Bukoowsky Odesláno 25. března Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března (upraveno) V 25. 3. 2025 v 11:11, midloch napsal: Pro začátečníka je něco jako G43x na taktiku na střelnici peklo, s tím se absolutně nenaučí, navíc odsypat tam s ní za den 400-500 ran není žádnej super požitek, hlavně pro nás co máme velký ruce. Pokud s tím chce běhat, válet se a dělat taktický blbiny, tak tam je něco jako Shadow taky úplná hovadina a spíš riziko vyplývající z kohoutu. Takže za mě zbývá právě ten plastovej služebák. Rozšířit Naprosto souhlas...moje cesta byla velmi dlouhá, pestrá a na jejím konci jsem stejně jako všichni zkušení došel k závěru, že svatý grál neexistuje. Pokud už člověk chce jakýž takýž kompromis, jsou to právě ty plastové kompakty, kterých je na trhu nesmysl a dá se vybrat dle vkusu. Případně něco kovového a la 1911 velikosti commander, ale to už je z podstaty konstrukce těžší a samotná konstrukce 1911 je dle mého názoru pro edc o něco náročnější než přednapnuté plasty. Ale finálně stejně člověk dojde k minimálně dvěma kouskům - jeden na nošení, druhý na příjemné střílení. Záměrně říkám minimálně - je tu alespoň 50 odstínů šedé Upraveno 25. března uživatelem Bukoowsky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cin Odesláno 25. března Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března (upraveno) Zde na fóru se asi hodí přirovnání - jaké doporučujete hodinky pro začátečníka... Kromě profesionálů ve zbrani je pro nás obyčejné smrtelníky asi i podstatný ten fakt, že se nám zbraň líbí, máme zrovna k nějaké velikosti, materiálu, značce, typu a tak lepší vztah než k jiným a proto jí odpoustíme, že je velká, těžká nesedí na 100%... Většinu z nás naštěstí nepotká potřeba (tedy doufám), nahánět setiny rychlostí tasením při vsazení zdraví nebo života. Bral bych tedy výběr zbraně s požitkem, ne s obavou špatné volby. Upraveno 25. března uživatelem Cin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 25. března Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března Začátečníkovi bych doporučil G19. Ano, je to kompromis, ale je levná, spolehlivá, jednoduchá a stejně si časem ujasní, co chce a pořídí další. Takže to bude jenom startovní kousek, který nikoho finančně nijak extra nevysaje a ani potom se neztratí. Dá se nosit a i něco třeba v LOS nastřílet. 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno 25. března Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března V 25. 3. 2025 v 11:38, Cin napsal: Zde na fóru se asi hodí přirovnání - jaké doporučujete hodinky pro začátečníka... Kromě profesionálů ve zbrani je pro nás obyčejné smrtelníky asi i podstatný ten fakt, že se nám zbraň líbí, máme zrovna k nějaké velikosti, materiálu, značce, typu a tak lepší vztah než k jiným a proto jí odpoustíme, že je velká, těžká nesedí na 100%... Většinu z nás naštěstí nepotká potřeba (tedy doufám), nahánět setiny rychlostí tasením při vsazení zdraví nebo života. Bral bych tedy výběr zbraně s požitkem, ne s obavou špatné volby. Rozšířit Nejlépe vyzkoušet. Na každé komerční střelnici mají k zapůjčení zbraně, někdy i nové modely /zrovna před týdnem akce fy. Arex v Čestlicích, předváděčka bude asi putovní/, takže bych doporučil vyzkoušet, co se Ti bude dobře držet a s čím nastřílíš nejlépe. Myslím, že by byla škoda si koupit něco na doporučení a pak se trápit s blbou spouští nebo blbým úchopem. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stuky Odesláno 25. března Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března Já jsem šel cestou pohodlného kompaktu, který je (pro mě) na střelnici ideální; perfektně se mi drží, krásně se mi z něj střílí... A následně jsem si k němu na EDC koupil subkompakt, který je vlastně jeho zmenšeninou. Za mě má tahle cesta velké plusy. Stejná ergonomie, (jednostranná) zaměnitelnost zásobníků a pouzder, vzájemná zaměnitelnost příslušenství... Takže za mě není rozhodně od věci rozmýšlet pár tahů dopředu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 25. března Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března