Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Něco ze státní správy.... jedno nejmenované ministerstvo.

Vedoucí (žena, cca 36 let) má dámské QaQ quartz na děsivě oloupaném řemínku. Pokaždý, když jsem u ní, přemejšlím, zda já to říct či nikoliv... :-)

Ředitelka (žena, cca 50 let) odboru má nějaký fashion Scream pro teenagery... :-)

Nejvíc chronomag je tak její sekretářka, (cca 55 let), co má pánské chrono Casio edifice, cca 42-44mm, na tahu a střídá to s nějakými dámskými fashion hodinkami.

...

No, abych úplně nepomlouval náš odbor resortních podniků, kolega má Tissot v automatu a druhý kolega střídá dvoje quartz Tissoty v chronu. Kolegyně co s ní sedím, má Wengery.

• Odpovědi 844
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 8. 6. 2016 v 4:52, Manek49 napsal:

U nás nosí HR manager tenhle "skvost" f94b68bb869573d331dd6a9bd92b014d.jpg

No potěš koště. To je ót orlojženrije.
Odesláno
  V 2. 7. 2015 v 17:58, Miriablo napsal:

Cim mensi mesto tim vetsi oci a hlavne huby, ukazat prostrednik pak chodim s orientama ;)

Nekdy vyhrava ten kdo je nejmin videt a nejmin v recich.

Toto je opravdu mooc smutne nechapu ten pristup proc, kdyz je napr nekdo fanda do auticek a neco pekneho si za trzce usetrene susne koupi musi to schovavat "pred sefem" aby nemel nahodou lepci. Stejne je to s hodinkama, to je ta nase ceska malost - misto radosti z krasy blba zavist, doufam ze budem mit cas z tohoto vyrust. Ja, i kdyz jsem jinak velmi kriticky, jsem v tomto ve firme naprosto spokojen. Pokud makas na 100% proc bys nemohl mit treba ho*no kolem hlavy jako venecek a jezdit v RR?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Dal jsem si tu práci a poslední měsíc jsem čučel všem na zápěstí, abych si udělal nějakou představu - no moje předpoklady se potvrdily. Pohybuju se v naší krásné AČR, takže copak nosí mí kolegové? Na útvarech kluci v poli nosí(teď jsem se vrátil ze cvičení) takové ty all in one mrchy, jako jsou Garmin, Suunto apod. Chápu to, nicméně to za hodinky nepovažuju. Když se podívám na důstojníky, jsem trochu zděšen, světu zde vládne Festina, popř. Citizen, vše quartz... U ženských spousta takových módních pseudoznaček. Občas (zcela výjimečně) zahlédnu Breitlingy (asi 2x, ale o hodinkách dotyční nic nevěděli), kolega je nadšený chronomagor primkař,takže nosí červený PRIM Sport (bomba na pohled, ale ty story, co povídá o servisu a kvalitě zpracování, ach jo...) Jo a pokud je někdo military nadšenec, občas se objeví s Wenger a podobnýma taktical cool super watch. Občas ještě Timexy, který se dají koupit v amerických PX za pár šupů, tak si je kluci vozej z misí. Jasně, když se to rozbije, jdou do koše a hotovo... Ale hodinky, tedy klasický ozubený kolečka, to se u nás moc nepraktikuje. Ale nemůžu soudit globálně, zase takové možnosti průzkumu nemám.....

Odesláno
  V 29. 6. 2016 v 0:50, neumann napsal:

Toto je opravdu mooc smutne nechapu ten pristup proc, kdyz je napr nekdo fanda do auticek a neco pekneho si za trzce usetrene susne koupi musi to schovavat "pred sefem" aby nemel nahodou lepci. Stejne je to s hodinkama, to je ta nase ceska malost - misto radosti z krasy blba zavist, doufam ze budem mit cas z tohoto vyrust. Ja, i kdyz jsem jinak velmi kriticky, jsem v tomto ve firme naprosto spokojen. Pokud makas na 100% proc bys nemohl mit treba ho*no kolem hlavy jako venecek a jezdit v RR?

Jseš si jistej, že je to typicky česká malost? Rozdíl je možná v tom, že u nás se na Tebe budou lidi víc šklebit a budeš lépe vědět na čem jsi, směrem na západ od nás je závist možná hůř rozeznatelná na první pohled, ale podle mne stejně intenzivní. V Americe Tě potom s úsměvem a objetím kolem ramen klidně i vykopnou z práce a ještě Ti to podají jako plus, protože se Ti otevírají nové obzory a možnosti.

Odesláno
  V 29. 6. 2016 v 12:03, JR_2010 napsal:

Jseš si jistej, že je to typicky česká malost? Rozdíl je možná v tom, že u nás se na Tebe budou lidi víc šklebit a budeš lépe vědět na čem jsi, směrem na západ od nás je závist možná hůř rozeznatelná na první pohled, ale podle mne stejně intenzivní. V Americe Tě potom s úsměvem a objetím kolem ramen klidně i vykopnou z práce a ještě Ti to podají jako plus, protože se Ti otevírají nové obzory a možnosti.

Mas pravdu asi je to vsude, ale malost a nepochopeni to je. To ze jsme v tom v cechach takovi uprimni je z tohoto pohledu vlastne fajn, aspon vis na cem jsi. Ale stejne mam pocit ze jsme v teto nepekne discipline dost na spici.

