Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 30 minutami, Bert napsal:

Náhodou, vy dva drzí vocasové, dnes jsem zažil na trojkolce 20 nejzajímavějších kilometrů v životě ..... Seděl jsem vzadu a řídila žena má drahá!

Joooo, zazitek musi byt intenzivni, nemusi byt nutne pozitivni 🤣

Odesláno
před 28 minutami, bohus76 napsal:

Já a úd, taková drzost 😋 🍻  Je rád, že přežil 🍻

Je to sebemrskač 😂

Odesláno
V 4. 4. 2025 v 7:05, KFL napsal:

Ano, tyhle úvahy mi samozřejmě taky běží hlavou, ale říkám si, že je to pořád jen stroj, navíc novej model, takže má nárok na nějakou tu mouchu. Čili počkám a budu doufat, benefity pořád převažují :).

Tyjo, a já vždycky u Indiána po tom digibudíku toužil. Měl jsem na starým Scoutovi analog. Tam ani nebyla ručka palivoměru. Prostě se jen rozsvítila oranžová pumpa, když došla šťáva. R18 má tuhle situaci vyřešenou elegantně. Jakmile dojde, naskočí ikona pumpy a rozběhne se odpočet rezervy v km. 

Návštěvník adampu
Odesláno

Moja láska, teda tá po tej dvojnohej🤭

IMG_20231113_132716.jpg

Návštěvník adampu
Odesláno
před 2 minutami, Dez123 napsal:

V sobotu mám na letišti první jízdy na A, na moto jsem nikdy neseděl. Nějaké rady do začátku? Díky

Hlavne v kľude, predpokladám, že budeš mať celkom ovládateľnú mašinu a tak sa ku nej správaj ako ku bicyklu. S plynom veľmi jemne a za chvíľu ju máš v rukách. Do budúcnosti nezabudni, že vždy je to len jedná stopa, predvídaj! Držím palce ✊

Odesláno

Minulý rok som mal to isté. Prvý krát na moto v autoškole. Nevedel som ani ako sa mám pohnúť. Prvá jazda som sa učil ako s plynom po cvičisku. Druhá už som ju mal v ruke. Ďalšie 3 boli v jemnej premávke. Potom mesiac nič a skúšky. Úspešne :) . Za rok 4tis km. Je to ako bicykel, čo sa týka práce s telom a strojom pod sebou. Veľa potom používať hlavu pri každej jazde. Držím palce....Hneď uvidíš či sa budeš tešiť čim skor na ďalšiu a ďalšiu :) 

Odesláno
5 hours ago, Dez123 said:

V sobotu mám na letišti první jízdy na A, na moto jsem nikdy neseděl. Nějaké rady do začátku? Díky

Hlavně klid. Pokud teoreticky víš, jak se motorka ovládá (plyn, spojka, brzdy, řazení) a jsi aspoň minimálně lehce technicko-řidičský typ, máš napůl vyhráno.

Ze začátku je to především nezvyk a spousta soustředění a strachu. Najednou jedeš na motorce (ničím nechráněnej) třeba 60 km/h a přijde ti to jako příšerná rychlost. Fouká na tebe, hučí ti v helmě vítr. Pak přijdou první zatáčky a ty budeš vnitřně řešit, jak se do nich vejdeš, když jedeš TAKHLE rychle. První 2-3 jízdy úplný peklo, kdy to chceš zahodit a jít pěšky domů.

Hlavně buď v klidu, žádný zbrklosti, pěkně plynule všechno. Pokud budeš mít dobrýho autoškoláka, tak ti vysvětlí, jak a co kdy používat (přední/zadní brzda), jak nejlíp zatáčet (kontra, přesun váhy, vrtění zadkem atd.) a bude to dobrý.

Já to absolvoval loni. Naposled na motorce ve 14ti na fichtlovi a pak před rokem, po 30 letech. Autoškolák mi toho moc neřek, do provozu mě vzal po 5 minutách na parkovišti, kde zjistil, že vím, jak se stroj ovládá a zvládám to. Ale já to dělal na maloměstě a okreskách :).

Pár tipů, který jsem dostal tady a úspěšně mi zafungovaly: V pomalejch rychlostech či pomalejch manévrech (slalom, otočka, osmička) používej pro zpomalení jen zadní brzdu, pokud motorku nemáš vzpřímenou a kolo rovně. Rychlej slalom jezdi na trojku, dvojka moc brzdí při ubrání. Pomalej na jedničku a jemně se spojkou.

