Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 6. 4. 2025 v 15:49, Maro napsal:

A hlavně si z toho vystřel. Jedná věc je, jak se ta zbraň drží, druhá když pak zmacknes spoušť. Jsem sice úplný začátečník, ale pro mě P10 byla super v ruce, ale pomalu jsem z ní netrefil terč. Naopak na glocku 45 jsem nevěděl, jak ji pořádně chytit, ale strelba byla fajn. Pro me byl vítěz Echelon (já mám teda fullsize) který se mi super drží i se z něho příjemné střílí. Dojmy z prvni strelnice jsem tu kdysi psal a nadseni me porad neopustilo. Echelon 4.0c se (pro mě trochu překvapivě) drží dost podobně (uchop mi neprisel nejak zasadne menší nez fullsize), ale nestřílel jsem z něho. Každopádně kdyby 4.0c dělali v comp verzi, pravděpodobně bych šel rovnou do něho, takhle přemýšlím, že dokoupim hellcat pro comp (ale tam mi vadí jednostranné ovládání, protože jsem levák). Tak mě napadá, že ten Hellcat by vlastně taky mohl být řešení tvé otázky (ale na to už vlastně poukázal M@C)

Rozšířit  

Jj, Hellcat PRO je super. Tohle teda neni comp verze.

IMG-20241023-WA0023.jpeg

Návštěvník adampu
Odesláno

Striekačky nosím podľa nálady a nie len na veľkú noc😂

IMG-2ee627d7f70441591dec5e35a79b9f00-V.jpg

Návštěvník adampu
Odesláno
  V 8. 4. 2025 v 6:36, cema napsal:

Jj, Hellcat PRO je super. Tohle teda neni comp verze.

IMG-20241023-WA0023.jpeg

Rozšířit  

Hellcata som mal. Parádny na nosenie, len kopal, resp. Nie a nie ho udržať v rukách 

Odesláno

Já takhle v polovině devadesátek ve Frankonii na ípáku koupil za pár tisíc Makarova se štelovatelným hledím.

Dotažený z rajchu (podle manuálu), nevim, která složka to měla ve škole nebo kdo s tim trénoval (štelovatený hledí, takže nebyl služební).

Odesláno

Zeptám se zkušenějších - prodávám P10C a největším favoritem jako náhrada na EDC je aktuálně už delší dobu Sig P365 X. Jenže - když se dívám po obchodech, tak na produktových fotkách jsou docela rozdíly obchod od obchodu.

Některý mají na fotkách destičku pro kolimátor s integrovaným hledím (foto 1) a některý mají destičku a hledí zvlášť (foto 2). Je v označení těchto modelů rozdíl? Vim že je pak ještě varianta X Macro, která má destičku zvlášť ale ta má zase jiný rail na přídavnou svítilnu. Tak jen jestli o tom někdo ví, jestli se to měnilo s modelovými roky nebo jak to je. Díky moc.

Sig Sauer P365 X

"Unveiling the Sig Sauer P365X Pistol, a compact marvel of innovation and performance captured in this image. The P365X showcases Sig Sauer's commitment to precision engineering and versatility."

Odesláno (upraveno)

@Z. Paul Jsem začátečník a střílím tragicky, ale todle zrovna vím, protože jsem sám věnoval výběru dost času :)

Verze P365 s destičkou pod mířidly je stará verze, některé shopy je nejspíš ještě doprodávají a nebo nemají aktualizované produktové fotky. Nová verze má co-witness tritiová mířidla a destičku pro kolimátor tudíž před mířidly. Tyhle dvě varianty existují jak u klasické 365 tak u 365X pokud mám správné informace.

P365X mám a jsem velmi spokojený, a každý komu sem to dal do ruky je unešen naprosto stejně. Kdyby jsi měl cestu kolem Brna, klidně ukážu a půjčím.

Pozor, zmiňované X Macro je celkově větší (delší hlaveň u X Macro Tacops verze, potažmo stejná hlaveň ale delší závěr u X Macro Comp verze). Velikostně jsou tyhle verze jako P365 XL.

P365X mi přišla jako ideální kompromis na nošení, protože má úchop jako XL ale krátkou hlaveň jako klasická P365. A navíc má oproti 365 tu skvělou rovnou spoušť!

