Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Myslím, že na krbovým nářadí (tak říkáme s klukama chopperům) není nic špatnýho. Někomu to vystačí do důchodu, někdo se časem vyprofiluje jinam, někdo prozkouší všechny možnosti a zase se k těm chromovaným obludám vrací.

Osobně mám ve své stáji R1200C Montauk a o prodeji uvažuji fakt jen občas. :death: Přesto, že jsem na něm za poslední 4 roky najel asi 1000km. Ale je to kultovní  mašina a dokonce i zatáčí a brzdí, což jsem u předchozích Chopperů asi nikdy nezažil. Měl jsem 1300 Royalstar, V-Max, 1100 Dragstar i Virago a moje úplně nejprvnější "velká" motorka byla 650 Savage od Suzuki.

Posledních 9 let ale jezdím skoro výhradně na R1150GSA, nebo na K1200LT. Mezi tím jsem si prošel R1200RT, R1200GSA, K1200S a další, ale tyhle dvě mi prostě sedí nejvíc. No, a C1 přeci!  :lol2:

Malý enduro jsem měl donedávna F650GS Dakar, ale protože jsem ho nevyužil, šlo nakonec z domu. 

Odesláno

Nabubřelý cruisery nemám rád. Jsem zastáncem designové čistoty a jednoduchosti. Nejradši bych rám, motor, kola a pár drátů. Např. design moderních supersportů se mi docela i hnusí. Chopper/bobber je stále na vrcholu žebříčku.

Proboha hlavně žádný kravský rohy na vidli, rozpůlený sudy a podobný chujoviny. Na bobbera maximálně rolku na vercajk. Pravda je, že tyhle oholený motorky na cestovnání nejsou, ale co já najezdím, v neděli poo 50 - 100 km po okreskách. Se ženou nikdy jezdit nebudu a dítě je ještě malý..

Uvidíme, vezmu toho kámoše, dojedem se podívat na to efko a když bude něco špatně, počkám.

Jinak teda cucák žádnej nejsem, mám za sebou asi 15 motorek, i když hlavně české provenience.

Odesláno

Jestli se ti líbí tohle, tak se na tu F650 ani nechoď dívat.....ta tě určitě neuspokojí. :giljotiini: 

Triumph sice docela zajímavý, ale nesmíš zmoknout a ani není kam namontovat RZ. Pokud ji tam přesto někam dáš, tak disajnově úplně brutálně zabiješ celou zadní partii motorky. Tohle je zajímavá věc do obýváku, ne na silnici.    

Odesláno (upraveno)

Tohle byl jen příklad, kam mě táhne srdíčko. To by mi flojdi dali, kdyby mě chytli, a beztak by to neprošlo ani evidenčkou - nemá to zrcátka, kryt na řetězu atd...

tohle by šlo, ale to už jsem dával

yamaha-xv950-2013-Wallpapers-HD.jpg

a tohle taky :)

3443875743_d4a6268997_o.jpg

Upraveno uživatelem Horhe
Návštěvník swanieck
Odesláno

Jo jo, v Turecku potkáš "Kývačku" na silnicích běžně. Už se těším, jak se na podzim (svého života) pustím do renovace JAWA 250 "Pérák" co mi stojí ve stodole na rodinném statku.

Odesláno

Moc mě dneska bazarník nepotěšil. Jel jsem se podívat na to efko, a chlapec že mi ho prej ukázat nemůže, že ho má někde dole na showroomu a tam teď nemůžem, že by zůstala nějaká holka sama na prodejně a to se nesmí. Tak si prej mám přijet jindy.

