Přejít na obsah

jaké casio máte právě teď na ruce ?

hodinkář

Doporučené příspěvky

Před časem jsme tu s @kaktusář a @gargamel řešili dilema mezi Protreky a géčky (https://forum.chronomag.cz/topic/103528-jaké-casio-máte-právě-teď-na-ruce/?do=findComment&comment=2984130). U mě vyhrály PRW-35 a je to paráda! 👍

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@MartyH

Sou perfektní - tímto se i já připojuji ke gratulantům! Budeš spokojenej, uvidíš. 
Já stále na ruce , fotka samej prach z těch dlouhejch rukavů , omlouvám se. 
Ale spokojenost obrovská , neměnil bych. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

V 29. 2. 2024 v 13:26, dragys27 napsal:

Protreky PRT-B50

Rozšířit  

Já dnes rovněž tyto, jen jinou odnož/provedení. Ty tvoje mám také. Jsou lehčí na ruce než tyto. Přesto a prostě oboje jsou fajn.😉👍

Odkaz ke komentáři

@martiste91 Jsou to skvělé hodinky nabité funkcemi. Když jsem si je vybíral, ta modrá varianta se mi líbila nejvíc. Popravdě řečeno mi na nich moc nevyhovuje ten inverzní displej. Klacický s tmavým písmem na světlém pozadí je pro mě čitelnější.

Dnes jsem vzal po dluhé době na ruku tyto parádní "Casio Royale"  AE-1200WH 😊 

Odkaz ke komentáři

V 27. 2. 2024 v 6:04, KurtCz napsal:

...

Rozšířit  

Tyhle mam v merku. Jsou o dost zajimavejsi, nez ty nove modely.

Odkaz ke komentáři

Maji víc informací na displeji. Nejsou špatný, otázka ale je, jestli třeba místo zobrazení roku není lepší mít krásně veliký číslice a o dost čitelnější display… Abych to nevypadalo jen jako že je haním (což opravdu ne, je to jenom úvaha ) fáze měsíce je fajn.

Ale celkově design je za mě už bohužel takovej out, prostě moc brutus, Casio už umí ProTreky mnohem menší , nižší a celkově elegantní a to už je aspoň za mě taková hozená laťka…

Odkaz ke komentáři

V 2. 3. 2024 v 20:41, gargamel napsal:

Maji víc informací na displeji. Nejsou špatný, otázka ale je, jestli třeba místo zobrazení roku není lepší mít krásně veliký číslice a o dost čitelnější display… Abych to nevypadalo jen jako že je haním (což opravdu ne, je to jenom úvaha ) fáze měsíce je fajn.

Ale celkově design je za mě už bohužel takovej out, prostě moc brutus, Casio už umí ProTreky mnohem menší , nižší a celkově elegantní a to už je aspoň za mě taková hozená laťka…

Rozšířit  

Mě se právě líbí to složitější členění displaye. Dvouvrstva sice odebírá část čitelnosti, ale není to žádná hrůza a je to prostě pěkné a zajímavé. Škoda, že se v 2. vrstvě nedá dlouhodobě zobrazit nějaké větší množství i jiných dat.

Prw-35 styl jednoduchého designu mám třeba na S. Core, kde to šlo už před mnoha lety ještě dál. 3 řádky, mnohem lepší graf, velká čísla. Hliníková jednoduchá luneta a hliníková tlačítka. Multiband nepotřebuju a solar je tam suplován cr2032, kterou jednou za rok vyměním pětikorunou, takže tohle dtto.

Moje představa: pozitivní MIP, v části displaye veliká matice pro grafy a v části klasické dílkové čísla a v rožku jemný kompas jako maji G-9300.

A hlavně! Programovatelné zobrazení 2-3 věcí najednou, např: hodiny+timer+stopky, hodiny+timer+výškoměr...

Ano, zobrazení roku netřeba. Resp. volitelně 🙂

Odkaz ke komentáři

@Variant86

Může být, proč ne. Já ten dvouvrstvej displej měl taky, na jednu stranu je to efektní, určitě třeba takovej kompas je mnohem hezčí na pohled. 
Ale jinak pro mě byl ten displej hotovej očistec  - čitelnej byl jenom z jednoho jedinýho úhlu. 
No, a ten solár a rádio někdo třeba vyloženě nemusí, to chápu. Ale upřímně já si bez toho ty digitálky už vůbec nedokážu představit. Digitálky totiž v tom krásným kontrastu k mechanikám vůbec nepotřebují údržbu hodináře a taky je nemusím seřizovat. Oproti mechanikám to sice budou vždycky “ jenom” ty digitálky, ale mám je jako takovej symbol volnosti a bezúdržbovosti a vlastně celkový nezávislosti. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...