Moje první zbraň vůbec byla CZ 75 Compact, protože prostě čezeta V ruce seděla dobře, ale časem jsem dospěl k závěru, že na mnou požadované účely to není to pravé. Nicméně už několik let mám na nošení G26 a na střelnici G17 obojí gen 3. Zásobníky stejné (tedy ze 17 do 26), ovládání stejné a tím i návyky, chování dost podobné (trénuji s oběma, respektive se vším = mám toho trochu víc ). A bonus 17 je, že ji dám do KPOS Scout a můžu se na střelnici vyblbnout do aleluja Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 25. března Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března Ja myslim ze zbrane su ako hodinky a motorky. Uplne minimum vlastnikov si to kupuje pre to, ze by to nejak seriozne porebovali. Takze si kup co sa Ti najviac paci a spravi najvacsiu radost na strelnici. Pokial to bude aj trochu nositelne, tak tym lepsie, ale nosit to aj tak na koniec nebudes a ak tak maximalne zo zaciatku z hecu..... a to sa da ponosit aj 6palcovy revolver 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leopold Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března Možnosti je veľa ja som si nakoniec obľúbil na strelnicu h11 z 15r zásobníkom jej veľkosť je vtedy ako g19 na fotke pod ňou . A nosím ju z 13r zásobníkom to o nej ani neviem . G19 leží viac menej v trezore .Aj keď z g19 sa ľahšie strieľa , h11 už potrebuje skúsenejšieho strelca. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Chlapi, díky za názory, skoro 20 let střílím ze služebních zbraní od pistole po lafetováné zbraně. Osobní EDC zbraň mě vždy nějak míjela, ale už pár let si chci něco pořídit a chci jít cestou EDC pistole, se kterou se naučím střílet a používat ji, i když budou existovat na střelbu na střelnici vhodnější kousky. Jelikož jsem měl pár let pauzu, tak mám v plánu absolvovat "na rozhýbání" a obnovení svalové paměti profi střelecký kurz u nás ve firmě a tam mám v plánu i zjistit, co by mi vyhovovalo. Jelikož zbraně nejsou můj koníček, vždy jsem je bral jen jako pracovní nástroj, tak budu nasávat od vás možné tipy na EDC a jakým směrem se ubírat. Třeba kolimátor by se mi pak určitě hodil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března V 27. 3. 2025 v 7:54, moco napsal: Chlapi, díky za názory, skoro 20 let střílím ze služebních zbraní od pistole po lafetováné zbraně. Osobní EDC zbraň mě vždy nějak míjela, ale už pár let si chci něco pořídit a chci jít cestou EDC pistole, se kterou se naučím střílet a používat ji, i když budou existovat na střelbu na střelnici vhodnější kousky. Jelikož jsem měl pár let pauzu, tak mám v plánu absolvovat "na rozhýbání" a obnovení svalové paměti profi střelecký kurz u nás ve firmě a tam mám v plánu i zjistit, co by mi vyhovovalo. Jelikož zbraně nejsou můj koníček, vždy jsem je bral jen jako pracovní nástroj, tak budu nasávat od vás možné tipy na EDC a jakým směrem se ubírat. Třeba kolimátor by se mi pak určitě hodil Rozšířit G43x, plusy: plnohodnotnej úchop, seženeš na to vše, dělník, rozumě kope, velmi přesnej. Měl sem na něm kolimátor, prodal jsem, časem mě to sralo u nošení a navíc s EDC se střílí většinou 5-7m, jednou rukou na 2-3m za pohybu míříš prstem, takže za mě kolimátor asi na EDC moc smysl nemá a to jsem z toho byl na začátku nadšenej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Pistoli čistě na nošení (EDC) bych hledal v oddělení subcompact a to v ráži 9x19 (Luger - protože nejlevnější a plně dostačující). Nějaký výběr třeba zde: https://www.rigad.cz/pistole#!palne-zbrane-a-strelivo-kategorie-zbrane-podle-zakona=b-zp-povoleni&palne-zbrane-a-strelivo-raze=9-mm-luger&palne-zbrane-a-strelivo-velikost=subcompact,subcompact-slim&sort=cheapest Ale možností je mnohem více Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března V 25. 3. 2025 v 9:32, moco napsal: Ahoj všem, dovolím si připojit se do diskuze. Příští rok bych se chtěl konečně rozhoupat, udělat si zbrojní průkaz a pořídit pistoli na skryté nošení – ideálně takovou, která se občas neztratí ani na střelnici. Než se tu ale pořádně začtu, tak ode mě můžete čekat sem tam nějaký „blbý“ dotaz. Díky za trpělivost! Rozšířit Já bych nečekal na příští rok - nový zákon, nový formát zkoušek. Ale šel bych do toho určitě ještě letos... