blam Odesláno 15. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2017 Já měl na střelnici G17 a na nošení LCP a nakonec jsem skončil u G43 a vše prodal. Mám nějak zažité, že s čím trénuji to taky nosím. Každopádně každý to musí zvážit jak často nosí vs. jak často trénuje, co mu vyhovuje atd. Každopádně určitě si jdi vše osahat před nákupem.
John_Lenon Odesláno 15. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2017 Pánové, můj kolega mi za 8 tisíc nabízí full set Glock 19 gen. 2. Má to smysl? Odstříleno mám z gen. 3&4, tak nevím, jak moc je to velký rozdíl. Hlavně v držení. Dneska jsem koumal videa a slyšel jsem samou chválu typu: jo, za generace dvě byla tráva zelenější a nebe modřejší.... Nalítáno bude mít do 1000 nábojů. Zatim jedu výrobky z čz, ale moc spokojený nejsem. Tak si říkam, že za 8 to nejspíš prubnu. Maximálně to někde otočím. Děkuju za každý názor.
Wagoneer Odesláno 15. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2017 Johne, běž do toho. Mě tŕeba mlok ergonomicky nesedí, ale to je subjektivní. V každém případě kvalitní a osvědčená zbraň. Za ty prachy není co ŕešit. V nejhorším ho pošleš do světa.
gandalf Odesláno 15. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2017 (upraveno) Ústavní zbraňovou novelu by měl Senát odmítnout, navrhl výborPraha - Novelu ústavního zákona, která má dát majitelům legálně držených zbraní právo zasáhnout k zajištění bezpečnosti Česka, by měl Senát odmítnout. Doporučil mu to téměř jednomyslně jeho výbor pro obranu a bezpečnost. Horní komora se má novelou zabývat na prosincové schůzi.zdroj: http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ustavni-zbranovou-novelu-by-mel-senat-odmitnout-navrhl-vybor/1550997Tak už je jasný, komu Senát slouží?edit.: doplnění Upraveno 15. listopadu 2017 uživatelem gandalf
cali Odesláno 16. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2017 Presne toto som svojho casu povedal kolegovi, ktory jasal nad tym ked to vtedy "preslo" a rozplyval sa, ze to s nami este na koniec nie je take zle,.... "Ze to predsa kamo este bude musiet prejst senatom a potom cez prezidenta a to by teda bolo, aby sa to na koniec (az bude po volbach) niekde nezadrhlo!" No takze doslo na moje slova, bohuzial.
Ondrej71 Odesláno 16. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2017 John Lennon- jdi do toho, cena super, a me se treba tahle gen. drží lip nez novější modely.
John_Lenon Odesláno 16. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2017 No, ono se ukázalo, že je to gen. 3. Ale to mi neva. Odesláno z mého SM-G950F pomocí Tapatalk
Hans Gruber Odesláno 17. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2017 Oživím diskusi dotazem na zkušenosti s Apex spouštěma, má někdo? Já jsem nainstaloval na ppq, ale zatím nestřílel...na sucho, na to že je to striker, je to hodně dobrý, reset spouště nulový..uvidíme na střelnici
gandalf Odesláno 19. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2017 Proti použití slova lobbisté v článku České justice o projednání ústavní novely zákona o bezpečnosti České republiky a petice občanů ?Proti regulaci soukromých zbraní a sebeobranných prostředků ze strany EU? v senátu se ohradil jménem petentů petiční výbor. Z vyjádření výboru vyplývá, že v článku použité slovo lobbisté si vztáhli petenti na sebe. Petici, kterou má projednat plénum senátu, podepsala skupina čítající 105 000 občanů. Jde o boj za ohrožené právo občanů, říkají.http://gunlex.cz/domu/kratke-zpravy/2957-petice-za-pravo-drzet-a-nosit-zbran-nejde-o-lobbing-nybrz-o-boj-a-odpor-bezuhonnych-obcanu
Micey Odesláno 19. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2017 Hansi, pak se pochlub jak to funguje. Uz mnohokrat jsem ji mel v kosiku a vzdycky vymekl..
gandalf Odesláno 22. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2017 Senát pravděpodobně odmítne ústavní změnu, která by dala legálním držitelům zbraní právo zasáhnout k zajištění bezpečnosti země. Po výboru pro obranu to dnes doporučil také jeho ústavně-právní výbor. Horní komora se bude novelou zabývat za dva týdny na prosincové schůzi, napsala ČTK. zdroj: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Senat-pravdepodobne-odmitne-ustavni-zbranovou-novelu-513255Až půjdete volit do Senátu, tak nezapomeňte!!
straspol Odesláno 22. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2017 (upraveno) Kdosi, o kom jsem si myslel jen to nejhorší a hrozně jsem ho odmítal, řekl před volbami, že by se senát měl zrušit. Já blbec jsem se tomu smál. Dnes musím uznat, že na tom něco bylo. Edit- jo, a nezapomenu, samozřejmě. Nezapomenu. Upraveno 22. listopadu 2017 uživatelem straspol
financ Odesláno 22. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2017 V 19. 11. 2017 v 14:28, Baron_Samedi napsal: Výbava na kopaličtě? NP 28? Můj první kvér, kdysi dávno. Pak jsem ji dal k Zendlovi a z původní zbyl jen rám.
