Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 20. 12. 2017 v 22:44, lazy napsal:

Šlo o akci viz. https://www.strileni.com/

Střelnice venkovní v Drahanech. Na akci tak 20-30 lidí, v jeden termín lidé s různými střeleckými balíčky, rozděleno na dvě poloviny. Jedna skupina různé pistole, revolvery, kosa, AK, atd. Druhá skupina různé odstřelovačky od malorážkové po Steyr 50 a pak různé brokovnice. Nějaké úvodní seznámení, pak na střídačku uvedené 2 oblasti. Zajímavé zbraně, které člověk asi normálně nevidí, ale dle mého názoru to s těmi krátkými bylo docela divoké. Prostě postaví 15 lidí do řady proti terčům, dle zaplacených akcí jim předem vydají nabité zásobníky a pak jim borci nosí dle vyloženého střeliva/zásobníků zbraně. Takže se tam dobře bavili kluci cca. 18 let, pokřikovali po sobě a mávali kolem sebe nabitými pistolemi s prstem na spoušti. Samozřejmě je organizátoři okřikli, vysvětlovali co a jak, ale standardní manipulaci asi čekat nelze.

To se mi zdá více o hubu než kruhová leč .

Odesláno
  V 3. 1. 2018 v 12:31, gunman napsal:

Držitelé zbraní se dělí na dvě skupiny. První si doma již vystřelila a druhou to teprve čeká.

Já už to mám za sebou :-)

Gratuluju :-). Jak se to pak řeší? Nějaký postih za to?

Odesláno

Já už jsem taky nějakou dobu i v téhle kategorii.....i když dneska "letí" hlavně Glocky, tak já osobně jsem fanda revolverů - nosím denně Smith and Wesson 637, což byla i moje první zbraň (fotka je z netu)....a někdy pro provětráni si vemu Berettu 92FS Compact :D Což zrovna compat není, takže jen ve Falco-tašce....mam původní model, z 1992, takže celokovová

post-35474-0-57762600-1515261544_thumb.jpg

post-35474-0-59142700-1515261557_thumb.png

Odesláno

Lehky, slusny kaliber, velmi dobre se nosi :) dle meho idealni. Akorat cena .38 spl je temer dvojnasobna oproti 9Lug :/

Odesláno (upraveno)
  V 3. 1. 2018 v 12:59, AdaMoss napsal:

Gratuluju :-). Jak se to pak řeší? Nějaký postih za to?

Kde není žalobce, není soudce ;-)

Pánové, doma to není žádné hrdinství... Největší frajer o kterém jsem slyšel byl u nás v Ostravě. Přišel na oddělení zbraní cosi vyřídit (asi přihlášení zbraně) na dlouhou. Nějak nebezpečně s ní manipuloval a u toho párkrát "pomířil" policisty za stolem...načež mu policistka nervozně říká "Nemáte to doufám nabité?!?" Načež maník pohoršeně reagoval "No jasně, že ne!". A cvakl, aby to dokázal. Rána jako kráva, střelil jim tam pod nohy :lol2: TOMU říkám náhodný výstřel a ne nějaké domácí žvýkání!

Upraveno uživatelem DaveG17
Odesláno

Třeba já si doma trénoval nátah glocka na izraelský způsob. De to i jednou rukou, náboj se v komoře nenosí. Nakonec je to o tom, nebejt ovce a předvídat. U nás je vesměs klid. Ale pan devitimilimetrovy není špatná pojistka.

Odesláno

Jen pro doplnění: sebrali mu zbroják?

V 6. 1. 2018 v 18:22, DaveG17 napsal:

Kde není žalobce, není soudce ;-)

Pánové, doma to není žádné hrdinství... Největší frajer o kterém jsem slyšel byl u nás v Ostravě. Přišel na oddělení zbraní cosi vyřídit (asi přihlášení zbraně) na dlouhou. Nějak nebezpečně s ní manipuloval a u toho párkrát "pomířil" policisty za stolem...načež mu policistka nervozně říká "Nemáte to doufám nabité?!?" Načež maník pohoršeně reagoval "No jasně, že ne!". A cvakl, aby to dokázal. Rána jako kráva, střelil jim tam pod nohy :lol2: TOMU říkám náhodný výstřel a ne nějaké domácí žvýkání!

Odesláno

Já byl dneska "pískat" závody /velkorážná pistole a revolver/ - byl docela nával, skoro 50 závodníků a to někteří stříleli v obou disciplínách. Chování na střelnici přiměřené věku střelců :-). Nejstaršímu bylo kolem 80ti. Civilové předkládali zbraň ke kontrole bez připomínání, policistům jsem to musel připomínat /zajímavý je že je to součást jejich výcviku - samozřejmost/. Skoro jsem byl hlady - vyžrali a vypili všechno.