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seaman Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Ja tiez o tom rozmyslam a pripravujem sa uz. Ak je tu niekto, kto by mi teoreticky pomohol, aby ma velmi na skuskach netrapili, bol by som vdacny.Som si vedomy, ze to je zodpovednost, preto sa pripravujem, hlavne na dolezite otazky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Ja to absolvoval ted cerstve v unoru. Otazky jsou dulezita vec, je na to apka nebo zbrane.kvalitne.cz.Rozhodne si ale zaplat kurz na strelnici, kde si budes drilovat manipulaci. To proste koukanim na youtube nenacvicis. Samotne nastrileni pak vetsinou problem neni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Ohledně zbrojního průkazu bych si dovolil přesměrovat na specializované fórum. https://zbranekvalitne.cz/clanky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března V čem ten nový formát bude vůbec jiný? Sada otázek, jasně (ale to je člověku, co do toho jde poprvé, fuk), jenom 2 skupiny (jasně, ale to je vlastně taky fuk, jenom si teď udělá jenom E), ale jinak v čem to bude jiné? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M@C Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března V 27. 3. 2025 v 11:28, seaman napsal: Ja tiez o tom rozmyslam a pripravujem sa uz. Ak je tu niekto, kto by mi teoreticky pomohol, aby ma velmi na skuskach netrapili, bol by som vdacny. Som si vedomy, ze to je zodpovednost, preto sa pripravujem, hlavne na dolezite otazky. Rozšířit Otazky se nadrtis z odkazu vyse nebo z apky. Manipulaci a strelbu potrebujes trenovat, idealne na strelnici, kde budes delat i zkousky a idealne s pistoli, ze ktere tam budes na zkouskach strilet. Takze si vyber strelnici, zajdi tam a domluv si par hodin pripravy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M@C Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března V 27. 3. 2025 v 7:54, moco napsal: Chlapi, díky za názory, skoro 20 let střílím ze služebních zbraní od pistole po lafetováné zbraně. Osobní EDC zbraň mě vždy nějak míjela, ale už pár let si chci něco pořídit a chci jít cestou EDC pistole, se kterou se naučím střílet a používat ji, i když budou existovat na střelbu na střelnici vhodnější kousky. Jelikož jsem měl pár let pauzu, tak mám v plánu absolvovat "na rozhýbání" a obnovení svalové paměti profi střelecký kurz u nás ve firmě a tam mám v plánu i zjistit, co by mi vyhovovalo. Jelikož zbraně nejsou můj koníček, vždy jsem je bral jen jako pracovní nástroj, tak budu nasávat od vás možné tipy na EDC a jakým směrem se ubírat. Třeba kolimátor by se mi pak určitě hodil Rozšířit Ja jsem spokojeny s Hellcatem Pro Comp, kope (dle me) mene, nez G43x a drzi se mi lepe. Z G43x jsem strilel na testovacce Cairo a o par dni pozdeji jsem mel moznost strilet z toho Hellcatu, a pripadalo mi to jako dost velky rozdil. Doporucuju vyzkouset, zjistit testovacky na strelnicich v okoli atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
berczo Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března Já bych rád odzkoušel SW Shield MP plus, tak hledám kde se to dá realizovat (okolí severní Moravy). Nemáte někdo osobní zkušenost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leopold Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března V 28. 3. 2025 v 9:52, M@C napsal: Ja jsem spokojeny s Hellcatem Pro Comp, kope (dle me) mene, nez G43x a drzi se mi lepe. Z G43x jsem strilel na testovacce Cairo a o par dni pozdeji jsem mel moznost strilet z toho Hellcatu, a pripadalo mi to jako dost velky rozdil. Doporucuju vyzkouset, zjistit testovacky na strelnicich v okoli atd. Rozšířit Tak toto som dlhšie skúšal a u mňa bol víťaz Glock43x . Rozhodne tiež odporúčam vyskúšať ,aj tu sa ukazuje že niet nad osobnú skúsenosť , každému vyhovuje niečo iné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se