Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

no ja tomu vůbec nerozumím pokud to nastane třeba kdo bude potom vlastníkem a kdo mi dá finanční náhradu ??

Obávám se, že nikdo. Zanikne ti povolení držet/nosit, nikoli vlastnictví. Takže budeš muset zbraň dát do "úschovy" PČR a následně ji můžeš zkusit prodat - ovšem komu, to je ve hvězdách, že... Nebo si ji necháš znehodnotit a budeš mít krásný těžítko.

Upraveno uživatelem Klotzman
Odesláno

Pořád doufám, že žijeme v suverénním státě, který nějaké pochybné nařízení odmítne.

Odmítnout nelze, neboť jsme bez výhrad podepali Lisabonskou smlouvu. Hrozila by nám snakce a dovedete si představit, že by tahle zbabělá vláda a palament dělaly v EU problémy? Sklapnou podpatky a změní zákon ve smyslu nařízení EK.

Odesláno

Hele, ja myslim, ze bude vyjimka pro aktivni zalohy a se ZP se "automaticky" stanes aktivni zalohou. Snad teda ...

Odesláno

no ja tomu vůbec nerozumím pokud to nastane třeba kdo bude potom vlastníkem a kdo mi dá finanční náhradu ??

Finanční náhradu by ti měl, podle směrnice, dát stát. Ale jak to tady znám, tak celé skupiny zbraní přeřadí do jiné kategorie a tím pádem je nebudeš moci držet, odevzdáš je a náhradu nedostaneš.

Odesláno

Kdesi jsem četl, že po schválení v EU se to musí schálit ještě v jednotlivých zemích, připravit nová směrnice, systém odevzdávání atd. a to prý může trvat dlouho, teoreticky do dalších voleb. Taky je nesmysl, aby EU rozkázala, že zbraně musí být odevzdány do určitého data, lhůtu si státy musí stanovit samy podle toho, jak budou připraveny. Ale nevím a navíc to jsou jen spekulace. V každém případě to nebude hned a třeba i LEX vyřejně vyzývá k občanské neposlušnosti... Osobně myslím, že ideální by byla státní neposlušnost vůči EU a nemyslím, zejména pokud by táhly země V4 za jeden provaz, že by nám něco výrazně hrozilo, EU tuhle dost velkou oblast mezi západem a východem potřebujena své straně... Jde o to, jestli k tomu bude odvaha... Ještě před několika lety jsem koukal na západoevropské země jako na vyspělejší a to i v lidském hledisku. Dnes si to nemyslím a občany těch zemí považuji za zmanipulované stádo zblblých ovcí, neschopných odporu. Nám vymývají mozky podstatně kratší dobu,snad ještě nejsme dostatečně tvární a budeme schopni se postavit na odpor.

Odesláno

Kam se dopr vytraci demokracie?? Je to same narizeni, omezeni, at jdou do haje. To fakt budeme za chvili zit v Oceanii . Jak muzou vubec lide s tak nelogickym uvazovanim tvorit zakony

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Pořád je to teda článek na novinkách. Čekám, kdy o tom napíše někdo alespoň trochu seriózní. Bude to teď zajímavý sledovat. Příznivci brexitu zase srovnali krok. Asi nám nic jinýho nezbyde. Zbraně mi nejspíš někdo ukradne z auta, až je pojedu odevzdat na policii. To se stává. Co mi za to udělaj? Seberou mi zbroják?

Odesláno

Pořád je to teda článek na novinkách. Čekám, kdy o tom napíše někdo alespoň trochu seriózní. Bude to teď zajímavý sledovat. Příznivci brexitu zase srovnali krok. Asi nám nic jinýho nezbyde. Zbraně mi nejspíš někdo ukradne z auta, až je pojedu odevzdat na policii. To se stává. Co mi za to udělaj? Seberou mi zbroják?

Já jsem to převzal z LEX. Jasně, že přijdeš o zbroják, protože jsi nedostatečně zabezpečil zbraň proti odcizení + mastný flastr ve správním řízení.

Mně spíše zaráží to, že do budoucna NELZE toto nařízení změkčit.

Odesláno

K čemu mi ty noty potom budou? Leda bych si koupil revolver, ale ten určitě za chvíli zakážou taky, takže radši ztratím tři kousky, než je vracet a potom přijít ještě o revolver...

Odesláno (upraveno)

gandalf: A je to fakt tak jasný? Pokud vim je to přestupek a zbroják by měli brát až při opakovanym přestupku. Podle mě bude záviset na tom, na koho narazíš, ale jasně definováno že ztráta/odcizení zbraně = zbroják fuč, nikde myslim neni?

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

gandalf: A je to fakt tak jasný? Pokud vim je to přestupek a zbroják by měli brát až při opakovanym přestupku. Podle mě bude záviset na tom, na koho narazíš, ale jasně definováno že ztráta/odcizení zbraně = zbroják fuč, nikde myslim neni?

Ale příteli, nutně bude přijata další novela zákona /tohle bylo divadýlko - palament věděl co bude/, která bude v souladu se směrnicí a tam se toho "nadělení" dočkáme.

Odesláno

Jo takhle, já myslel, že se bavíme o tom co by bylo, kdybys to ztratil teď.

A což takhle využít oprávnění ke vstupu do bytu podle novely a řádně se porozhlédnout? To ustanovení je "natahovací", jako dříve bylo výtržnictví /vlastně dnes už je taky, bohužel/.

Odesláno (upraveno)

Gandalfe, ty jseš známej hrotič. Sice to máš z LEXu, ale ten to má z novinek. Za ztrátu nebo spíš krádež zbraní neni ani hovno. Stačí znát zákon. Zbroják vemou za opakovanej přestupek proti zákonu o zbraních a ztráta jako přestupek braná není. Je to jenom nutný bez prodlení nahlásit a hotovo. Jedna věc ovšem je, že si nechám nelegálně zbraně a druhá je, k čemu mi potom budou, že jo? To leda tak až na ozbrojenej odboj. Proti čemu ale? Je to na hlavu. Já si osobně myslim, že novinky zas zaspaly a vytáhly nějakej bomba nadpis. Neni tam zdroj, nic. Je to tak trochu plácnutí do vzduchu ala prvotní informace pár měsíců zpátky. Tak proto doufám, že se o to bude zajímat někdo aktivně a nebude citovat novinky.

A samozřejmě bych si zbraně nenechal u sebe doma v baráku, že jo, kdybych je ztratil. 

Upraveno uživatelem Sickboy
Odesláno

Nejlepší na tom je že toto zas nic neřeší. Jen zase na****u slušný lid........ Od kdy si teroristi dělají zbrojáky a už vůbec pochybuji že chodí do army shopu nakupovat zbraně........

Dál bude co? Zákaz kuší, luků......omfg 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...