Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Mitak
Odesláno

Je to skvělé, hodinky jsou konečně u vhodného majitele. Akorát by si příště mohl Sibiř vybírat rovnou číslo limitky podle mého roku narození a ne jeho :-)

post-36225-0-04981400-1543741156_thumb.jpeg

Odesláno

Navážu na svoje předchozí technické hlášení o přesnosti. Po týdnu nošení jsem pochopil ruské algoritmy, jak je to laděno v 9 polohách a při jakých teplotách, jaká je jejich odolnost vůči odstředivým silám při projíždění zatáček a vibracím při nadzvukové rychlosti na českých dálnicích.

Nebudu vás tady obtěžovat grafy a složitými výpočty. Výsledek od neděle do neděle jsou rovné +3 sekundy, což odpovídá +0,429s/24h.

Z toho jasně vyplývá, že oproti standardním amfibiím, které objednávají kolegové z ruského vlákna Amfibia, a které si pak následně dolaďují a patinují lunety vejci, máme v limitce strojek se specifikací ?russian top grade ? ? ? ??.

Odesláno (upraveno)

Hezký den všem,

rád bych udělal takovou malou rekapitulaci a vysvětlil některé souvislosti, aby nedocházelo k nějakým nesrovnalostem, nebo nepřesným výkladům ohledně průběhu vývoje a výroby našeho společného díla a aby si i nezúčastnění měli možnost na jednom místě přečíst, jak to vlastně bylo...

Všechno to začalo v sekci Ruských hodinek, ve vlákně Vostok Amphibia, 28. září.2016 příspěvkem člena "travex" a návazně prvním návrhem dýnka Honzou ("little_w")...

post-14724-0-11400600-1543739294.jpg

...prvně se Honza začal zabývat myšlenkou, že by se limitovaná edice hodinek dala vztáhnout ke 100. výročí narození tvůrce kresleného seriálu "Jen počkej", pana Rusakova, který se narodil 3.4.1923, tedy L.E. pro rok 2023, na pár měsíců potom myšlenku na limitku odložil aby ji 10.12.2016 vzkřísil, a to již vztaženou k 50. výročí uvedení kresleného seriálu "??, ??????!" (u nás "Jen počkej!).

14.12.2016 přišlo  de facto jeho rozhodnutí limitku vytvořit a odstartoval ji v podstatě prvním návrhem dýnka, který se až do její realizace nijak podstatně nezměnil...

post-14724-0-08408100-1543741246_thumb.png

...po pár prvotních návrzích ve vlákně Vostok Amphibia založil Honza 16.12.2016 toto vlákno a celý projekt se začal pomalu rozbíhat. Já osobně jsem limitku začal registrovat až vznikem tohoto vlákna a účastnil se jí nejprve jako zvědavý čtenář a to až do mého prvního příspěvku dne 18.12.2016, kdy jsem jen nesměle poznamenal, že se mi to líbí a přidal pár nějakých pitomých návrhů, 19.12.2016 jsem se potom zapsal mezi účastníky limitky. 

Moje spolupráce s Honzou, kterého jsem osobně neznal, začala zcela nenápadně v podobě diskuse nad různými, grafickými návrhy variant hodinek a ciferníků přímo ve vlákně a postupně se začala přesouvat do "zákulisí", kdy jsme prostřednictvím e-mailů prodiskutovávali různé detaily tak, abychom vlákno nezaplavili nudnou konverzací.

Honza sám a jediný začal v roce 2017 projednávat možnost výroby hodinek s Dmitryjem a stejně tak sám a jediný vyjednával i o poskytnutí autorských práv ke kresleným postavám s pani Irinou Rusakovovou, což byla dost stresující záležitost a současně i v určité fázi zlomový bod, protože to Honza téměř vzdal, snad právě tady jsem byl něco málo platný a podpořil jej a poprosil, aby to nevzdával. Cenu za poskytnutí autorských práv se podařilo vyjednat a vy všichni jste celou věc posunuli jejich úhradou, o kterou a všechny následující, se začal ochotně a dobrovolně starat Petr ("petr_cha"), jakýsi ministr financí limitky. To bylo zhruba po roce od prvního vykopnutí a tím byla skutečně celá akce reálně odstartována, tedy jinak řečeno, jen přípravné práce (rozuměj administrativa a návrhy vlastních hodinek) trvaly celý jeden rok.

