kartagos Odesláno 30. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2017 Tano i mě se zdá odchylka 6s/den docela dost .Je to nejvyšší odchylka co u hodinek mám . A to jich pár mám :-) ..Moc jsem jsi od toho strojku sliboval, ale Siwi mě uklidňoval a dal jsem jim čas jako ty .Pořád jsi říkám, že pořizovací cena nebyla zase tak velká, abych byl zklamaný a tak jsi je raději užívám . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radik Odesláno 30. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2017 Asi jsem teda měkkej, ale pokud by mně dělaly běžný mechaniky +15s/den, byl bych naprosto v klidu (jo, 20 a víc už by mně taky vadilo). Čím míň, tím samozřejmě líp a jo, potěší to, ale je-li COSC -4 až +6 (?), pak kolik našich hodinek má COSC certifikát, aby mělo smysl drásat si nervy s +6s/den? I u toho COSCu by to bylo ještě na hranici tolerance... A u ne-COSC bych to tím spíš považoval za super přesný hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kartagos Odesláno 30. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2017 jasně Radiku ..to my tu jen tak plkáme :-) . Máš pravdu . Ještě že nám to chodí takhle .Protože kdyby to opravdu bylo 20s a víc ,tak nás klepne ..Já jsi jako uklidňovací hodinky na přesnost pořídil od Certiny s precidrive a pohoda :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 30. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2017 Za 7 hod. udelaly +6:( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MíraMíra Odesláno 30. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2017 Tak si dáme trochu konspirace. Myslíte, že je možný, že by byla top ETA a top ETA ?Že z nějaké "horší" linky sjíždějí horší šarže ?Předpokládám, že ne, ale třeba má někdo jiný informace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AKUC Odesláno 30. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2017 alebo TOP eta od Steinharta bude len ETA upravená steinhartom ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 30. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2017 Mám ty svoje Ocean One tři týdny. Nosím je 24/7, sundavám jen u bicích, třeba na hodinu, dvě. Minulou neděli jsem je seřídil, od té doby je nosím pořád, ve dne v noci. Žádné tanečky s odkládáním na korunku, na dýnko a podobně. Za ten týden jsem v plusu 4 s bez jakékoliv korekce. Když to vydrží, budu spokojený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 30. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2017 Asi jsem teda měkkej, ale pokud by mně dělaly běžný mechaniky +15s/den, byl bych naprosto v klidu (jo, 20 a víc už by mně taky vadilo). Čím míň, tím samozřejmě líp a jo, potěší to, ale je-li COSC -4 až +6 (?), pak kolik našich hodinek má COSC certifikát, aby mělo smysl drásat si nervy s +6s/den? I u toho COSCu by to bylo ještě na hranici tolerance... A u ne-COSC bych to tím spíš považoval za super přesný hodinky. Naprostý souhlas a z mého pohledu je tvůj názor ten správný. A to z toho důvodu, že jsem jedny hodinky s COSC certifikátem měl. Na ciferníku se honosily nápisem CHRONOMETRE a vnávodu bylo obšírně vysvětlováno, co tento pojem znamená. Do tolerance se vešly. Ovšem nebyly to moje nejpřesnější hodinky. Těmi byly Archimede Sporttaucher a Longines HydroConquest se stabilní odchylkou 4,5 s/den. Co tím chci říct? Źe přesnost necertifikovaných strojků je příjemný bonus, který není dobré brát jako pravidlo. To si pak člověk svých hodinek s odchylkou 10 s/den neužije a zbytečně se trápi. Za 7 hod. udelaly +6:( Tano, ve tvém konkrétním případě má, jak vidím, odchylka stoupající trend. Tam asi regulace po záběhu bude nutná. Ale jak už tu zaznělo: Je to úkon, se kterým se počítá. S autem taky musíš na garančku. Tak si dáme trochu konspirace. Myslíte, že je možný, že by byla top ETA a top ETA ?Že z nějaké "horší" linky sjíždějí horší šarže ?Předpokládám, že ne, ale třeba má někdo jiný informace. Určitě je tady vlákno s odkazy na pojednání o tomto tématu. Žádná lepší nebo horší TOP ETA samozřejmě neexistuje. Moje Béčka, byť byly asi 4x dražší než současné Štajny, rozhodně nebyly 4x přesnější. I tato skutečnost u mě byla jedním z důvodů cenového hodinkového downgradu. Záměrně píši cenového, nikoliv kvalitativního. Z kvality jsem slevovat nemusel. Mám ty svoje Ocean One tři týdny. Nosím je 24/7, sundavám jen u bicích, třeba na hodinu, dvě. Minulou neděli jsem je seřídil, od té doby je nosím pořád, ve dne v noci. Žádné tanečky s odkládáním na korunku, na dýnko a podobně. Za ten týden jsem v plusu 4 s bez jakékoliv korekce. Když to vydrží, budu spokojený. Co na to říct, no... Samozřejmě ti to všichni přejeme. Ale jelikož to nejsou quartzky, je dobré počítat s určitým vývojem. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------A když už tu píšeme o přesnosti, přidám i já výsledky svého měření od nařízení při změně času až dodnes, kdy jsem řídil znovu. Měřeno jednou týdně vždy v neděli večer: Vývoj průměrné denní odchylky v s/den: A ještě jednou totéž s konkrétními hodnotami, tedy jak velkou odchylku v s jsem každou neděli večer zjistil: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radik Odesláno 30. