Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak nějak jsem do toho ,,spadnul" a ke svým potápkám bych si rád pořídil brášku v podobě pilotek. Nejsem žádný boháč a tak jsem si určil strop +/- 10k.  ASI (to asi dávám velké, protože je mi jasné, že se tu najde někdo, kdo mi doporučí třetí čtvrtou pátou variantu) jsem si vybral dva velké favority z německých dílen (lehce přes prvotní rozpočet) a sice:

Laco Flieger Düsseldorf42 mm automat

post-17774-0-05502000-1484480993_thumb.jpg

vs

Steinhart Nav B-Uhr 44 automatik A-Muster

post-17774-0-56631700-1484481071_thumb.jpg

Vím, že výběr mezi těmito modely je asi spíše ,,subjektivní" a jde hlavně o to, kdo preferuje jakou značku, ale stejně bych od vás rád slyšel nějaké vaše názory, třeba i postřehy lidí, kteří uvedené modely již vlastní...

Vybíral jsem poměrně dlouho, ale jak jsem psal výše, nebráním se i nějakému zajímavému tipu, na další kousky, které bych měl před definitivním rozhodnutím zvážit - pro ty co chtějí hledat alternativu jen pár faktických a sice:

nechci chrona

nechci okénko datumu

chci možná co nejvíce čistý ciferník

chci automaty (ruční nátah by byl ideálnější, ale bohužel jsou cenové jinde)

maximální velikosti 44

Předem děkuji za věcnou debatu k tématu......

• Odpovědi 94
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

K Tvému dotazu a k Tvému výběru - jednoznačně Steinhart. Ale ty 44mm bych Ti doporučoval si vyzkoušet předem.

Odesláno

Laco má poměrně vysoké pouzdro vzhledem ke svému průměru. Těch 44 mm u Steinhartu bych se nebál, většinou sedí dobře, každopádně doporučuju vyzkoušet na ruce a omrknout naživo. Jinak Steinhart má taky model s ručním nátahem s pěkně zdobeným Unitasem a není tak až takový cenový rozdíl oproti automatu

Odesláno (upraveno)

Vím, že výběr mezi těmito modely je asi spíše ,,subjektivní" a jde hlavně o to, kdo preferuje jakou značku, ale stejně bych od vás rád slyšel nějaké vaše názory, třeba i postřehy lidí, kteří uvedené modely již vlastní...

Ještě k tomu, co Tě zajímá. Steinhart jede zvláštní cenovou politiku. Ceny má nastavené velmi dobře a dá se říct, že jejich modely mohou směle konkurovat 2x - 3x dražším modelům švýcarské provenience. Co se týče mého vlastnictví - měl jsem je xkrát a prakticky všechny možné druhy pilotek i limitovaných edicí. Potrpím si spíš na velikost 47mm, ale to je dáno velikostí ruky.

Čistě moje postřehy:

+ Zpracování super

+ Používají především ETA kalibry

+ Kvalitní řemeny

+ Poměr cena/kvalita

+ u x modelů vyzkoušený docela přesný chod - v mém případě v rámci COSC.

- vyšší pouzdro oproti konkurenci (například Archimede)

- někteří mají problém se značkou kvůli "inspiraci designem" zejména pro inspiraci u modelu Ocean I (popravdě já tohle neřeším líbivými designy se inspiruje spousta jiných značek, preferuji kvalitu).    

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odesláno

Mám vyzkoušeno, že těch 44 je opravdu MAX, takže se toho zase tak nebojím. Ale určiře bych ,,konkrétní" kousek před koupí vyzkoušel, proože vím, že není 44 jako 44..

El Nano, vím že dělají i ruční nátah za ,,stále rozumnou" cenu, ale u tohohle modelu mě odrazuje ta mala vteřinovka - kazí mi to ten celkově čistý dojem...

Odesláno

- vyšší pouzdro oproti konkurenci (například Archimede)

- někteří mají problém se značkou kvůli "inspiraci designem" zejména pro inspiraci u modelu Ocean I (popravdě já tohle neřeším líbivými designy se inspiruje spousta jiných značek, preferuji kvalitu).

