nas v chomutove! A boze chran v noci v Moste!

Odesláno

Bydliste praha? Na lehkou obranu glocka, v noci skorpion evo. Do metra teleskop, pri ranni zacpe paralyzer! Na plynovku a sprey sejri.

Te jak u nas v chomutove! A boze chran v noci v Moste!

Zlatý Zlín :) 50 let a žádnou zbraň jsem nemusel použít. Mimo šutry, praky, sněhové koule,... v dětství. Tady máme jiné zločince.

Odesláno

tmoris - pokud je někdo mírumilový, téma zbraně ho nezajímá, násilí odpuzuje, ale chce něco na obranu před psem či opilcem, doporučuji paralyzér, pepřák atd., prostě také ty zbraně, kterými nemusíš nikoho mlátit či bodat, prostě namíříš sprej nebo se dotkneš kontakty atd. a je to. Samozřejmě, o účinnosti a použitelnosti v různých situacích můžeme diskutovat, někdy to pomůže, jindy ne, ale lepší než nic. Ale těch "nedevastačních" obranných prostředků je víc. 

Odesláno (upraveno)

asi jsem si nazev vlakna zbrane spatne vysvetlil a znamena to vyhradne strelne zbrane :)

edit: presunu se tedy mimo

Upraveno uživatelem tmoris
Odesláno (upraveno)

toz se tady taky zeptam. na takovou tu lehkou obranu teleskop nebo paralyzer nebo .. ? nemam zadne terminatorske ambice, zbrojak nemam a ani mit nechci, ale umim si predstavit situaci na prochazce, kde na deti vystartuje nejaky agresivni pes pripadne clovek potka ozraleho dementa nebo jenom agresivniho jedince.

vezmeme to jako doporuceni zvlast pro me a zvlast pro manzelku. diky.

Pepřák, jednoznačně.

Protože: Teleskop chce drobet tréninku a způsobuje nevratná zranění.

Představ si: někdo před Tebe vyskočí a ty mu a) nastříkáš do xichtu pepřák anebo B) ho nabereš teleskopem přes ruku a pak přes koleno, aby Tě nedoběh. Načež v obou případech zdrháš.

V případě a) nepotřebuješ trénink, zvedneš ruku, postříkáš ho jako mouchu Raidem a v klidu odcházíš. Až se probere, bude nasranej, ale nic mu nebude a ty už budeš dávno pryč. Půjde na policii? Ne.

b ) musíš napřáhnout ruku, což mu umožňuje uskočit. Jak moc ho máš trefit, aby to zafungovalo? Kam přesně? Když už ho zmasíš tak, že se nehne, zřejmě pak skončí u doktora/na policii, kde bude samozřejmě tvrdit, žes ho přepad Ty. A pokud Tě najdou, budeš bez zranění (optimálně) těžko vysvětlovat nutnou obranu.

Slušnej člověk má automatický zábrany někoho silně šlehnout obuškem kamkoli, kdežto zmáčknout knoflík spreje umí každej. Najdou se mudrlanti, kteří budou tvrdit, že pepřák nemusí fungovat - když se trefíš, funguje vždycky.

Upraveno uživatelem Jeremy
Odesláno

tmoris

http://www.obrana.cz/obrana.cz/shop/178-sprejova-svitilna-hurricane-flashlight-sfl-02.html

Tohle můžu s klidným svědomím doporučit. Ještě jsem neslyšel o nikom, kdo by byl schopnej to rozchodit, zkoušela to spousta akčních lidí a všichni brečeli jak želvy. Platí i na opilce a smažky, o zvířatech nemluvě. Na cca půl hodiny je dotyčný totálně ko a zdraví to nijak nepoškodí. Bonus je světýlko a pro manželku dělají i růžovou variantu, nebo ve tvaru parfému.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...