Odesláno
  V 29. 6. 2016 v 13:12, neumann napsal:

Mas pravdu asi je to vsude, ale malost a nepochopeni to je. To ze jsme v tom v cechach takovi uprimni je z tohoto pohledu vlastne fajn, aspon vis na cem jsi. Ale stejne mam pocit ze jsme v teto nepekne discipline dost na spici.

No zrovna co se týče výběru aut ve firmách, tak je to v ČR prakticky stejný jako třeba v Německu - auto musí odpovídat hierarchickýmu postavení ve firmě. Zkrátka není možný, aby dělník od pásu přijel v BMW 5, když ředitel místního závodu má jen superba. Problém je v tom, že se nerozlišuje skutečná cena auta a původní cena za nový, takže například i BMW 5 z roku 2003, který se dá pořídit už od 150k bude na firmě pobuřovat, protože nikdo neví, kolik to dneska stojí. Stejně tak se nahlíží na různý externí dodavatele, který si pak dávají bacha s čím do firmy přijedou atd. V tomhle je to tady takový dost postavený na hlavu, protože co je komu do toho, kam kdo cpe prachy, někdo za to postaví barák, někdo si koupí pěkný auto a někdo to narve do hodinek. Ty auta jsou bohužel nejvíc na očích všem. 

Jsem rád, že se mě tohle (zatím) nijak netýká..

Odesláno

Díky. Je to taková kombinace zen budhismu a satanismu. Abys v tom byl úspěšný, tak stačí být mladý, krásný, silný, bohatý a inteligentní jako já. Výhoda je pak v tom, že ušetříš dost času na lezení do prdele kdejakému kokotovi ve virtuálu a nemusíš moc často používat formule typu "tesat do kamene" apod.

Odesláno
  V 29. 6. 2016 v 17:22, azeppelin napsal:

Díky. Je to taková kombinace zen budhismu a satanismu. Abys v tom byl úspěšný, tak stačí být mladý, krásný, silný, bohatý a inteligentní jako já. Výhoda je pak v tom, že ušetříš dost času na lezení do prdele kdejakému kokotovi ve virtuálu a nemusíš moc často používat formule typu "tesat do kamene" apod.

A co se stane az zestarnes, vypelichas a nedej boze zchudnes a zblbnes? Neni to nic vyjmecneho, ver mi...:)

Odesláno
  V 29. 6. 2016 v 14:29, Miro_CZ napsal:

No zrovna co se týče výběru aut ve firmách, tak je to v ČR prakticky stejný jako třeba v Německu - auto musí odpovídat hierarchickýmu postavení ve firmě. Zkrátka není možný, aby dělník od pásu přijel v BMW 5, když ředitel místního závodu má jen superba. Problém je v tom, že se nerozlišuje skutečná cena auta a původní cena za nový, takže například i BMW 5 z roku 2003, který se dá pořídit už od 150k bude na firmě pobuřovat, protože nikdo neví, kolik to dneska stojí. Stejně tak se nahlíží na různý externí dodavatele, který si pak dávají bacha s čím do firmy přijedou atd.

Dělám v Rakousku a zatímco jezdí ředitel nemocnice ve starším BMW X5 a primář chirurgie s Wranglerem, zástupce primáře z chiry jezdí na střídačku v R8 a RS6 a to není jedinej. :)

Abych nebyl OT, dva dokotoři tu mají bondovky, primář interny na střídačku Jacques Lemans a Orienty v bicoloru, jinak nějaký obouchaný Casia, ošklivý Quartzový Junghansy, Skageny a jedny Seika, žádná hitparáda

Odesláno

Tak auto definuje společenský status víc než hodinky :-) 90% a asi i víc % populace zná tak maximálně Rolex, Omega, Breitling a možná Tag Heuer, ostatní obzvlášť ty luxusnější značky lidi vůbec nejsou schopní definovat. Když máte R8 nebo A6 či Mercedes S tak je jasný, že ty auta něco stojí. Nosit Vacherony bych se nebál, ale s provokací s dražší autem už bych byl o hodně opatrnější :-)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Moje nová přímá nadřízená nosí bicolor Reversa, vypadají nějak takhle, jako Ref 251.54.20 - i ten quartz by mi tam seděl.

s-l225.jpg

Vedle našeho CEO je na první pohled vidět, že přišla z jiné branže  :lol2:

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak šéf se po naší společné diskuzi na téma hodinky rozhoupal a nakonec vzal Fenix3 s optikou. Na jednu stranu správná volba (běhá, skialpy, leze po horách, atd.), ale přeci jen mechaniky jsou mechaniky... mno, asi budeme muset diskuzi ještě zopakovat. :)

Jinak "šéf šéfa" má Longines Master Collection chronograph a u CEO jsem viděl snad dokonce Rolex Polárky (Expy II), ale to si s ním musím ještě potvrdit. :)

Jo a kolega před důchodem má už asi 20 let jeté Seiko pětky s nádhernou patinou (jestli se to tak dá ještě nazvat). Stále mu jdou do 10s/den bez jediného servisu.

Odesláno

Já teď jezdím do práce v Porsche. Jestli to někoho sere? Asi jo, ale do očí mi to nikdo zatím neřekl. Ale je mi to upřímně úplně jedno. Můj "chlebodárce" ví, kolik to auto asi tak stálo a nijak neprudí.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...