Přejít na obsah

Jak Vás uspokojuje mít na ruce Seiko

eloga

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 407
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak se nám zas vyčasilo a já jsem si zase přečetl název vlákna.

Nemám nic originálního a co by neříkaly kilotucty lidí :

U GS člověka těší neskutečná estetická i funkční hodnota, která se neomrzí. Někdy s nimi jen tak chodím po bytě a pořád na ně čumím, i tu lupu vyndavám, žádné jiné hodinky ve mě takovýho fetišistu neprobouzejí (i když GS taky umí leccos pomrvit, ne že ne). I ty všechny vlásečnice odpouštím, je to skoro jako patina bronzových pouzder nebo něco na ten způsob.

Pro ostatní jsou neviditelné a člověk má to potěšení sám pro sebe. Někdo to tak má rád, někdo ne, já jo.

U Seiko nižích  a středních tříd to tady asi nemusím nikomu moc líčit: vybere si každý, výkon x cena, člověk si na nich může i vyzkoušet plno rozměrů, barev, materiálů, strojků, technologií - a přitom všem jsou to hodinářsky i esteticky hodnotné stroje. A skoro každý GSkář si myslím stejně něco pod těch 1000 USD doma nechal :) .

Jo a foto, když tu má být. Nacpaná jsou pod košilí hrozně, ale pro krásu se musí trpět.

attachicon.gifScreen Shot 2017-01-23 at 11.28.40.png

...a teraz tu recenciu. Radost sa na Teba pozerat, chlape!

F.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se nám zas vyčasilo a já jsem si zase přečetl název vlákna.

Nemám nic originálního a co by neříkaly kilotucty lidí :

U GS člověka těší neskutečná estetická i funkční hodnota, která se neomrzí. Někdy s nimi jen tak chodím po bytě a pořád na ně čumím, i tu lupu vyndavám, žádné jiné hodinky ve mě takovýho fetišistu neprobouzejí (i když GS taky umí leccos pomrvit, ne že ne). I ty všechny vlásečnice odpouštím, je to skoro jako patina bronzových pouzder nebo něco na ten způsob.

Pro ostatní jsou neviditelné a člověk má to potěšení sám pro sebe. Někdo to tak má rád, někdo ne, já jo.

U Seiko nižích  a středních tříd to tady asi nemusím nikomu moc líčit: vybere si každý, výkon x cena, člověk si na nich může i vyzkoušet plno rozměrů, barev, materiálů, strojků, technologií - a přitom všem jsou to hodinářsky i esteticky hodnotné stroje. A skoro každý GSkář si myslím stejně něco pod těch 1000 USD doma nechal :) .

Jo a foto, když tu má být. Nacpaná jsou pod košilí hrozně, ale pro krásu se musí trpět.

attachicon.gifScreen Shot 2017-01-23 at 11.28.40.png

konecne si nasiel odvahu :) a teraz este odvahu vyprdnut sa na koselu a si nas

Odkaz ke komentáři

tak to jsem si oddechl, člověka občas takové hlasité přemýšlení zmate... :)

Prisly vycistene a serizene od Tondaka, dokoupil jsem Seiko chrastici jubilee a jsem spokojenej jak zelva. Jedinne Seiko, co zatim prezilo v me hodinkovnici.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem zpět  :whistling: a chci se podělit o svou novou radost. Možná že je to spíš taková záplata ale radost mi to dělá. Tak jsem asi našel zhruba to co jsem hledal a od hodinek čekal. - velikost tak akorát na moji ruku, ani velké, ani malé ale hlavně mi přijdou takové provokativně nenápadné. Žádná nablejskaná leštěnka. Líbí se mi to ten over black. K černému tričku super doplněk  :punk:

ještě si trochu pohraju s lunetou, tato mi přijde taková adolescentní, ikdyž to možná těm hodinkám dává takovou určitou sponntánost a nevyřvanost. 

proxima estation - tuna emperor. 

Je to zlatá rybka - Sardinka. :-) 

post-20767-0-20028300-1485515312_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Ondrais
Odkaz ke komentáři

tohle je dobrý, ani jsem netušil, jak se těch pár pocitů tady rozrostlo do žhavého vlákna....