Upraveno uživatelem Happy88
  • Dát hlas 1
Odesláno
  V 10. 4. 2025 v 20:08, Happy88 napsal:

@Z. Paul Jsem začátečník a střílím tragicky, ale todle zrovna vím, protože jsem sám věnoval výběru dost času :)

Verze P365 s destičkou pod mířidly je stará verze, některé shopy je nejspíš ještě doprodávají a nebo nemají aktualizované produktové fotky. Nová verze má co-witness tritiová mířidla a destičku pro kolimátor tudíž před mířidly. Tyhle dvě varianty existují jak u klasické 365 tak u 365X pokud mám správné informace.

P365X mám a jsem velmi spokojený, a každý komu sem to dal do ruky je unešen naprosto stejně. Kdyby jsi měl cestu kolem Brna, klidně ukážu a půjčím.

Pozor, zmiňované X Macro je celkově větší (delší hlaveň u X Macro Tacops verze, potažmo stejná hlaveň ale delší závěr u X Macro Comp verze). Velikostně jsou tyhle verze jako P365 XL.

P365X mi přišla jako ideální kompromis na nošení, protože má úchop jako XL ale krátkou hlaveň jako klasická P365. A navíc má oproti 365 tu skvělou rovnou spoušť!

Rozšířit  

Naprosto super odpověď a moc děkuji. Cílím na 365X právě pro delsi pazbicku ale kratsi zaver jako u klasiky 365. 

Dilky moc 🫡

• Like 1
Návštěvník adampu
Odesláno

Dlhšia pažbička sa lepšie drží a niekedy horšie nosí. Vidieť ju cez tričko. Ale samozrejme záleží na konkrétnom jedincovi

Odesláno
  V 11. 4. 2025 v 7:30, adampu napsal:

Dlhšia pažbička sa lepšie drží a niekedy horšie nosí. Vidieť ju cez tričko. Ale samozrejme záleží na konkrétnom jedincovi

Rozšířit  

Vim o tom ale v porovnání s P10C je to furt nebe a dudy. 

Každopádně dnes vyzkoušeno v ruce, porovnáno, objednáno a složená záloha (kus na prodejně uz byl pro zákaznika). Ve středu bude. 🫡

Odesláno
  V 9. 4. 2025 v 7:11, adampu napsal:

Hellcata som mal. Parádny na nosenie, len kopal, resp. Nie a nie ho udržať v rukách 

Rozšířit  

Hellcat a Hellcat PRO je úplně něco jiného v chování při střelbě. Ten malý se udržet dá, ale já mám velké ruce, líp mi sedí PRO a střílení je s tím příjemnější.

Odesláno

Panove poradte.. mam takovou svou oblibenou rodinnou strelnici, je tam velkej klidek, jednu sekci mame uplne pro sebe. Napada vas do ceho takhle zabavneji strilet (malorajda a devitka), nez do papiru? Obcas znicim nejakou starou ucebnici z vejsky, ci casopisy, samozrejme plechovky, nejaky ty spalky z mekkyho dreva.. do ceho by si tak clovek uplne bezpecne strelil, aby to nenadelalo moc bordel (jasne, uklizime po sobe)?

Odesláno

Hodně zajímavá je střelba na kovové terče různých tvarů a velikostí. Měl jsem možnost si vyzkoušet velkou desku, takové ty překlápěcí terče (trefíte a terč se otočí na druhou stranu kde má jinou barvu). Ten zvuk, který to dělá, to činilo zajímavým. Ovšem riziko odrazu tu samozřejmě je, tudíž to chce někoho, kdo ví, jak daleko to dát (předpokládám, že je to dle výkonu střeliva)

Odesláno
  V 12. 4. 2025 v 8:53, Micey napsal:

do ceho by si tak clovek uplne bezpecne strelil, aby to nenadelalo moc bordel

Rozšířit  

skús balóniky, dostať také menšie za pár eur je ich plný sáčok a zavesiť na dlhšiu šnúrku nech sa trošku hýbu vo vetre prípadne cvaknúť na papierový terč ako zásahovú zónu , je to celkom zábava pri tréningu 

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...