Šnuptychl Odesláno 25. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2017 (upraveno) John_Lenon: Gen.3 za 8000,-Kc je super koupe. Gen.3 byla a zatim je, nejlepe udelana generace z Gecek. Gen4. byla na cicu, a 5ka se ukaze casem. Co mas za CZ kvery, ze nejsi spokojeny ? Upraveno 25. listopadu 2017 uživatelem Šnuptychl
ggrand Odesláno 26. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2017 (upraveno) 8k dobrá cena... Upraveno 26. listopadu 2017 uživatelem ggrand
MKR Odesláno 29. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2017 V 16. 11. 2017 v 9:37, John_Lenon napsal: No, ono se ukázalo, že je to gen. 3. Ale to mi neva. Odesláno z mého SM-G950F pomocí TapatalkZlatý za 8. Všechny 4 Glocky co mám, tak mám v Gen3. Gen4 mi nesmí do baráku. Z G19 mám hrubě přes 25tis ran a nikdy žádnej problém, jednou (nedávno) měněnej úderník / zápalník. Pak jen snížená stojna spouště. Prakticky o té zbrani ?nevím?, v dobrém slova smyslu.
Harry Odesláno 29. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2017 Po dlouhý době něco přihodím K těm nábojům na nošení co tu bylo - ano nebo ne... Kategorie střeliva kat. A, mimo jiné: "střelivo pro krátké kulové zbraně se střelou šokovou nebo střelou určenou ke zvýšení ranivého účinku" (MVČR). Jinak k výběru zbraně obecně: - na střelnici je vhodnjší velká, plnohodnotná zbraň, s velkou kapacitou zásobníku- na nošení je vhodnější něco menšího, kapacita 5 stačí, ráže 9 Br nebo .38 Spl stačí, důležitá je váha, rozměry a snadnost obsluhy a manipulace, případně i pouze jednou rukou... Kompromisy jsou většinou naprd, moc velký na nošení a nedostatečně velký na trénování... Nicméně to není žádné dogma, běžně nosím denně plnohodnotnou velkou pistoli .45ACP a ještě s namontovanou svítilnou (kterou ovšem používám jenom při výuce na střelnici, jinak je na zbrani spíš naprd, ve tmě si člověk stejně chce svítit normální svítilnou, ne pistolí. Koneckonců, i na soutěžích střílím potmě s baterkou ve slabé ruce a baterku na zbrani nepoužívám...). Ale když jsem línej se tahat s velkou a těžkou zbraní, nebo vím že budu déle v autě, beru si maličkej revolver. Vzhledem k tomu, že posledních několik let trávím denně na střelnici a to většinu času výukou, dovolím si říct, že už mám nějaké srovnání. A to hlavně co se týká kvality různých zbraní, jejich užitné hodnoty a výdrže. Nejvíc času trávím s lidma při střelbě s pistolí. Jednak různé kurzy, pak soukromé lekce a posledních několik let pravidelné trénování, kdy mi do více skupin chodí pravidelně (většinou jednou týdně) střílet několik desítek lidí... Co se týká výběru zbraně (a teď myslím plnohodnotnou zbraň na trénování, soutěže atd.), tam je důležitá kvalita a hlavně jak vám ta zbraň sedí v rukou - a to v průběhu střelby. Reálně se to v prodejně nepozná, to jedině na střelnici a to pouze přímým porovnáním více typů. Takové ty nápady typu "Karel mi tohle půjčí ve středu, Tonda tu druhou v sobotu, tak to porovnám" - to je pitomost... Ruce a hlava to nemají šanci rozlišit. Porovnání přímé a okamžité, ideálně s někým kdo má propracovanou nějakou metodiku. Není to žádná jaderná fyzika, zabývá se tím více společností...Ptát se někoho na radu na internetu a brát odpověď jako bernou minci je v kategorii "kup si tyhle boty, velikost 47,5 , ty jsou úplně nejlepší"... Každý máme jiné ruce, jinou stavbu dlaní a hlavně - jinak reagujeme při výstřelu... Jiná věc je kvalita, tam je jasné, že nějaká data relevantní jsou. Ptát se na internetu na zkušenosti s kvalitou smysl rozhodně má. Sám vycházím například z toho, co mi prošlo rukama, z čeho jsme vystříleli spoustu ran a co a jak funguje lidem v běžném provozu na střelnicích. Dnešní moderní zbraně jako například Glocky, HK P30 (SFP9), Walther PPQ, Springfield XDM (HS XDM), SW MP jsou poměrně hojně zastoupené a nedochází u nich k žádným problémům. Z tohoto výčtu jsem se pouze jednou setkal s jedním G19/4, která byla málo přesná vinou sestavy