Plusy jsem více méně vyhodnotil jako ty a vyšší poudro pro mě určitě mínus není - nijak mimto nevadí. To že se inspirují u konkurence je prostě holý fakt, ale stejně to dělají skoro všichni, takže to určitě není ten důvod, proč bych Steinům řekl ne :)

Sent from my iPad using Tapatalk

Odesláno

Podívej se na Tisell.

Taky jsem se na ně díval, ale tak nějak sám nevím, co si o té značce mám vlastně myslet.. Neznáš nějakého českého prodejce téhle značky?

Odesláno

Taky jsem se na ně díval, ale tak nějak sám nevím, co si o té značce mám vlastně myslet.. Neznáš nějakého českého prodejce téhle značky?

Není. Tiselly se regulérně objednávají v Koreji...

Odesláno

Tohle presne jsem resil pred mesicem. Doporucuji vyzkouset na ruce (napr. chronoshop). Na prvnim miste byly Laco, ale na ruce vypadaji o dost mensi. Nakonec jsem skoncil u Steinu v Titanu (44mm) a spokojenost.

Zde foto. Moje ruka 18-19cm. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/102079-b-uhr-laco-vs-geckota-vs-tisell/page-3

Odesláno

Honziku,prodává je Milan Illés.Jen nevím zda má větší výběr.

Díky Kájo, netušil jsem to.

Odesláno

Ač kvůli historii fanoušek Laco, přesto musím v tomhle případě doporučit Steinhart. Tu zastavující-se vteřinovku v Laco při prudkém pohybu prostě nevydýchávám.

Odesláno

Steinharty vyzeraju super, pilotky som nikdy nemal asi pojdem volakde poskusat, inak kvitujem rozumny vyber s jasnymi parametramy. Idem guglit ze kde ich u nas maju

Odesláno

šel bych cestou tisellů a přišetřil v mezičase na pořádné Laco nebo Stowy. Steiny jsou taková značka... nevím, asi jak to shrnul výše Sphinxx a nemám jí rád. Sem tam pokud máš štěstí se tu Laco objeví za slušné peníze, mají krásnou diamantovou korunku a zajímavé pouzdro. Bál jsem se tehdy hodně nožiček, ale ty mi postupem času začaly připadat strašně super a líbí se mi nejvíc na celých hodinkách. Steiny jsou totálně bez duše. Laco, které sis vybral jsou s Miyotou, takže je pravda, že mechanicky jsou ty Steiny trochu jinde. Tahle řada Laco mi přijde jako taková budget verze taky bez duše (pilotky pro pilotky ale bez inspirace vlastním historickým modelem) a steiny jsou ve srovnání asi lepší volba.

Suma sumárum z hlediska pocitového jsou Tisell Laco i ty steiny tak na stejné úrovni co se týče nějaké aury, u všech se blíží nule, Laco má aspoň značku (byť tady trochu znásilněnou), steiny jsou mechanicky lepší, ale úplně bez duše a tissell taky bez duše, ale za půlku. Koupil bych tedy Tisell a pošetřil na pořádné Laca nebo Stowy. Navíc u Laco stojí automat a ruční nátah stejně, takže bys měl echt pilotky. V tvém případě asi Memmingem (nebo pokud bych chtěl B muster tak Lepizig) a garantuju ti, že je nesundáš z ruky :)

Odesláno

Prosím Tě, mohl bys mě, laikovi, vysvětlit, jak se pozná, že steiny "...jsou totálně bez duše..."? Protože kolega má pilotky Steinhart a ty hodinky jsou naprosto parádní - naživo je to ještě jiný kafe, než na fotce. Mně by fakt upřímně zajímalo, jak se určuje, že steiny se strojkem ETA nemají duši a Laco Leipzig, které doporučuješ, také s ETA strojkem, duši mají?

Odesláno

Laco je z "velké pětky", dělají je podle vlastního historického vzoru. Steinhart je pro mě montovna na úrovni Deep Blue atd, akorát s lepším (švýcarským) strojkem. Laco má historii a odkaz steinhart mé obšlehnuté designy toho úspěšného, co je zrovna žádoucí. Neříkám, že to jsou škaredé hodinky, vůbec neříkám, že to jsou špatné hodinky. Ale mi tam chybí to co v hodinkách hledám, historie, příběh... Užitná hodnota štajnů je super, má ale svoje ale....

Ale tohle je jenom můj názor, každému podle jeho chuti :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...