Přejít na obsah

oblekovky - Nomos vs Montblanc


Doporučené příspěvky

Pokud chceš formální hodinky k obleku (takhle to na čtenáře působí, když zásadně nechceš datum), tak Nomos má podle mne jednodušší a čistší číselník: u MP mi vadí ty minutové koleje po obvodu, ty jsou tam podle mne navíc, elegatní formální hodinky takový designový prvek nepotřebují. (Asi se tím jen nafukuje velikost cifru?) Zase tvarově to pouzdro vypadá podle fotek hezky, to je třeba uznat. Navíc tloušťka 5,8 mm je už výjimečná (JLC MUT 38 mm se strojkem 849 mají pouzdro 6,1 mm (strojek 1,85 mm)), zde 5,8 mm pouzdro a uvnitř strojek 3,47 mm, jestli jsem to u Peseux 7001 dobře vygůglil -- bych to opravdu rád viděl, jak jim na zapouzdření, ručky a krystal nahoře i dole stačilo 2,33 mm!

 

Dále jsem v TTD nepochopil, co znamená: "Case size 38 - 40 mm"?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ty Nomosky pozor. Maji vazne velky l2l, zkousel jsem je ve verzi 38mm a na oblekovky uz pusobily velke. Mam ruku 16,5-17cm, dle nalady

Verze 35mm si myslim bude ideal. Ale vazne to radsi napred nekde vyzkousej.

Ty MB taky nejsou spatne, ale za sebe bych se primlouval za ty Junghansky. Jsou bozi. Nasel jsem i par fotek na sve ruce, pro predstavu:

f301c9f3fb2432dcad29ef73dce686e7.jpg

 

b38f4a1b1f1b01aec074d16e6d6336e5.jpg

 

Tvar pouzdra:

61faf399a8faefa428b3107651dbf38f.jpg

 

Stejny den jsem zkousel i Nomosy. Jelikoz jsem Orion 38 na ruce nevyfotil, tak tipuju, ze me ne uplne zaujaly. Byl jsem tehdy odvareny z Ahoi Atlantik Fotka aspon takto:

3edb1aac0064eb2e0c81fd48c6dc900a.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja som mal možnosť mať na ruke tieto MB ( http://www.montblanc.com/en/collection/watches/montblanc-star-classique-collection/107073-montblanc-star-classique-automatic.html ) a sú to veľmi pohodlné a dobre padnúce hodinky. Toto bude ťažký výber ale asi by som išiel skôr do NOMOS (Tangente alebo Tangomat) :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Orion 38 datum a je pravda, že vypadají větší než ve skutečnosti jsou (díky dlouhým nožkám). Jsou ale velmi tenké a oba safíry jsou klenuté, tudíž mají úžasný boční profil. Doporučil bych ti osobně na ruce vyzkoušet jak 35, tak i 38. Zajeď si přímo do Glashutte, není to daleko. Jak již bylo řečeno, Montblanc vypadají jako JLC, Oriony mají osobitý vzhled.

post-2196-0-90046700-1475567749_thumb.jpg

post-2196-0-34231100-1475567750_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je, dle mého názoru, nelehká volba - vybírat z těchto dvou modelů. Navíc, pokud kdo výběru přidáš i zde doporučované Junghansy, tak to budeš mít ještě složitější. Já jsem historicky řešil něco podobného. Každé z uvedených hodinek mají něco do sebe a každé zase něco proč bych chtěl "o ždibec víc" ty druhé. Nicméně žádné nejsou vysloveně významně lepší nebo horší, než ty druhé (třetí).

Určitě všechny zkus na ruku. To by ti mohlo významně pomoci s výběrem těch pravých. Takto papírově bych sám nevěděl, které si vzít. naopak bych výběr ještě uměl rozšířit. Ale sem své nápady psát nebudu, protože bych ti v tom udělal ještě větší guláš. 

jedno je ale jisté, tebou vybrané (včetně kolegy doporučovanými Jungahsy) nesáhneš ani v jednom případě vedle. 