vratné pružiny (nutno podotknout, že mezi Glocky co jsem buď sám používal, nebo byl v přímém kontaktu, šlo o statisíce výstřelů). Jinak naprosto bez problémů. Hodně se setkávám se zbraněmi CZ, kdy se jedná o kovové (hodně Shadow, nebo 75BD compact, sem tam Tactical Sport), které jsou vyrobeny dobře, jsou kvalitní a mají dobré vlastnosti (až na kolísavou kvalitu výroby CZUB, aneb co kus, to vzácný originál). Letos jen jedna závada (zlomený čep). Také se setkávám s poměrně dost plastovými CZ (hlavně P07 a teď P10) a to je prostě tragédie...Ti lidi střílí s handicapem (pravda, i s jednou nohou se dá běhat maraton), kvalita strašná, závady běžné a jakmile se střelec dostane na nějakou úroveň, začne být omezován vlastnostmi těch zbraní. Čepy, pružiny, rozpadlé zásobníky a podobně a komfort střelby... Mimochodem, i přes reklamu - spoušť Omega je horší než standardní (ošizená, táhlo z jedné strany, ne z obou), proto se do sportovních modelů nedává... To, že CZUB zdražila na jaře pouze kovové modely a ne plastové, má svůj důvod... Také mi chodí pravidelně na střelnici několik lidí s Grand Power. Já je lituju... Obyčejně je to tak, že dva, tři měsíce to funguje, měsíc servis... 1911 různí výrobci a modely - zatím jsem se nesetkal u nikoho s problémy (taky nikdo nepřišel s číňanem), ale otázka je, nakolik je tato konstrukce zbraně vhodná na dynamický trénink, případně soutěže. Kdo opravdu chce, tak se to taky naučí, ale opět je to s handicapem... Jde hlavně o ráži a kapacitu zásobníku (sám střílím .45 ACP, pistoli 9 Luger soukromě nevlastním. Ale na soutěž bych si rozhodně raději vybral stejnou pistoli v 9 Luger. Dokážu s ní jednoznačně střílet rychleji, v obtížných situacích i přesněji a neomezuje mne kapacita). Staré SIG 226 strašná spoušť. Nové v lepších verzích super (včetně REXe, všech X-five a podobně). FN9 - konstrukční vada... Walther PPS, CCP - špatná konstrukce, nekonečné potíže a reklamace. Steyery bez problémů, P99 šílená spoušť, HK USP zastaralé, ale bez problémů. To jsou už míň běžné zbraně, s jinými se ovšem setkávám spíš vyjímečně. A nebo jsem na něco zapomněl Tohle neberte jako nějakou reklamu, nebo hejt... Je to prostě jenom soubor zkušeností z praxe. A dovolím si říci, že už nějakou tu praxi a srovnání za ta léta mám...
Chronař Odesláno 29. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2017 Díky Harry.Ta P99 mne udivuje, byla to pro moji ruku nejlepší pistole, ze které jsem střílel. Už nevím, jaká verze spouště...
DaveG17 Odesláno 29. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2017 V 29. 11. 2017 v 9:17, Harry napsal: 1911 různí výrobci a modely - zatím jsem se nesetkal u nikoho s problémy (taky nikdo nepřišel s číňanem), ale otázka je, nakolik je tato konstrukce zbraně vhodná na dynamický trénink, případně soutěže. Kdo opravdu chce, tak se to taky naučí, ale opět je to s handicapem... Jde hlavně o ráži a kapacitu zásobníku (sám střílím .45 ACP, pistoli 9 Luger soukromě nevlastním. Ale na soutěž bych si rozhodně raději vybral stejnou pistoli v 9 Luger. Dokážu s ní jednoznačně střílet rychleji, v obtížných situacích i přesněji a neomezuje mne kapacita). Harry - netuším, co si představuješ pod pojmem "dynamický trénink případně soutěže". Já s 1911 v .45 a s 2011 v 9 luger soutěžím už léta a myslím, že IPSC je vcelku dynamická disciplína (pokud znáš dynamičtější - sem s tím). Takže na otázku, jestli je 1911 (případně dvouřadá 2011) vhodná na soutěže ti můžu s klidným svědomím říct, že ano. V divizi IPSC Standard ve špičce jinou pistoli než 2011 uvidíš jen vzácně - takže bych spíš řekl, že použití čehokoliv jiného je handicap, ne naopak (co tak z hlavy vylovím - ze špičky jen G. Batki střílí CZ Tacticalem).Z laufů obou mých mazlíků vyletělo dohromady už kolem 60 tis. ran a závady pamatuju tuším dvě, obojí střelivem. Vezmu je občas i na místní mířenky a rozhodně se neztratím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se