V té době jsme již s Honzou téměř každý den na dálku projednávali a diskutovali různé detaily, grafické návrhy, technické možnosti, oba jsme kreslili a navzájem se korigovali a krůček po krůčku jsme společně dávali konkrétní obrysy jednotlivým detailům. Honza měl od začátku jasnou představu, že musí jít o limitovanou edici ucelenou, tedy ne jen o hodinky, ale o celý komplet a šel si tvrdě za svým cílem, já stále dokola kreslil a posílal návrhy, a stále dokola jsme je hodnotili, až jsme se dopracovali k téměř finální představě o celém kompletu. Paráda! a kdo to teď vyrobí? Opět jsme byli na začátku a začali jsme řešit realizaci, já si doma v klidu maloval a Honza řešil kdesi na druhé straně zeměkoule, kdo a za kolik nám to vyrobí a kdy a jak nám to pošle. Když jsme dokázali s dodavateli skloubit naše návrhy s jejich technologickými možnostmi výroby, Honza zboží objednal, Petr zaplatil a já převzal a uložil. Tak stále dokola, až se veškeré příslušenství a nakonec i samotné hodinky, sešly u mne doma. Já osobně zajišťoval pouze výrobu hadříků, letáků, kalendářů, tašek a polepů vnitřních boxíků. To, proč se vše sešlo u mne, mělo samozřejmě jediný důvod a to místo, tedy Praha, těžko si představit, že by Honza musel řešit doručování hodinek z Anglie. 

A potom to již bylo celkem jednoduché, pustil jsem se do přípravy boxů, které přišly samozřejmě kompletně vyrobené, včetně výplně s výřezy na hodinky a vnitřní boxík, já osobně vyřezával pouze výplň ve víku a instaloval pásku pro uchycení bukletu, polepoval jsem vnitřní boxíky fotkou a čísly a následně tam vše poskládal tak, jak to dorazilo k vám, tedy nic jsem osobně nevyráběl.

Nakonec tedy bylo potřeba do celého balení doplnit to nejzásadnější a tím byly hodinky. Na první pohled se může zdát, že to bylo jednoduché, ale nebylo! Normálně jsme si mysleli, že se hodinky zaplatí a ony přijdou v balíku. Z nějakého důvodu to nešlo a hodinky se musely hradit po pěti kusech z privátních účtů a ve stejném počtu následně chodily poštou na různé adresy, protože na jednu adresu se nemohly posílat, logisticky tedy žádná sranda. V této fázi přispěchali na pomoc ochotní účastníci a to konkrétně Petr ("petr_cha"), Ondra ("AndyAaro"), Honza ("sibirnaya"), Saša ("sashator"), Martin ("Rodkopf") a Michal ("Michal_R"), kteří prostřednictvím svých účtů všechny hodinky uhradili. Patří jim za to velké poděkování.

No, a potom už to znáte. A proč jsem to vlastně psal? Jednak proto, aby si každý mohl udělat ucelený obrázek, jak to vlastně bylo a také proto, že jsem začal mít pocit, že se nějak moc orientujete na mne a mě to přišlo trochu nefér vůči ostatním, zejména Honzovi, bez něhož by tady nebylo o čem psát, který by, kdyby mohl, určitě rád taky řezal perořízkem, balil a rozvážel, ale prostě to dělat nemohl a vím, že ho to vlastně i mrzelo...

Tak že, Honzo, moc Ti děkuji za to, co jsi vymyslel a že jsi mi umožnil se na tom podílet, bylo mi ctí s Tebou spolupracovat a máš moji hlubokou poklonu.

Jirka

post-14724-0-15423300-1543746812_thumb.jpg

Upraveno uživatelem JR_2010
Odesláno

Jirko, dekuji za pekne a fakticke shrnuti celych tech dvou roku, ktere tenhle projekt trval. I pro me bylo a je vysadou spolupracovat s Tebou. A jak jsme se tak bavili, co budeme ted delat a cim vyplnime vsechen ten volny cas a ty volne vecery... hmmm... neco musime jeste probrat ;) Jeden napad si schovavam od sveho zacatku na foru v r. 2008 ;)

V ramci uplnosti jeste uvedu, ze mezi "tiche" spolupracovniky patri i Tomas (Tittus), ktery pomohl s prekladem nekolika zasadnich emailu Irine do rustiny, cimz se projekt dostal pres jednu z kritickych fazi, ktere Jirko zminujes - to kdyz jsem byl pripraveny cele to odpiskat kvuli komplikacim s autorskymi pravy.

Zvlastni zminku si zaslouzi i Robert (Robero79), ktery spolu s Ondrou vyzvedl tech 50 knizek o Svetozaru Rusakovi, coz byl takovy drobny bonusovy doplnek, ktery se behem jednani o autorskych pravech vyloupl. 

Tim je vycet primych ucastniku, myslim, uplny. Pokud jsem jeste na nekoho zapomnel, moc se omlouvam.

