Jump to content

Black Bay vs. Pelagos

karlti

Recommended Posts

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja som sa vzdy bal titanu, vaha, poskrabanie atd... az som prisiel k titanovym hodinkam a Pelagosy, ale cierne mam vyhliadnute a to hned z niekolkych dovodov.

42mm je pre mna skratka minimum, nemam nejaku velku ruku, ale hodinky pod 42mm mi pridu male.

Datum je pre mna silny argument a musim ho mat.

Co sa tyka titanu, Tudor to sice nikde neudava, ale podla dostupnych informacii je puzdro vyrobene z grade 5 titanu, co je zliatina a je tvrdsi ako ocel, ci uz 316L, alebo 904, ci aka to je.

Naramok je podla vsetkeho vyrobeny z grade 2 titanu, co je cisty titan a je mierne maksi a tym padom nachylnejsi na skrabance, ale az taky rozdiel tam nieje. Spona je ocelova a podla recenzii sa skor poskrabe ako naramok.

Titan nerobi blink blink, ale vyzera podla mna velmi dobre, inak ako mainstream, zaujimavo a na dotyk je velmi prijemny.

Takze za mna Pelagos, ale najlepsie vyskusat obidvoje a potom sa rozhodnut srdcom.

Tak že byste mně to rozmluvili a já díky tomu ušetřil? :) V čem byly zklamáním? Já na ně teda koukám už dost dlouho a líbí se mi čím dál víc. Neotřelej styl ruček. Indexy, se kterejma ladí i bílá datumovka na trojce. Modrá, která je fakt modrá a nemusí se na nich hledat a na který obecně ujíždím. No a titan je taková třešnička, něco jinýho než ocel, která je skoro všude.

mám ty modráky asi tři roky jako tůly a opravdu je nijak nešetřím. z titanu jsem měl obavu, ale naprosto cajk. bál jsem se, že se mi omrzí, ale jsou prostě tak cool, že je žeru i po delší době a nedám na ně dopustit. mám je teď skoro už pořád na gumě a je to bájo:-) chod lunety je imho lepší než u subů, přesnost vynikající, rezerva chodu super, já je prostě nemůžu než doporučit

mám je potřetí, 1x první generaci a teď podruhý modrý a nic bych na tom neměnil, sou to dokonalý univerzály, taky je mám furt na gumě, dokoupil jsem Crafter Blue, protože se mi líbí, že je až k pouzdru, dlouhodobě dělaj tak 1,2-1,5s/den

• 4 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 1 year later...
  • 1 month later...

Líbí se mi oboje, pelagos jsou víc tool watch a BB udělají větší parádu. Snad brzo budou mít BB keramický bezel a větší výběr modelů s datumovkou :)

• 1 month later...