Odesláno

Horhe: Myslím, že tvýmu vkusu by mohla taktéž vyhovovat jedna specialitka z itálie. Kusová výroba, vlastní konstrukce a pokud si dobře pamatuju, udávali váhu kolem 100kg, což značí, že by to mohlo bejt fajn i na ježdění:-). Akorát bude potřeba oproti efku pár zlatek přišetřit, když jsem se o ní zajímal cca před deseti lety, byla cena někde kolem 400t. Což je samozřejmě pecka, ale vzhledem k exkluzivitě stroje mi to zas nepřišlo tolik, kdejakej stavěnej chopper vyjde o dost dráž a jezdit se na těch stavbách kolikrát moc nedá;-).

post-7874-0-72045100-1385848294_thumb.jpg

post-7874-0-55998800-1385848313_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Což o to, pěkný to je moc, ale už vidím výraz v tváři manželky, jak za ní příjdu a řeknu "Miláčku, koupím si další motorku, je moc krásná a nestojí ani půl míče" :D

Upraveno uživatelem Horhe
Odesláno

No jasně to chápu, proto jí nemám ani já, prostě bych si ten výdaj před sebou neobhájil. Ale krásný to je, na živo ještě hezčí než na fotkách...

Odesláno

Ty bobbery jsou moc pěkný, přesně trefený. A třeba Yamaha Bolt je fakt povedená. Udělali motorku, která to vystihla, dali pryč skoro všechny voloviny (i nápisy Yamaha...), prostě dobrý a povedený. Na sekundáru řemen, juchů... A pak se kouknu na cenu... Jéje, soudruzi asi udělali někde chybu, udělali motorku ala Harley a nějak to posrali s cenou, nebo co...

Odesláno

Za mne Yamaha Bolt ano, není to moje krevní skupina ale za určitých okolností si ji umím představit jako x-tou motorku v garáži na toulání, cenu nehodnotím.  

Ta Borile nebo jak se to jmenuje - pěkná, ale přijde mi celkem jednoduše a relativně levně upravená na efekt klasiky, trochu mi to připomíná některé pokusy Jawy za posledních 15 let, jen z Jawy vyjede obvykle něco hnusného a polofunkčního, tohle je aspoň pěkná motorka. Skoro denně jsem v jedné obrovské garáži (není moje), kde se staví, renovuje, demontuje a montuje vše na dvou i čtyřech kolech, trávím tam hodiny povídáním, občas i pomáhám, nezřídka s kamarádem vyjíždíme, motorkami jsem se chvíli i živil a za tohle mi přijde 400 tisíc jako opravdu hodně čímž neříkám, že si to v zahraničí zákazníky najde a věřím, že kalkulace na stavbu tak opravdu vychází. Mimochodem, v té garáži se teď dává do pořádku legendární Trumph Bonneville...:-)   

Odesláno

Tak dneska konečně jsem efko viděl a slyšel. Nepotěšil mě tím, že to je holej dovoz, přihlášení, technickou spz si platím sám. Což by mělo vyjít na nějakejch 3600 Kč. Motor se mi zdál dobrej, ale těžko říct, kamaráda jsem s sebou neměl, protože jsem se akorát vracel ze služebky. Jediný co bylo slyšet, bylo takový jakoby cinkání na pravý straně (rozvodovej řetízek?), tak nevím, je to normální? Jinak stav byl na ty roky celkem pěknej. Žádná rez, řetězovka asi nová, jako stupačky, řadička a všechny ostatní gumový části. Gumy už jsou horší.

Takhle na dálku je to asi těžký říct jestli jo, nebo ne, co?

Odesláno

Jestli ten motor chytil studenej a moc nehulil, tak bude v pořádku. Podívej se, jestli o ní uvažuješ, ještě pod sedlo na jednotku dobíjení, jestli není vypečená. Dále bych doporučoval zkontrolovat barvu chladící kapaliny, jestli třeba někde nejde tlak do vody. Byla by mastná, nebo jinak nepřirozeně zbarvená. Ale jinak na tom sám už asi nic moc nevykoukáš. Kontrolu oleje jsi udělal? Je to měrka pod řidítky - zátka v rámu. Páč tady je olejová nádrž v přední části rámu. Ne v motoru. Je to systém mazání "Se suchou klikovou skříní". Maže tlakem, až když nastartuješ. Ale jinak můj osobní názor....za ty prachy čekej jenom samý příjemný překvapení, protože si kupuješ bavoráka v ceně ojetý japonský hujdy.

Takže držím palce.  

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...