Tímto zdravím karlahb a instanta, ten velmi veselý člověk bude spíše instant. Píšu to sem proto, že si myslím že oba máte na chronomagu co říci a já vlastně vždy vaše příspěvky čtu velmi rád, přijdou mi takové "lidské". I když jak se říká a projevuje - co osoba to názor. Ale díky  bohu, že máme Seiko s uspokojením na ruce. Jo a proč to vlastně píšu, budu si ten pocit Seiko na ruce zase muset připomenout, ostatní japonské značky nosím také, ale Seiko je Seiko.  :cheers: všem.

Odkaz ke komentáři

Za své zatím krátce trvající chronoonemocnění jsem vystřídal čtvery hodinky, 2x Orient a 2x Seiko. Ať si říká kdo chce co chce, tak v nižší cenové relaci podle mě nemají mezi mechanikami konkurenci, a přitom jsou originální. Japonci to prostě umějí navrhnout tak, aby ty hodinky takříkajíc splynuly s rukou, pohodlně se nosily a oku lahodily.

Obzvláště oceňuji zakřivení nožiček, takže hodinky (i když se jedná třeba o větší SKX) pak na ruce nevypadají jako budík.

Asi nejsem jediný, kdo si Seiko nebo Orient pořídil jako první mechanické hodinky :-)

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Ahoj, omlouvám se, že svůj zvláštní dotaz dám sem, ale nejsem si jist, do kterého vlákna bych to měl dát. Nikdy jsem neměl větší hodinky než 42mm (Fortis B42 na gumě) a jsem zvyklý s hodinkami na ruce spát. Ale nevím pokud bych pořídil Sumo, nebo Marine Master 300, zdali kvůli velikosti a hlavně váze bych je moh mít na ruce i přes noc. Chápu, že to je těžce individuální záležitost, ale jak to máte Vy?

Díky za reakce.

Odkaz ke komentáři

V pátek mi přišly mé první Seika zakoupené zde, nikdy před tím jsem tuto značku nijak neregistroval(uznávám, byla to chyba, dnes už to vím) :-). Sledoval jsem je tady delší dobu a už na první dobrou jsem věděl, že je asi stejně koupím, protože mě opravdu oslovily. Nosím je na ruce celý víkend a baví mě snad čím dál více. Asi je ze mě Seiko nadšenec..... :clap:

Odkaz ke komentáři

Ahoj, omlouvám se, že svůj zvláštní dotaz dám sem, ale nejsem si jist, do kterého vlákna bych to měl dát. Nikdy jsem neměl větší hodinky než 42mm (Fortis B42 na gumě) a jsem zvyklý s hodinkami na ruce spát. Ale nevím pokud bych pořídil Sumo, nebo Marine Master 300, zdali kvůli velikosti a hlavně váze bych je moh mít na ruce i přes noc. Chápu, že to je těžce individuální záležitost, ale jak to máte Vy?

Díky za reakce.

Mám Suma i B42 oboje na tahu a při nošení nevidím rozdíl, na noc teda sundávám. Možná se Suma nosí o trochu líp díky umístění korunky, ale to je čistě subjektivní.

Odkaz ke komentáři

Díky za reakce.

Ať se tady místní rozplývají jak chtějí, Suma jsou větší než MM a celkově mi příjdou dost neohrabaná a méně pohodlná než jsou MM, nicméně oboje jsou to těžké hodinky, takže spát s nimi a v noci s nimi říznout, ať již do něčeho do někoho, musí být docela záhul. Já spal s hodinkami celé mládí, ale pak si odvyknul: než se dohadovat se ženou, tak jsem je raději položil vedle postele :).

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři

MM300 jsou oproti Sumo subjektivně výrazně menší hlavně díky své výšce. Spát s MM300 může být vzhledem k jejich ceně vs. Sumo rískantnější i proto, že MM300 luneta je na škrábance o dost náchylnější. A asi bych si ani nechtěl položit v noci hlavu na ruku, na který jsou MM300, mohlo by to být bolavé probuzení :-)

Odkaz ke komentáři

ptumik: (citace) MM300 jsou oproti Sumo subjektivně výrazně menší hlavně díky své výšce.

Prosim?

MM vyska 14,6 mm

Sumo vyska 13,3 mm.

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...