A když budeš mít při pomalejch manévrech na cvičišti a u zkoušek (tj. do rychlosti 5-6 km/h) pocit, že ti motorka padá, musíš překonat instinkt a namísto brzdy naopak opatrně povolit spojku. Jakmile pošleš jakejkoli výkon na zadní kolo, motorka má tendenci se zase postavit a tudíž nespadne.

Výše popsaný dojmy jsou taky moje... přešly po cca 4 jízdách a natrénování pomalejch manévrů (osmička hlavně). Ovšem  přiznám se, že jsem předem poctivě studoval teorii jízdy (kontrařízení, přenosy váhy, brzdění) na YouTube (kanály Moto control, Motojitsu apod.). Jedno video za všechny. Tenhle přístup má zase ale nevýhodu v tom, že o věcech pak moc přemejšlíš a řešíš, jestli je děláš dobře. A tak pořád dokola.

Dneska mám najeto 5500 km na třech různejch motorkách. Sice nemám dojem, že bych to nějak výrazně víc uměl, ale míra stresu je nižší a jsem schopnej se i kochat a prostě si jízdu samotnou užívat. Soustředění a opatrnost mě ale nepřecházejí a předpokládám, nikdy nepřejdou.

Tak ať se daří!

• Like 3
  • Dát hlas 3
Odesláno

Stále odpočívá, bo je furt zima. Ale už příští týden udělám olej, kdyby se náhodou oteplilo😀.

45904B38-C1F2-4F0F-B1F4-D81A46AE8329.jpeg

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 53 minutami, adampu napsal:

No to je ale krásavica. Triumph?

Ano 1200 R Thruxton. 

Odesláno
před 21 minutami, Xenomorfus napsal:

Jaka zima? Kaj? Ja uz mam letos asi 1300km. A to sem se v tom dost hrabal...

Jsi borec, já jsem čím dál shnilejší na to sednout. Minulý rok jsem na všech motorkách najel 156 km. Ostuda🤨

Odesláno (upraveno)

Tak ja loni asi 18k.

Nicmene...

Kamaradi...

Prave se exportuje finalni verze videa do Dakaru, kterazto bude mit (vcetne prednasky) premieru 17.5.2025 pri jubilejnim dvacatem rocniku setkani motocestovatelu casopisu Motoroute v Hornim Bradle. Kdo ste si uz na miste nezajistili ubytko, tak uz prd. Je plno.

Nicmene neocekavejte zadneho Bergmana, je to robene na pankace, jako cela cesta ;-).

Edit: Link: https://www.motoroute.cz/clanek/168-20-setkani-motoroute-2025.aspx

Resizer_17444005691171.jpeg

Upraveno uživatelem Xenomorfus
  • Like 1
Odesláno
před 22 hodinami, Xenomorfus napsal:

Prave se exportuje finalni verze videa do Dakaru, kterazto bude mit (vcetne prednasky) premieru 17.5.2025 pri jubilejnim dvacatem rocniku setkani motocestovatelu casopisu Motoroute v Hornim Bradle. Kdo ste si uz na miste nezajistili ubytko, tak uz prd. Je plno.

Doufám že bude možné video zhlédnout později i na youtube... pro nás přespolní :cheers:

Já byl dnes cvaknout Hsq u vody a už mám téměř hotovo :photo:

DSC08388.JPG

• Dát hlas 2
Odesláno

dneska tandemovy moto kafe a prejezd na moto obed... tohle dnesni pocasi mi na jezdeni vyhovuje ze vseho nejvic, ani teplo, ani zima 👌

IMG_2852.jpeg

• Like 1
Odesláno

Tak krome uvodniho videa pro prednasky, zpracovavam i fotky a predevsim pripravuju velkou (asi 200 stran) fotoknihu (coz mi zabere pocitam tak pul roku). Tak jen takova mala ochutnavka, co v ni budu mit a co vetsina z vas v plnem rozsahu nikdy neuvidi 😄 

Dak1.jpg

Dak2.jpg

Dak3.jpg

Dak4.jpg

Dak5.jpg

Dak6.jpg

Dak7.jpg

Dak8.jpg

Dak9.jpg

Dak10.jpg

Dak11.jpg

Dak12.jpg

Dak13.jpg

• Like 6
  • Dát hlas 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...