Jak uz Jirka nekolikrat zminoval, je temer neskutecne, jak vsech 100 ucastniku tahlo za jeden provaz, a podle me je tahle limitka v ramci Chronomagu zcela ojedinela - rozsahem; tim, jak se do ni zive a aktivne zapojilo ve vetsi ci mensi mire takove mnozstvi lidi; i tim, co se nam podarilo z toho vykresat ("value for money", kdybych to mel rict prizemne). Diky, Jirko, diky, vsichni!

----------------------

P.S. No a jeste samozrejme prijde nejake to vyuctovani a oficialni "uzavreni". 

Odesláno

V ramci uplnosti jeste uvedu, ze mezi "tiche" spolupracovniky patri i Tomas (Tittus), ktery pomohl s prekladem nekolika zasadnich emailu Irine do rustiny, cimz se projekt dostal pres jednu z kritickych fazi, ktere Jirko zminujes - to kdyz jsem byl pripraveny cele to odpiskat kvuli komplikacim s autorskymi pravy.

Tato pomoc ti z mé strany byla několikrát nabízena též, ale bohužel jsi ji záměrně ignoroval

Odesláno

Frostie, je mi lito, jestli to vidis takhle. Resili jsme to nekde od stranky 68, a uz tam jsem se vyjadril v tom smyslu, ze pokud to tak vyznelo, mrzi me to, ale nebyl to zamer. Skoda, zes nemohl prijit na ten sraz minuly vikend. Mohli jsme tenhle komunikacni sum rozebrat. Doufam, ze se mi podari prijet v lednu na tu vystavy Iriny Rusakov. Dluzim ti drink :) Konec dobry, vsechno dobre. :cheers: 

Odesláno

Frostie, je mi lito, jestli to vidis takhle. Resili jsme to nekde od stranky 68, a uz tam jsem se vyjadril v tom smyslu, ze pokud to tak vyznelo, mrzi me to, ale nebyl to zamer. Skoda, zes nemohl prijit na ten sraz minuly vikend. Mohli jsme tenhle komunikacni sum rozebrat. Doufam, ze se mi podari prijet v lednu na tu vystavy Iriny Rusakov. Dluzim ti drink :) Konec dobry, vsechno dobre. :cheers:

Tak to jsem rád, že je to šum. Já se vernisáže samozřejmě zúčastním, budu se těšit i na setkání s ostatními.

Odesláno

Tohle je úplně nejvíc neuvěřitelný, poslední 1rok a 1/2 jsem neměl moc času na sledování vlákna ohledně limitky a vždy jsem reagoval až na postrceni od Mantaka (platby atd.) a diky tomu pro mne byl docela dost velký šok, když jsem si přijel k Jirkovi do práce pro hodinky a dostal jsem neuvěřitelně propracovaný "dárkový balíček" kde vše má svůj smysl. Pánové děkuji Vám všem za čas a námahu vložené do tohoto díla. Když jsme si s Jirkou psali ohledně platby a zaslání hodinek, jsem mu napsal krátký email a on mě kdysi poprosil o jeho citaci zde ve vlakne, nejdříve mi to připadlo zbytečné, ale teď ho sem rád šoupnu :)

Ahoj Jirko

Ano jsem z Prahy a ještě jsem se v průběhu realizace myslím přestěhoval. Celá nová adresa je :

Boxxxá xxx /x, Praha xx, 1xx 00.

Děkuji Vám za kus vašeho života vloženého do tohoto projektu. Zní to neuvěřitelně, ale na začátku jsem byl bezdetny a teď už mám dva kluky. Jenom jak velký kus života to je :)

Děkuji Vám moc.

Odesláno

mám pocit, že se to sem prostě hodí i když to není úplně k hodinkám...

No a přesně tímto celá limitka začala, mám ten pocit

Odesláno

Pozor, pozor, služební hlášení.

dne 6.12.2018 jsem předal k přepravě majitelům poslední kusy balení hodinek. Tímto považuji svoji práci za ukončenou a nové majitele si jen dovoluji požádat o potvrzení, že si je kurýři nenechali a předali jim je v pořádku.

Děkuji za pozornost.

Konec hlášení.

post-14724-0-47199900-1544111977_thumb.jpg

post-14724-0-56439500-1544111978_thumb.jpg

Odesláno

Hlásím,že mé 3 kusy sem si právě vyzvedl. Děkuji mnohokrát!  Sice sem poslední,ale určitě sem je dostal v nej. nadmořské výšce.

Balíček otevřu až v úterý. To máme interní highland sraz se dvěma místníma mlčochama.

Odesláno

U Dmitrije za 75 babek. Mimo moje chápání je to logo na ciferníku. To si fakt je u nás někdo ochotný koupit a ještě nosit? :eek:

Muj tata by je vzal hned :-(.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...