Odesláno
  V 6. 1. 2018 v 18:54, Marhi napsal:

Třeba já si doma trénoval nátah glocka na izraelský způsob. De to i jednou rukou, náboj se v komoře nenosí. Nakonec je to o tom, nebejt ovce a předvídat. U nás je vesměs klid. Ale pan devitimilimetrovy není špatná pojistka.

Jj, všechny tyhle kktiny mě přešly, když jsem na startující prase v lese musel v levé ruce držet 75kg psa a zbraň velikosti G26 prostě jednou rukou natáhnout nejde, nehledě na namíření zbraně při téhle manipulaci na lidi kolem.

Odesláno
  V 7. 1. 2018 v 19:01, ggrand napsal:

Jj, všechny tyhle kktiny mě přešly, když jsem na startující prase v lese musel v levé ruce držet 75kg psa a zbraň velikosti G26 prostě jednou rukou natáhnout nejde, nehledě na namíření zbraně při téhle manipulaci na lidi kolem.

Jak to dopadlo?

Odesláno

Pořídil jsem 44mag v nositelném provedení - Taurus Tracker, 5 raňák, 3"+1"kompenzátor. Perfektně jsem poznal funkci revolveru ze všech stran dík pověstné kvalitě zbraní Taurus a následném vlastnoručním zespolehlivostněním. Od té doby se směju lidem, kteří se mě snaží přesvědčit, jak je revolver jednoduchá a spolehlivá zbraň. Jelikož Taurusu ještě po roce a půl hraní si s ním moc nevěřím, tak do lesa lezu s G17 se závitem,aby to mělo delší lauf a s FMJ, ona dobře krmená devítka je pěkně vrtavá.

Jinak prasátko si to rozmyslelo a dopadlo to nejlíp, jak mohlo pro všechny zúčastněné.

Odesláno
  V 6. 1. 2018 v 19:06, Duke650 napsal:

Jen pro doplnění: sebrali mu zbroják?

To byla i moje první otázka - vykládala mi to právě ta policistka. Nestalo se mu vůbec nic - byl to jen přestupek a první...zbroják se bere za opakovaný :-) Čuměl jsem jak puk, co všechno se dá rozchodit.

Odesláno
  V 7. 1. 2018 v 21:17, ggrand napsal:

...Od té doby se směju lidem, kteří se mě snaží přesvědčit, jak je revolver jednoduchá a spolehlivá zbraň. Jelikož Taurusu ještě po roce a půl hraní si s ním moc nevěřím, tak do lesa lezu s G17 se závitem,aby to mělo delší lauf a s FMJ, ona dobře krmená devítka je pěkně vrtavá....

Můžeš dát nějaký příklady nespolehlivosti revolveru? Sám žiju zatím taky v přesvědčení, že to je easy and reliable. 

Odesláno
  V 7. 1. 2018 v 19:01, ggrand napsal:

Bydlel jsem dva roky na Kokořínsku , venčil tři Staffbully zasadně v lese a na prasata nosil SW 629 naštěstí jsem nemusel

nikdy použít, ale párkrát už to vypadalo .

Odesláno
  V 8. 1. 2018 v 13:13, AdaMoss napsal:

Můžeš dát nějaký příklady nespolehlivosti revolveru? Sám žiju zatím taky v přesvědčení, že to je easy and reliable. 

Tam se nemá vůbec, co pokazit :D Nedejbože, když to spadne na zem a dostane se tam pár zrníček bordelu. Časem se některé díly ochodí a začnou se šprajcovat, což se stalo mě se spodní aretací válce.

Navíc pro výstřel je potřeba, aby se tohle všechno dohromady hýbalo a hlavně do sebe zapadalo. U pistole stačí, když se vypustí úderník, odpadají problémy s načasovaním a zamčením válce, komora co komora. Nemusím řešit mezeru mezi válcem a hlavní. Dalším hitem je, že když 1.cvaknutí revolveru nevystřelí, tak stačí jen dál mačkat. Jj, dokud to není jen spožděná chemická reakce a náboj buchne mimo natočení hlavně, to u některých modelů musí stát za to.post-11518-0-06220400-1515435250_thumb.jpgpost-11518-0-36432400-1515435250_thumb.jpg

Navíc u těhle lehkých kanónů není nic neobvyklého, když se vlivem zpětného rázu povysunují střely, což přesnosti nepřidá a případně to způsobí závadu.

Dalším problém, který mě potkal byl uvízlý úderník v zápalce. Jelikož není úderník u moderních revolverů součástí kohoutu, zpět do zbraně ho tlačí jen pružinka. Pokud se člověku poštěstí narazit na nekvalitní zápalku/náboj a úderník se protrhne anebo též zachytí v zápalce, další rána z revolveru není možná, protože nejde pootočit válcem.

Dobrý a osvědčený revolver je spolehlivý, ale to i pistole. Ale u pistole často stačí nabít další náboj a jede se dál, ale u revolveru je většinou závada konečná.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...