Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Já jsem si vybral menší verzi, do té větší by se to vešlo s vytaženou ramenní opěrkou. Na střelnici v tom taky budu vozit vloženou zbraň. Konečně jsem si s tím byl pořádně zastřílet na nedaleké klubové střelnici /je tam jak 50m, tak 25 a po 5 metrech/. Kam se hrabe Borek u Budějovic, o "střelnici" v Plzni u Škodovky ani nemuvim. V patře je dokonce vzduchovková střelnice. Jen škoda, že nemaj licenci na prodej střeliva. Zajímalo by mně, jak by to bylo s klubovým přebíjením, pro členy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě spíš nešlo ani tak o zpracování jak o funkčnost. Jak se z něj tasí, jestli má někdo zkušenost a porovnání od více výrobců, jestli některé škrábe zbraň více atd. 

Tak nějak jsem pročetl co šlo a většinou každý chválí to od svého výrobce. 

Odkaz ke komentáři

Škrábat zbraň budou všechny. To prostě neobjdeš, má-li mít pouzdro správnou svornost.

Přednost Ravenu je v preciznosti obepnutí zbraně (za mě ideální poměr svornosti vůči síle nutné k uvolnění zbraně), s ním snese v OWB produktech srovnání asi jen RHH (naopak u IWB mám nejlepší pocit z Excubitoru). V čem je ale Raven nepřekonatelný, to je minimalizace otisku, jinými slovy, díky umístění a zpracování především závěsů nejlépe sedí na těle a tedy je nejméně vidět přes oblečení.

Za mě IWB = Excubitor (bavíme-li se stále o kydexu; u zbraní od G19 výš mám rád cross-breed konstrukci a'la Comp-Tac); OWB = Raven. Bez pochyb.

Upraveno uživatelem carpaccio
Odkaz ke komentáři

Škrábat zbraň budou všechny. To prostě neobjdeš, má-li mít pouzdro správnou svornost.

Přednost Ravenu je v preciznosti obepnutí zbraně (za mě ideální poměr svornosti vůči síle nutné k uvolnění zbraně), s ním snese v OWB produktech srovnání asi jen RHH (naopak u IWB mám nejlepší pocit z Excubitoru). V čem je ale Raven nepřekonatelný, to je minimalizace otisku, jinými slovy, díky umístění a zpracování především závěsů nejlépe sedí na těle a tedy je nejméně vidět přes oblečení.

Za mě IWB = Excubitor (bavíme-li se stále o kydexu; u zbraní od G19 výš mám rád cross-breed konstrukci a'la Comp-Tac); OWB = Raven. Bez pochyb.

Díky moc. Máš SZ

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem měl možnost porovnat brokovnici Derya SPX-101, kterou jsem si včera přivezl (příspěvek výše) a Hawk PD-18 Short, kterou má dva roky kamarád. Hawk je o 2-3 cm kratší (i po odšroubování rozptylovače plamene u Derye) a na první pohled subtilnější - tenčí rukojeť, podpažbí, přední kryt zásobníkové trubice, dokonce i tělo zbraně je o pár milimetrů nižší. Hawk je tedy malinko více skrytelná brokovnice (pro toho, kdo ji nosí pod kabátem:-)). Vše ostatní, co je vidět, má ale lepší Deyra a to opravdu výrazně - největším překvapením pro mne byla úroveň zpracování a povrchové úpravy. Lepší, robustnější rukojeť se silnou měkčenou vrstvou, navíc aspoň pro mou ruku lépe tvarovaná, zbraň se lépe drží a myslím, že střelba bude komfortnější. Lepší muška, na podpažbí je lišta pro montáž svítilny, shora na těle rybina např. pro montáž kolimátoru. Zásobník je opatřen vratnou pružinou pro "zrychlené" nabíjení, lze ji ale vyjmout. Ústí hlavně je opatřeno závitem se šroubovací krytkou nebo rozptylovačem plamene, který je součástí dodávky, brokovnice s ním vypadá víc "takticky", jeho význam neumím zatím posoudit. Derya je sice nepatrně robustnější, ale díky duralovému tělu znatelně lehčí, Hawk kontruje pažbou, která byla součástí dodávky, je ale třeba sejmout pistolovou rukojeť a nahradit ji klasickou puškovou pažbou, o pistolovou rukojeť při výměně přicházíme. Na druhou stranu myslím, že nebude velký problém Deryu o sklopnou nebo odnímatelnou pažbu doplnit při zachování pistolové rukojeti.  Poslední je cena, Hawk stojí 8990,-, Derya je o více než 2000 levnější. 

Původně jsem chtěl Uzkon AS-42, dodávky z Turecka se ale po pokusu o převrat zastavily, nicméně Beareka přesto dokázala z Turecka dovézt tyhle Derye. Už dříve mi ji místní člen Harry nabízel, než jsem se ale rozhodl, první 2 dovezené kusy byly prodány. V hlavě jsem měl ale stále Harryho popis, podle kterého měla být Derya kvalitnější než Uzkon, takže když se teď znovu objevila, neváhal jsem. A vůbec nelituji, už opticky je zbraň výrazně "dražší" než kolik opravdu stojí, navíc je opravdu pěkná, je radost ji držet v ruce a kochat se každým detailem. Ještě jsem z ní nevystřelil, ale kdo o něčem takovém uvažuje a chce kompaktní sexy broknu, doporučuji.

Toto je porovnávaný Hawk: 

post-3283-0-95310500-1477143371_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Škoda volného místa. Šlo by tam dát třeba ještě krabičky s náboji. Dle mé zkušenosti by se měly zásobníky vejít do víka...symetricky vedle sebe- i tři by se vešly...

Jj, máš pravdu. Zásobníky nahoru a doleva náboje.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...