Jsem zvědavý, jaká bude tvé konečná volba. Tak či tak přeji hodně zdaru a pevných nervů při výběru :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za tipy, zkusim Oriony na ruce.

Junghans jsou pekne, ale jak tady jiz bylo napsano maji plastove sklo, to mi trosku vadi. Druha vec je, nemyslim si, ze by dnes Jughans byl nejak zvlast prestizni znackou. Naopak Nomos ci MB jsou minimalne o tridu vys... dle meho nazoru.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusil jsem Orion 35 a 38 (s datumovkou), nozky jsou opravdu delsi. Skoro bych sel do 35. Porovnejte sami...

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem Ronin13
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ronin13: Z tvého komentáře soudím na mírnou inklinaci k MB. Stran Orionů naprosto souhlasím s Amercikým  - tedy pokud Nomosy, tak pak ty menší (soudě dle tebou postované fotky), neboť ty ti sedí lépe. Ty Jungansy bych ale také úplně nezavrhoval. Nechci tady spouštět flame, ale ve společnosti hodinkově postižených / znalých lidí, se Jungansy rozhodně neztratí a nikdo by na ně nekoukal jako na méně prestižní značku. Ba možná právě naopak. Už jen to, že je ze všech uvedených firem firmou s nejdelší hodinkovou tradicí. Samozřejmě v případě diskuse s nepostiženými lidmi, Jungansy budou působit asi nejméně atraktivně. Ale to zřejmě i Nomos, o jejichž existenci bude mít povědomí podobné procento (hodinkově neznalých) lidí. Mont Blanc pak v téže skupině lidí bude asi značkou nejznámější. To bez debaty. Přeci jen do reklamy toho sypou asi nejvíc. 

Osobně jsem nosil jak Nomosy, tak Junghansy, ale i MB.  Přesto bych, z vlastní zkušenosti, nemohl potvrdit, že třeba nad Jungansy by někdo ohrnoval nos. Ba právě naopak. Rozhodně si myslím (a už jsem ti to tu psal), že ať už vybereš jakýkoli z tebou předvybraných kousků, tak špatně neuděláš. Všechny jsou velice povedené a budou bezesporu kvalitní. 

Všechna doporučení jsou ale samozřejmě velice subjektivní a nejdůležitější je tvá osobní preference. A ať už ti tu bude tvrdit co chce (včetně mne), stejně dej na svůj instinkt a vyber si ty, které se ti líbí nejvíc. Nosit na ruce je pak budeš ty - a předpokládám, že nosit je budeš pro svůj vlastní dobrý pocit, a ne pro pocity těch ostatních. 

Jsem zvědavý na tvůj výběr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak na ruce ty MB vypadají mnohem lépe než jen na fotce, možná dokonce vypadají nejlépe.

 

Jinak to přirovnání menších a větších Nomosů se moc nepovedlo. Každou fotku máš z jiné vzdálenosti a docela hodně to zkresluje. Z těchto fotek ty menší vypadají skutečné lépe, ale každá fotka z jiné vzdálenosti prostě zkresluje. Ale sedí Ti prakticky všechny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim, ze pujdu do MB, lepe sedi, maji kratsi l2l a ploche dynko (Nomosy jsou vypoukle a diky tomu sedi zvlastne)... chvili si to necham projit hlavou nez znacknu spoust :)

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si myslím, že k MB inklinuješ od samotného počátku, a tak bych, být tebou, nad tím asi moc nerozmýšlel, a udělal to, co mi (ti) velí srdce (intuice) :-)

Mas pravdu, iklinuju k nim nejvic. Nakonec to dopadlo uplne jinak, premluvil jsem dnes pritelkyni k nakupu Cartier Tank, cast sla z rozpoctu na MB :) takze MB az na Vanoce...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem Ronin13
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...