Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jasně, IBM je jiná liga...blue chip akcii bych s krypto asi nesrovnával. Tam bych se nebál nasypat víc. Oproti tomu je krypto hračka, kdo má v investičním portfoliu víc jak pár malých jednotek %, tak to je hazard. V zásadě si asi rozumíme :-).

Odesláno

on tam uz davno je. vola sa to Greed. Od nepamati, kludne od ucenia Jezisa az po knihy Adama Smitha, Karla Marxa atd

The word! Jeste bych pridal lenost...Souhlas, nicmene bitcoin byl prvni a vybudoval nejen svou znacku ale taky fame celymu sektoru a proto to dnes vypada jak to vypada. A chte nechte ovlivnuje bitcoin ostatni krypta a myslim ze tomu tak jeste nakou dobu bude. Ackliv existuji novejsi chytrejsi chainy...Prirovnal bych to asi ke coca-cole. Na svete existuje velky mnozstvi kvalitnejsich a chutnejsich lepsich ?col? ale jen jedna se jmenuje coca-cola. Blby vim, ale myslim, ze to plati!

Odesláno

Tak s těmi akcie IBM jsem zvědav. Držím je už dost dlouho a je to v podstatě jediná akcie, která mi nevydělává. Kupoval jsem když zvažovali větší spolupráci s Applem. Růst by potěšil.

Odesláno

Nejsem fanousek BTC a vlastne ani ostatnich kryptomen, spis se zajmem sleduju. Ale k tem jednickam a nulam, to je trochu dvousecny. Jasny, mas BTC, ale realne nemas nic, to samy ale muzes rict o penezich na ucte, jsou to taky jen jednicky a nuly nekde v systemu. Obecne smysl (a jedna z definic) penez je v tom, ze kupujci uzna jejich hodnotu a prijme jako platidlo - prostredek smeny. Pokud se BTC/krypto rozsiri, fajn... ale stejne tak, jak bylo zmineno vyse, az dojde na lamani chleba, tak i ucty s korunama nebo dolarama (nebo cash) budou k nicemu.

Spis takovy podnet k zamysleni, co me napadl, kdyz jsem procital poslednich par prispevku.

Odesláno

Pozrite sa na to inac. Prakticky vsetky navody na rychle a lahke bezpracne zbohatnutie, spasu duse, uzdravenie ci cestu do neba sa rodia podla rovnakeho vzorca:

1. svet okolo je hnusny, nespravodlivy a pomyleny, ale my sme osvieteni novi ludia a chceme nastolit novy spravodlivy system

2. ponukame jednoduche riesenie na zlozity problem, riesenie ktore urcite funguje. chce to len investovat trochu penazi, casu, alebo duse, upisat rodinny majetok, ladvinu - podla okolnosti

3. v novom spravodlivom systeme budes spokojny, bohaty, stanes sa novym clovekom, ocistime tvoju hriesnu dusu LEN UROB TO CO CHCEME a VYDRZ CO NAJDLHSIE. Modli sa, prispievaj, HODL, atd

4. ked to cele praskne, chyba je v tebe, alebo v tych co neuverili. Nebol si dostatocne disciplinovany. ale nesmut, boh ta miluje.

Doplnte si tam politicku stranu (komanci, fasisti, liberali), nabozensku sektu, MLM, akekolvek stupidne ponziho divadlo, BTC.. vsetko je to rovnaky mindfuck, ktory utoci na vasu podvedomu tuzbu po komforte a bezpeci (fyzickom ci emocionalnom), a vzdy to skonci pri organizovanom zbere vasho majetku, idealne penazi (tentokrat tych skutocnych). VZDY. z tohoto instantovho pravidla neexistuje vynimka, resp jedina, a to ak ten konecny vyberca ste vy sam.

Btw, prava skutocna Coca Cola s trstinovym cukrom zo sklenenej flase s korunkovym uzaverom je skutocne najchutnejsia.. :) 

Odesláno

Tak s těmi akcie IBM jsem zvědav. Držím je už dost dlouho a je to v podstatě jediná akcie, která mi nevydělává. Kupoval jsem když zvažovali větší spolupráci s Applem. Růst by potěšil.

Ja je koupil letos v lete a jeste prikoupil ted te vyprodejove vlne, ale je to zatim jedna z mala akcii, na kterych jsem prodelal. Ale beru to tak, ze se na to musim koukat v horizontu 10 let a pri p/e 12 by investice za 10 let mela byt skoro zpatky -:). Navic maji docela perspektivni produkty. Blokchain, cloud a AI.

Odesláno

1. svet okolo je hnusny, nespravodlivy a pomyleny, ale my sme osvieteni novi ludia a chceme nastolit novy spravodlivy system

2. ponukame jednoduche riesenie na zlozity problem, riesenie ktore urcite funguje. chce to len investovat trochu penazi, casu, alebo duse, upisat rodinny majetok, ladvinu - podla okolnosti

3. v novom spravodlivom systeme budes spokojny . . . .

To zní jako konečně dobrá nabídka na odkup fóra :D

Odesláno

Ja si myslim, ze majitel ocakava stary dobry sedlacky peniaz. Oni tito liberalni technologovia lubia cash, ne ze ne. Dolar, euro, koruna - to je presne ten fragment stareho konzervativneho sveta, ktorym radi vyvazuju svoje nazory, aby neupadli do uplneho anarchistickeho extremu ;-)

• po měsíci...
Odesláno

:-))

Před časem tady proběhla diskuse o technologii blockhain, která je základem Bitconu. No, a leadrem na poli technologie blockchain je IBM. Tak tady je ta souvislost, že kdo věří technologii blokchain, tak nemusí spekulovat jen na Bitcoinu, ale může investovat do IBM, která tedy bohužel klesla o 8% (což ke velký pokles u blue chips, ale jen drobné zakašlání na Bitcoinu). Na druhou stranu pokles je vždy příležitost k zaujetí pozice :-))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...