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2017 (upraveno) Tano, ja bych se tim vubec netrapil. Pokud to chces v dohledny dobe resit, tak jim dej treba dva mesice porad na ruce a uvidis jak se to vyvine. Pak je kdyztak das na regulaci. Pokud je budes po par dnech tocit, tak bych snad do detailu presnost vubec nesledoval, pokud by me jo nedelaly minutu za den. Na serizeni je muzes dat kdykoliv. Takhle na to koukam u Decek. Jo, vim, ze maji vetsi odchylku, casem to budu asi taky resit, ale ted se mne nechce a den si tim rozhodne kazit nebudu. Edit: jeste dodam, ze moje nejpresnejsi hodinky byly Orienty za 2 tisice. Serizeni jednou za dva mesice kdyz se preklapel datum. No neni to paradox? Upraveno 30. dubna 2017 uživatelem Radik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 30. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2017 siwi a Radik: Diky za podporu. Uz si zvykam, neni to tak strasne. Za 11 hodin jsem na +8 . Dam jim cas a pak je mozna dam na regulaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MíraMíra Odesláno 1. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2017 Konec dobrý, všechno dobré. Všichni jsme smíření s přesností svých hodinek a je nám zase fajn. To, že ETA nebude dělat horší šarže a prodávat je podcenou Steinhartu jsem teda předpokládal, ale nadruhou stranu, by si asi taky málo kdo tipnul, že se téměř všechny kusy se Soprodem vrátí.Osobně přesnost ani tak moc taky neřeším. Vždycky jen ze začátku, když dorazí něco novýho a to ani ne tak kvůli přesnosti, ale něco to může vypovídat o současné kondici strojku. Jinak mě taky nějaká ta vteřinka nerozhodí. Pokud vím, že je strojek v pořádku a není něco špatně, tak to neřeším.Samozřejmě, čím přesnější, tím má člověk lepší pocit, ale určitě to není rozhodující faktor při volbě jestli hodinky zůstanou, nebo půjdou o dům dál. Pro mě je zásadní, aby prostě byly v pořádku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 1. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2017 Jasně, že předpokládám, že se to ještě změní. Když jsem je koupil, dělaly +4 sekundy za 24 hodin. Tak po týdnu, 10 dnech se ta denní odchylka zmenšila, že jdou tak, jak jsem popisoval. Je to hezký výsledek, ale určitě to tak nezůstane napořád.Pro mne je podstatné, aby pokud možno byla odchylka spíše plusová a nebyla třeba půl minuty za 24 hodin, to bych nezkousl. Do nějakých 10 sekund za 24 hodin jsme spokojený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marhi Odesláno 1. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2017 K té přesnosti. I po roce se mi to nehlo. Když je nosím víceméně celej den tak si dají tak 7sec. do plusu.Při běžném provozu, kdy je v práci odkládám, čiližto je mám na ruce jen pár hodin ze dne, tak jdou víceméně míň jak deset sec. do plusu za týden.Prostě nemám pořádně nataženo.No a do deseti sec. za den, jsem nechtěl jet otravovat do chronoshopu. Za čtyři roky půjdou na koupel a pak se uvidí.Mě tedy etička šlape konstantně bez problémů. A i díky pořizovací ceně, se s nima nijak nemazlím. Jen pravidelně musím všem v hospodě dokazovat že mi safír prostě neškrábnou. Přesněji nožem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 1. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2017 Hoši, upřímně řečeno - tomu, komu vadí nepřesnost bych doporučil pořídit si quartz. Moje aktuální kvarcová rodinka čítá 7 kousků a jsem spokojený. Automaty mám patery. Jestli tady někdo plká o tom, že baterka je bez duše a podobné řeči, tak jsou to jen pouhé nesmyslné výkřiky. Samozřejmě nelze srovnat automat a kvarc, ale já za sebe můžu říct, že už mi automaty a jejich věčné nařizování při občasném nošení silně lezlo na nervy. S kvarcem mám absolutní klid a nemusím, jak votrok hodinek pořád sledovat přesnost ani je neustále nařizovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 1. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2017 Nejlépe s RC a solárem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 1. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2017 Já spíš kupující Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MíraMíra Odesláno 2. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2017 Tož něco přišlo. Jsou tuze hezké, ale ta velikost, ta velikost.Je to fakt na hraně, ale do světa obratem určitě nepůjdou.Tak co, jsou moc velký ??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 2. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2017 Nahod vic fotek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 2. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2017 Vypadaji vpoho, nechal bych si je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MíraMíra Odesláno 2. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2017 No jsou fakt sexy. Líbí se mi hodně. Asi nějakej ten pátek zůstanou.Tano: Víc fotek nahodím, výdrž. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se